Tucson TL
Buczenie, hałas - po wciśnięciu sprzęgła ciszej
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: Tucson 1,6 t-gdi 2016
- Kolor:
Re: Buczenie, hałas - po wciśnięciu sprzęgła ciszej
Pracuje normalnie jak nowy sprzęgło troszkę niżej i lepiej łapie, drugi bieg lepiej wchodzi. Ale jak kupiłem to tez nie było tego brzczenia a może efekt super auta zadziałał. Więc trzeba jeździć a jak brzeczy mocno zgłaszać i wymieniać na lepszy model.
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: Tucson 1,6 t-gdi 2016
- Kolor:
Narazie spokój. Zastanawia mnie też sam efekt obnizonego pedału sprzęgła. teraz jest zdecydowanie nizej i szybciej łapie. Panowie ktorym auta brzeczą sprawdźcie czy delikatne wciśnięcie sprzęgła nie powoduje ustąpienia brzeczenia. Moze to kwestia naciagniecia linki i hydrauliki.
http://www.samar.pl/__/3/3.a/92850/Suzu ... cale=pl_PL
wychodzi na to że "skrzynki" to przypadłość wielu marek
Niestety tak, zwłaszcza w silnikach T. Sam byłem ofiarą w moim poprzednim samochodzie.kik pisze: ↑21 mar 2017, 13:31http://www.samar.pl/__/3/3.a/92850/Suzu ... cale=pl_PL
-
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 T-GDI Style 4WD
- Kolor: moonrock
Niestety chyba u mnie ten sam ból. Zauważyłem, że zazwyczaj tak jest jak po kilkudniowym postoju na parkingu podziemnym. Nie wiem, może tam w nocy jest chłodniej. Z drugiej strony po nocy pod chmurką była cisza. Brzęczenie jest zdecydowanie wyraźne, ale tak jak u kolegów, znika po przejechaniu około 100-200 metrów. Wydaje mi się również, że wtedy czuć spadek mocy i zamulenie ale może to sobie sam dopowiadam. Na razie nie za bardzo chciałbym oddawać auto, dopóki nie wiadomo czy wymiana skrzyni coś pomaga. Kolego maik30d u Ciebie już była ostateczna wymiana? Prośba o info czy kolejna wymiana skrzyni coś dała.
Dodam jeszcze tylko, że przebieg to dopiero 1000 km.
Dodam jeszcze tylko, że przebieg to dopiero 1000 km.
-
- Weteran
- Twój samochód: nieważne
- Kolor: nieważne
U mnie brzęczenia dawno już nie słyszałem. Aktualny przebieg 5000km. Ale tak jak pisałem wcześniej u mnie było bardzo ciche i znikało jak u dzako po przejechaniu ok. 200m. Nie wpływało ono w żaden sposób na dynamikę auta. Na razie nie zgłaszałem tego, nie myślę o tym i cieszę się autem
2016 Hyundai Tucson 1.6GDI, Phantom Black
Losiek, może Ty słyszałeś dźwięk zimnego łańcucha rozrządu, co jest akurat całkowicie normalne przy niskich temperaturach, zanim olej się rozprowadzi. Bo dziwne by było, że tylko u Ciebie w 1.6 gdi coś nie halo że skrzynią.
-
- Weteran
- Twój samochód: nieważne
- Kolor: nieważne
Krisman chyba nie bo po naciśnięciu sprzęgła brzęczenie znikało. Też mnie to dziwi, że jako jedyny w 1.6 gdi to słyszałem. Tym bardziej, że tak jak u Ciebie i Kika skrzynię mam wyprodukowaną w Ostrawie.
2016 Hyundai Tucson 1.6GDI, Phantom Black
-
- Twórca
- Twój samochód: Hyundai Tucson 1.6 30tys km
- Kolor:
Ja mam problem podczas ruszania czasami dziwny dzwiek się wydobywa jak by metaliczny... kilka krotnie to zgłaszałem lecz zawsze miałem pecha ze się to na serwisie nie pojawiło lecz ostatnio byłem na wymianie stopu... i dzwiek się pojawił... a serwis na to ze nie widzą w tym problemu i nic z tym nie zrobią... w środę jadę na do innego serwisu... pewnie odpowiedz będzie taka sama i myśle co robić dalej :/??
Hyundai Tucson 1.6 GDI comfort
-
- Twórca
- Twój samochód: Tucson 1.6 T-GDI, manual, 4x4
- Kolor: Fiery Red
No to teraz mnie zmartwiłeś. Jesteśmy w tym samym serwisie, kazali czekać aż wymienią u innych i czy to coś zmieni. Ciekawe kiedy moje auto padnie.