Tucson NX4
Brak połączenia internetowego

Nawigacja i mapy aktualizacje, ustawienia radia i problemy z dźwiękiem - Tucson NX4? Napisz tutaj.
Awatar użytkownika
myTucson
Forumowicz
Twój samochód: 1.6 N-line HEV MY25
Rok produkcji: 2024
Napęd 4x4: Tak
Skrzynia: Automat
Wersja: NX4
Paliwo: Hybryda
Kolor: Shadow Gray/Abyss Black

Re: Brak połączenia internetowego

Post autor: myTucson » 27 lis 2024, 17:04

Zenek pisze:
27 lis 2024, 14:47
Czyli kompletnie sobie z tym nie radzą i nie znają przyczyny ;)
Zgadzam się w 100%. Z założeniu ta apka ma potencjał, ale obserwując działania na naszym rynku to rokowania są raczej słabe.
W innych markach np. Volvo, śmiga to jak powinno. Podgląd z kamer, zdalne uruchamianie w celu nagrzania/schłodzenia kabiny itd.
Tu na forum ktoś wspominał, że chyba na azjatyckich rynkach jest także możliwość wykorzystania widoku z kamer 360 jako rejestratora. Gdyby Bluelink dawał takie możliwość to byłaby to na co oczekuję.
A tu pomimo, że na stronie przechwalanie się wprowadzeniem Key2, to od razu wzmianka, że w Polsce tylko iPhone i Pixel. I tu mnie najbardziej ciekawi co jest przyczyną, że cyfrowy kluczyk na Samsungach w innych krajach Europy działa na Hyundai, a w Polsce nie.
Wcześniej TL 1,7 CRDI DCT STYLE. Obecnie zaprzyjaźniam się z pierwszą hybrydą. Mam mieszane odczucia, ale to już chyba tak jest, że stare przyzwyczajenia nie pozostają bez znaczenia.

Zenek
Nowicjusz
Twój samochód: 1,6 T-GDI HEV
Kolor: Biały

Post autor: Zenek » 27 lis 2024, 20:40

Takie dostałem info:

„Przepraszamy za wszelkie niedogodności związane z funkcjonowaniem aplikacji BlueLink.
Prosimy o wykonanie próby resetu panelu multimedialnego, poprzez wyłączenie i włączenie raz jeszcze systemu z pomocą przycisku reset ukrytego w otworze na panelu.
Przycisk wyłączenia należy wcisnąć na co najmniej 10 sekund, następnie należy wyłączyć pojazd i odczekać kolejne 20-30 sekund, do ponownego włączenia interfejsu, wraz z ponownym uruchomieniem połączenie aplikacji z pojazdem powinno zostać przywrócone.
Przedstawiona procedura resetu panelu multimedialnego dotyczy pojazdów, wyposażonych w system Gen5W.
W przypadku pojazdu wyposażonego w system ccNc, przedstawiona instrukcja nie zadziała poprawnie.
W takim wypadku należy wykonać, tzw. „twardy reset” lub reset DCU oraz sieci natomiast obie te czynności może wykonać jedynie Serwis.”

A jeśli się nie mylę ccNc jest w wersji po lifcie więc trochę lipa, każdy zawias tego bluelinka to wizyta. Ehh

Awatar użytkownika
myTucson
Forumowicz
Twój samochód: 1.6 N-line HEV MY25
Kolor: Shadow Gray/Abyss Black

Post autor: myTucson » 27 lis 2024, 20:57

Zapowiada się, że za sprawą użytkowników poliftowych NX4 chcących zresetować Bluelink odżyje suchar, co prawda dotyczący posiadaczy Alf, ale parafrazując: "Dlaczego kierowcy Tuscuw MY25 nie pozdrawiają się na drodze? Bo już rano widzieli się w serwisie". I jest to nieśmieszne nie tylko dlatego, że czerstwe...
Wcześniej TL 1,7 CRDI DCT STYLE. Obecnie zaprzyjaźniam się z pierwszą hybrydą. Mam mieszane odczucia, ale to już chyba tak jest, że stare przyzwyczajenia nie pozostają bez znaczenia.

Zenek
Nowicjusz
Twój samochód: 1,6 T-GDI HEV
Kolor: Biały

Post autor: Zenek » 28 lis 2024, 22:21

Tak informacyjnie. Po tygodniu się coś chyba naprawiło samoistnie. Wchodzę w apke na tel a tu aktualna pozycja samochodu. Nie wszystkie dane są prawidłowe jak np aktualny przebieg czy zasięg(są to dane takie jak przed utratą połączenia) ale lokalizacja jest ok. Długo odzyskiwało zasięg po jego utracie ~~7 dni.

Bargl
Świeżak
Twój samochód: MY25, HEV 4WD Platinum
Kolor: Green

Post autor: Bargl » 01 sty 2025, 22:01

Awaria sieci w poliftowych Tośkach... Oczywiście trzeba jechać do serwisu...

Awatar użytkownika
Dreaminalist
Mistrz
Twój samochód: Tucson NX4E FL G4FP ( GT ) WMJ6 FWD
Napęd 4x4: Nie
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Kolor: Metaliczny

Post autor: Dreaminalist » 02 sty 2025, 16:52

Bargl pisze:
01 sty 2025, 22:01
Awaria sieci w poliftowych Tośkach... Oczywiście trzeba jechać do serwisu...
Zaraz po wejściu nowego "Regulaminu" ( od 1.1.2025 ) :D
Czyżby znowu problem z konfiguracją po stronie operatora mSIM-ów :?:

BTW.
Ja z dwa tygodnie temu miałem taką akcję, że wyskoczył mi monit
o akceptację nowej wersji Regulaminu , a potem Warunków korzystania
z BlueLinka , no i jak kliknąłem ... to mi się cały profil wykasował :P
Łącznie z ustawieniami klimy , foteli , HUD-a, no i oczywiście sieci :lol:
Jakim cudem :?: :?

ODPOWIEDZ
Żarówki LED do samochodu