U mnie reset też niestety nic nie zmienia, dalej nie działa.Rewal pisze: ↑12 cze 2024, 11:05Ten mały przycisk czy może raczej otworek znajduje się tuż obok pokrętła głośności, po naciśnięciu nie ma żadnego kliknięcia, ekran na chwilę gaśnie i system uruchamia się od nowa. Ale tak jak pisałem u mnie nic to nie daje, nadal nie łączy się z siecią.
Ale co ciekawe, dostałem odpowiedź na moje zgłoszenie z bluelink. Piszą że były kłopoty ale już wszystko jest ok, i żebym zresetował system, zaraz im odpiszę podając wszystkie dane pojazdu że u mnie to nie działa niestety. Zobaczymy co dalej.
Tucson NX4
Brak połączenia internetowego
-
- Świeżak
- Twój samochód: Hyundai KONA Sx2 Hybrid
- Rok produkcji: 2024
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Automat DCT
- Paliwo: Hybryda
- Kolor: Szary
Re: Brak połączenia internetowego
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.6 T-GDI Executive 2WD
- Rok produkcji: 2023
- Skrzynia: Manual
- Wersja: NX4
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Amazon Gray
Już emaile rozsyłają ;D U mnie wczoraj pomógł reset multimediów w aucie
-
- Świeżak
- Twój samochód: Kona
- Kolor: Ecotronic Gray
To tak jak u mnie. Reset nic nie daje. Po długiej wymianie maili dostałem wreszcie odpowiedź z bluelink, tłumaczenie poniżej:KonaSx2Hybrid pisze: ↑12 cze 2024, 15:40U mnie reset też niestety nic nie zmienia, dalej nie działa.
Zabierz swój pojazd do dealera Hyundai i zleć wykonanie następujących czynności:
- odłączyć akumulator 12V na 20-30 minut
- Zainstaluj ponownie oprogramowanie sprzętowe
- zainicjuj reset do ustawień fabrycznych.
Jeśli to nie pomoże, dealer może przesłać dzienniki kanałem wewnętrznym do siedziby Hyundai w celu uzyskania dalszej pomocy.”
No i to wreszcie jakiś konkret, jutro grzeje do serwisu Hyundai
-
- Świeżak
- Twój samochód: Nowa Kona Hybrid 141 KM
Dzień DobryRewal pisze: ↑13 cze 2024, 19:30To tak jak u mnie. Reset nic nie daje. Po długiej wymianie maili dostałem wreszcie odpowiedź z bluelink, tłumaczenie poniżej:
Zabierz swój pojazd do dealera Hyundai i zleć wykonanie następujących czynności:
- odłączyć akumulator 12V na 20-30 minut
- Zainstaluj ponownie oprogramowanie sprzętowe
- zainicjuj reset do ustawień fabrycznych.
Jeśli to nie pomoże, dealer może przesłać dzienniki kanałem wewnętrznym do siedziby Hyundai w celu uzyskania dalszej pomocy.”
No i to wreszcie jakiś konkret, jutro grzeje do serwisu Hyundai
Daj znać czy po wizycie w serwisie udało się przywróci połączenie
Ja jutro wyjeżdżam na krótki urlop ale po powrocie tez się omówię w serwisie
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 T-GDI HEV Platinum 2WD
- Skrzynia: Automat
- Wersja: NX4
- Kolor: 2 kolorowy
U mnie zadziałało jak w aucie kliknąłem "tryb offline", 5 sekund czekamy. "Tryb online" spowrotem i już nie ma problemu.
-
- Świeżak
- Twój samochód: Hyundai Kona
- Kolor: Szary
Moją Kona hybrid w poniedziałek odebrałem z salonu i cały czas nie mogę w ogóle zainicjować połączenia aplikacji z samochodem, kod 4081.
Dzwoniłem dzisiaj do serwisu- przekazałem, jakie są "objawy" usterki i czego dowiedziałem się z tego wątku. Poinformowali mnie , żebym nie przyjeżdżał bo jest ogólna awaria systemu. Mam czekać do końca przyszłego tygodnia i dzwonić do mich jeżeli nic się nie zmieni.
Dzwoniłem dzisiaj do serwisu- przekazałem, jakie są "objawy" usterki i czego dowiedziałem się z tego wątku. Poinformowali mnie , żebym nie przyjeżdżał bo jest ogólna awaria systemu. Mam czekać do końca przyszłego tygodnia i dzwonić do mich jeżeli nic się nie zmieni.
-
- Świeżak
Ja byłem też dzisiaj, przekazałem im rozwiązanie które przesłali mi z bluelink, odłączyć akumulator na 30 min,wgrać od nowa system itd, no i usłyszałem od nich to samo, że mają info z centrali Hyundai, o awarii i że to zostanie naprawione w ciągu kilku dni. Na ten moment nie mogą przyjąć samochodu i wykonać tych zaleceń które sugeruje bluelink, muszą dostać takie wytyczne z centrali Hyundai jeżeli łączność z siecią nie wróci to mam się zgłosić za tydzień. No i lipa, pozostaje tylko czekać.Darenty pisze: ↑14 cze 2024, 12:14Moją Kona hybrid w poniedziałek odebrałem z salonu i cały czas nie mogę w ogóle zainicjować połączenia aplikacji z samochodem, kod 4081.
-
- Świeżak
Jeszcze jedno, proszę wszystkich użytkowników KONA których dotyczy problem o napisanie o tym w komentarzach na oficjalnej stronie Hyundai Motor Poland na Facebook - link poniżej. Może to przyśpieszy zajęcie się tematem przez Hyundaia.
https://www.facebook.com/HyundaiPolska
https://www.facebook.com/HyundaiPolska
-
- Świeżak
Problem rozwiązany, byłem dzisiaj w serwisie, robią twardy czy inaczej zwany dealerski reset, kilka minut i wszystko działa, żadne ustawienia systemu nie zostają zmienione, wszystko jest zachowane i działa tak jak przed awarią.
Także super.
Także super.
-
- Świeżak
- Twój samochód: KONA 1.6T-GDI
- Rok produkcji: 2023
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Biały
Wczoraj (tj. 24 czerwca 2024r.) byłem w salonie Hyundaia w SZCZECINIE, na dziale serwisowym... Porażka! Odesłali mnie z kwitem, lakonicznie informując, że to problem globalny i serwis tego nie ogarnia. Posiłkowałem sie informacjami znalezionymi tutaj na forum ale nic z tego... Szczeciński serwis Hyundaia to porażka i żenada... Niestety... W mojej Konie nie działa żaden z resetów, nie mogę przywrócić ustawień blulinka w samochodzie (aplikację w telefonie już usunąłem...). Nie wiem co dalej robić... Może samemu odłączyć akumulator na te 20-30 minut...