Tucson TL
Zakup Tucsona - jaki silnik wybrać?
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Re: Zakup Tucsona - jaki silnik wybrać?
Problem z brzęczącymi skrzyniami dotyczył głównie wersji z turbo
- Speedor
- Autor
- Twój samochód: 1,6 GDI Style
- Napęd 4x4: Tak
- Kolor: PolarWhite
Słyszałem że co 40k km trzeba wyciągać pompę i serwisować. W przypadku awarii koszty mogą być bardzo duże. Ciekawe jak silnik będzie wyglądał po 100k km przebiegu na tej instalacji.
-
- Forumowicz
- Twój samochód: Tuson III 1.6 GDI lift
- Kolor: biały
ile 1.6 GDI spala PB w realu ?
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 GDI BLUEDRIVE COMFORT 2WD 2019
- Kolor: Biały
Mi średnia wychodzi 7,9l wiem, że niektórym kolegom znacznie mniej. Raz na odcinku 200 km udało się zejść do 6,5l
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: Tucson 1.6 T-GDI 4WD Premium,Automat, LPG Prins
- Kolor: srebrny
W Polsce mało popularna są te instalacje bo są drogie.W Niemczech zakładane są w salonach Hyundaia.Zapotrzebowanie na zachodzie są tak duże na te instalacje że czas oczekiwania na instalację waha się od 1-2 miesięcy.W Krakowie gość zakłada te instalacje do różnych marek samochodów i żadnych problemów nie ma.
-
- Forumowicz
- Twój samochód: Tuson III 1.6 GDI lift
- Kolor: biały
Możesz podać koszt takiej instalacji i nazwe/typpawlog pisze: ↑03 lut 2020, 8:24W Polsce mało popularna są te instalacje bo są drogie.W Niemczech zakładane są w salonach Hyundaia.Zapotrzebowanie na zachodzie są tak duże na te instalacje że czas oczekiwania na instalację waha się od 1-2 miesięcy.W Krakowie gość zakłada te instalacje do różnych marek samochodów i żadnych problemów nie ma.
-
- Twórca
- Twój samochód: Hyundai Tucson 1.6 t-gdi
- Kolor: Micron Grey
Ja powiem tak. Osobiście miałem ostatnio 2 diesle i chciałem benzynę. Po przesiadce z diesla 2.0 165 KM bałem się że nie będę zadowolony z 1.6 GDI. Postawiłem na automat i 1.6 T-GDI 177 KM. Powiem że frajda z jazdy ogromna. A w trybie SPORT zabawa przednia. Wiadomo benzyna potrafi spalić liczyłem się z tym. U mnie jak na razie ok. 10 litrów średnio. Jestem zadowolony nie oszczędzam za bardzo. Jazdą emerycką po drogach lokalnych spokojnie można zejść poniżej 8 litrów. Wiadomo na autostradzie powyżej 140 potrafi spalić ale w Polsce legalnie więcej nie pojedziemy. W Europie oprócz Niemiec 120 - 130 na autostradzie więc przy jeździe zgodnie z przepisami spokojnie zmieścimy sie w 10 litrach, a jako trasa zejdziemy do 9 litrów średniego a może lekko poniżej. Jak dla mnie mogło by być z litr mniej ale samochód duży i ciężki musi spalić. Ogólnie na tą chwilę innego silnika bym nie rozważał chyba że 2.0 185 KM ale za niego już dużo więcej trzeba dać. Krótkie odcinki chwilowe spalanie niestety dochodzi do 20 litrów, ale na zbiornku to się uśrednia chyba że ktoś jeździ tylko odcinki 10 km to pewnie średnia wyjdzie z 15 litrów.Wiadomo każdy chwali swoje ja osobiście strasznie jestem zadomolony z 1.6 T-GDi.