Tucson NX4
Tucson NX4 - czy kupilibyście ponownie?

Opinie o Hyundai Tucson NX4 od 2020 - ciekawostki i subiektywne oceny użytkowników.
hexgpl
Świeżak
Twój samochód: Tucson IV FL
Rok produkcji: 2024
Napęd 4x4: Tak
Skrzynia: Automat DCT
Wersja: NX4
Paliwo: Hybryda
Kolor: Teal Pearl Blue

Re: zakup tuż przed liftem - czy warto?

Post autor: hexgpl » 14 sty 2025, 18:42

kik pisze:
12 mar 2024, 15:02
Dla mnie obecny HT zarówno przed jak i polift jest nie do przyjęcia. Dlatego uciekam do prawdziwej hybrydy a te produkuje tylko Toyota hybryda Hyundaia to pseudo hybryda więc przesiadka na Rav4.
Toyoty to fajne auta, ale mają bardzo dziwny system opcji wyposażenia. Przykładowo, coś co powinno być w wyższej wersji wyposażenia jest w niższej lub jakiej tam innej. Mocno mnie temat zniesmaczył, bo chciałem zakupić Corollę TS lub właśnie Ravkę (w tamtym czasie 4x4 dawali gratis).

Co do wyposażenia, drugim niedoszłym wyborem była KIA. Fajne auto, ale wyłączenia gwarancji i konieczność dopłaty 18 tys. do pamięci foteli sprawiły, że zrezygnowałem.

Skończyło się na Tucsonie, wnętrze jest bardzo przestronne, wygodne. Grzanie 4 liter, wentylacja i wiele innych dają satysfakcję.
Co do Toyoty, Corolla faktycznie ma mniejsze spalanie niż Tucson, ale to też cięży wóz. RaVka hybrid 2,5 dokładnie nie pamiętam, ale na 100% pali więcej niż Corolla.
Ostatnio zmieniony 14 sty 2025, 18:58 przez hexgpl, łącznie zmieniany 1 raz.

hexgpl
Świeżak

Re: Tucson 4 - FACELIFT 2024 - co takiego będzie tej jesieni?

Post autor: hexgpl » 14 sty 2025, 18:45

Jacek6466 pisze:
12 mar 2024, 19:57
(..) Ta półeczka z przodu jak w fiacie Uno, konsola centralna też nie do przyjęcia. Jest to oczywiście moja subiektywna opinia, każdemu może się podobać co innego, dla mnie wersja z 2023roku jest bardzo ładna.
a nie wiem czemu czepiasz się półeczki, jest to jedno z praktyczniejszych rozwiązań. a dlaczego, bo jak np. położysz tak telefon (pasażer) czy coś ciężkiego i mocniej przyśpieszysz / zahamujesz, to nie szukasz klamotów w kabinie.
Bardzo praktyczna rzecz (serio).

hexgpl
Świeżak

Re: Tucson NX4 - czy kupilibyście ponownie?

Post autor: hexgpl » 14 sty 2025, 18:53

lukask pisze:
22 wrz 2024, 2:05
Boże kochany, to 1 auto w moim zyciu w ktorym jeżdzę juz ponad 2 lata i nie jestem w stanie wypracowac plynnego startu w 100%.
ja mam odwrotnie, zawsze bardzo płynnie i bez szarpania, i nie mam się za mistrza kiery, ale fakt że jeżdzę technicznie (w opinii szkoleniowca). Jak na moje oko, to może być skrzynia lub regulacja sprzęgła. Leć do serwisu i po temacie.

ODPOWIEDZ
Żarówki LED do samochodu