Thanks, manmczelny2401 pisze: ↑06 lut 2024, 11:33Kup sam czytnik a wersje pro dokupisz sobie już w samej aplikacji o ile zechcesz
Tucson NX4
System eCALL - Kontrolka SOS
- daniel.tucson4
- Autor
- Twój samochód: 1.6 T-GDI 150 KM
- Skrzynia: Manual
- Wersja: NX4
- Kolor: Taki ładny
Re: System eCALL
- Dreaminalist
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson NX4E G4FP WMJ6 FWD
- Napęd 4x4: Nie
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Metaliczny
Vgate BT 4.0 używam już trochę czasu i jestem na razie zadowolonydaniel.tucson4 pisze: ↑06 lut 2024, 8:55Dreamer, tak na szybko podaj link do dobrego odbiornika i krótka instrukcja jak z tym współpracować rozumiem, że kupić, podpiąć w złącze pod kierownicą, jaka apka
Co do apki to Carscanner jest chyba najszerzej obecnie używanym przez "szczęśliwych posiadaczy" , albo świadomych posiadaczy NX4 / NQ5
Jak kupowałem go to chyba jeszcze wskazania GPF-a były w darmowej wersj , ale teraz to chyba dopiero po zakupie PRO się pokazuja.
Anyway jak Hyundai ładnie wyszedł na przeciwko potrzebą Klientów i w nowym Tucsonie oferuje uchwyt na smartfona Arkon , tak żeby ładnie można
było w trakcie jazdy monitorować stan GPF-a i błędów eCall-a
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- daniel.tucson4
- Autor
A co ten Vgate iCar2 BT3.0 będzie ok Bo już kupiłem...
-
- Forumowicz
- Twój samochód: Tucson
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Hybryda
- Kolor: Biały
iCar2 Będzie Ok ja mam działa.
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 T-GDI
Będzie OK ja też taki mam
- Dreaminalist
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson NX4E G4FP WMJ6 FWD
- Kolor: Metaliczny
No jasne , że będzie działać przecież to jest chyba tylko różnica w chipsie do obsługi BT, jeden ma
starszą specyfikacje , a drugi nowszą , ale do przesyłu kilku - kilkunastu sygnałow na raz to nie
robi różnicy
- daniel.tucson4
- Autor
Re: System eCALL - Kontrolka SOS
Dzięki panowie
A teraz do tematu... z racji tego, że mam fajny garaż duuużo w nim spędzam czasu... z włączonym radiem a auto stoi - coś czuję, że aku osiągnął jakiś minimalnym stan naładowania i wywala ten SOS
Co Wy na to
Za każdym razem - oprócz jednego razu, może długo przebywałem w garażu z grającym kolegą Tucsonem, gdzie po 32 minutach nie zgasł - tak to świeci już drugi miesiąc i gaśnie co raz później, dziś przy +10 zgasł po 22 minutach jazdy... czyli aku się naładował przez alter
Czy ten moduł ODB sprawdzi stan aku Jestem totalnie zielony z tym nigdy nie używałem. Czy powinienem coś wiedzieć "więcej" przed używaniem tego z NX4
A teraz do tematu... z racji tego, że mam fajny garaż duuużo w nim spędzam czasu... z włączonym radiem a auto stoi - coś czuję, że aku osiągnął jakiś minimalnym stan naładowania i wywala ten SOS
Co Wy na to
Za każdym razem - oprócz jednego razu, może długo przebywałem w garażu z grającym kolegą Tucsonem, gdzie po 32 minutach nie zgasł - tak to świeci już drugi miesiąc i gaśnie co raz później, dziś przy +10 zgasł po 22 minutach jazdy... czyli aku się naładował przez alter
Czy ten moduł ODB sprawdzi stan aku Jestem totalnie zielony z tym nigdy nie używałem. Czy powinienem coś wiedzieć "więcej" przed używaniem tego z NX4
-
- Weteran
Jedyne co możesz sprawdzić za pomocą OBD to Battery voltage i Battery State of charge . Ja akurat ostatnio na noc podpinałem ładowaczkę bo auto chwile stało tyle że ja nie słucham muzyki ze samochodu bo mam od tego głośnik bluetooth
- daniel.tucson4
- Autor
Stan naładowania wystarczy w moich domniemaniach wobec SOS.mczelny2401 pisze: ↑07 lut 2024, 9:32Jedyne co możesz sprawdzić za pomocą OBD to Battery voltage i Battery State of charge . Ja akurat ostatnio na noc podpinałem ładowaczkę bo auto chwile stało tyle że ja nie słucham muzyki ze samochodu bo mam od tego głośnik bluetooth
A teraz, czy sądzicie, że ten moduł ODB z Car Scanner nawet w wersji premium, sczyta potencjalne błędy w systemie SOS
Macie wersję płatną, opłaca się?
-
- Weteran
Ja nie lubie reklam więc mam PRO