wrobel pisze: ↑05 lut 2017, 14:36
Nie do końca - przysłona w pewnym stopniu niweluje, ale nie całkowicie. Źródło światła ma duży wpływ na granicę światło-cienia. Zresztą w drugim aucie mam soczewki z H1 i w porównaniu do LEDów z Tucsona różnica jest bardzo duża (w linii odcięcia).
Co do HIDów to ja ich nie polecam. Praktycznie codziennie mijam jakieś auta z pseudo ksenonami które albo migają tak że można epilepsji dostać, albo wypalają oczy jadącym z przeciwka. Zresztą chyba żadne z tych zestawów nie mają homologacji - nie są dopuszczone do ruchu. Jak ktoś chce stracić dowód rejestracyjny to jego sprawa... Kolejna kwestia to utrata gwarancji, bo podłączanie przetwornic to ingerencja w instalację elektryczną auta. Tylko nie piszcie mi "a kto to sprawdza" itp. Wybaczcie mi ale nie pojmuję takiej pozornej oszczędność - kupuję auto za 100K - 150K ale wsadzę do niego jakiś chiński badziew bo szkoda dopłacić 4k do ledów. Sory jeśli kogoś uraziłem, ale takie mam zdanie na ten temat.
światło-cień nie wynika ze źródła światła tylko z rodzaju..... przysłony przed soczewką.
Co do homologacji- napisałem Ci wyżej się powtarzasz - sam HID może ją mieć ale lampa już nie.
I jeszcze jedno -widziałeś jak się to montuje bo piszesz o jakiejś ingerencji w instalację elektryczną?
Jeśli dla Ciebie to jest ingerencja w instalację to na wymianę żarówek tez jeździsz do ASO?
Co do oślepienia- zgadzam się - czesto wepchane w zwykłe lampy bez soczewki wsadzone do chińskich zamienników (TYC, Depo) nie ustawione i na niebieskonp 6000K lub 8000K. Mam od lat i zapewniam Cię,że gdyby cokolwiek oślepiało od razu zostałoby wywalone- nie do odróżnienie od zwykłej lampy xenon tylko jaśniej
Co do dopłaty zgadzam się ale sam przyznasz że czasem jest auto na stocku i nie ma możliwości doposażenia np danej wersji.
zwróć uwagę że są wersje Tucsona za 70 parę tys i za cholerę w xenon czy LED nie doposażysz.
jak napisałem wyżej kombinowanie z żarówkami to także rzeźba bo efekt będzie żaden. H7 i soczewka to zło które nie powinno być dopuszczone do ruchu.