Ja również miałem to samo...Auto zawiozłem do ASO w Rybniku i po półtorej godzinie naprawili tzn. znaleźli przyczynę. To wina gumy - tej co jest na zdjęciu w tym poście. Mówili że plastik ocierał ją i wtedy był słyszalny dźwięk. Gumę obrócili i wysmarowali. W tej chwili nic nie słychać a jeżdżę już 2 tygodnie. Teraz już nie powinno nic słychać - tak powiedzieli ale zaznaczyli że jak się powtórzy to mam do nich przyjechać to wtedy wymienią element. U nich to był pierwszy przypadek. Najważniejsze że zlokalizowali i zrobili.
Przy odbiorze autka pokazali mi zdjęcie tej gumy i tego otarcia.
Tucson TL
Skrzypiąca kierownica
- Bartek
- Forumowicz
- Twój samochód: 1.6 GDI Comfort Navi
- Kolor: czarny
Re: Skrzypiąca kierowca
No to też zgłoszę jak się u nich pojawięŁukasz_Tucson pisze: ↑03 mar 2018, 16:21Ja również miałem to samo...Auto zawiozłem do ASO w Rybniku i po półtorej godzinie naprawili tzn. znaleźli przyczynę. To wina gumy - tej co jest na zdjęciu w tym poście. Mówili że plastik ocierał ją i wtedy był słyszalny dźwięk. Gumę obrócili i wysmarowali. W tej chwili nic nie słychać a jeżdżę już 2 tygodnie. Teraz już nie powinno nic słychać - tak powiedzieli ale zaznaczyli że jak się powtórzy to mam do nich przyjechać to wtedy wymienią element. U nich to był pierwszy przypadek. Najważniejsze że zlokalizowali i zrobili.
Przy odbiorze autka pokazali mi zdjęcie tej gumy i tego otarcia.
- Bartek
- Forumowicz
Nie, jeszcze nie dojechalem. Czekam na termin na polerke zeby wszystko podczas 1 wizyty zalatwic.
Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 GDI
- Kolor: Biały
U mnie też skrzypiało ale przestało. Ewidentnie jest to problem z jakąś gumą ponieważ u mnie działo to w połączeniu z tym gdy auto stało na dworze. W momencie kiedy parkuję w garażu problem nie istnieje.
- Bartek
- Forumowicz
Dla mnie wazniejszy jest temat pisku od strony kierowcy od 1500 obrotow, bo nie moge tego zlokalizowac i nie wiem czy to nie jest cos w silniku lub skrzyni. Zobaczymy co Aso powie.
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.7 CRDi 7DCT 2WD PREMIUM
- Kolor: MICRON GREY
Jutro jadę do ASO (innego) i zgłaszam ponownie to skrzypienie. W jednym ASO powiedzieli: spokojnie, niech się ułoży. Wezmę zdjęcie z tego Forum i im pokażę. Najgorsze jest to, że oni to wszystko wiedzą... być może to mija po jakimś czasie i nie chce im się tego robić.
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.7 CRDi 7DCT 2WD PREMIUM
- Kolor: MICRON GREY
Bartek... z tym piskiem to może być jakaś drobnostka. Kiedyś miałem w Insigni podczas zmieniania biegów metaliczny pisk. Doradcy mówili, że już po skrzyni itd. Okazało się, że obudowa filtra powietrza miała takie mocowanie w plastiku i guma ocierała o gumę i był pisk jakby awaria skrzyni. Włożyłem kawałek chińskiej gumy i po kłopocie. Znalazłem to na angielskim forum. Ale co się nawalczyłem z tym.. to moje... dobre dwa miesiące analizy. Kto by pomyślał, że od takiej gumy powstaje metaliczny pisk, który daje znać o sobie z zupełnie innego miejsca niż obudowa filtra.
-
- Świeżak
- Twój samochód: Tucson 1.6 GDI
- Kolor: Pepeer grey
Witam wszystkich od jakiegoś czasu mam ten sam problem. Dziś mam termin w Serwisie więc powiem co i jak po.