Tucson TL
Skrzypiąca kierownica
-
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson 1.6GDI Style
- Kolor: White Sand
Re: Skrzypiąca kierowca
Mialem podobny objaw skrzypienia kiery w nissanie winna byla guma w grodzi miedzy silnikiem a kabina otulajaca kolumne kierownicza wymienili na gwarancji na nowa bo kiedys smarowali a to powracalo. Co do trzaskow z tylu tez w nissanie tak jak sam piszesz ze jak ktos siedzi z tylu nie ma objawu, obklej tasma izolacyjna walek za ktory zamyka sie oparcie tylne w nissanje pomagalo natychmiast.
To samo mam - ten sam dźwięk....
Hmmm....naprawdę myślałem że to wina opon ale dziś kręcąc to dźwięk wydobywał się tak jak by z układu kierowniczego. Nie wiem czy nie poczekać z tym do wiosny....
Hmmm....naprawdę myślałem że to wina opon ale dziś kręcąc to dźwięk wydobywał się tak jak by z układu kierowniczego. Nie wiem czy nie poczekać z tym do wiosny....
Jeśli możesz to zgłaszaj puki coś skrzypi. Może to być bzdet, a może coś poważnego. Jednemu z forumowiczów z Krakowa już wymianiali/ją kolumnę, bo coś się z nią działo. A wiem, że kiedyś w poprzedniku ix35, coś z nimi też się działo w jakiejś serii. Nie ma co czekać.
O poczytajcie tu:
trzask-podczas-krecenia-kolami-t491.html
O poczytajcie tu:
Zadzwonię jutro do Hyundaia i się z nimi umówię. Daj znać co i jak...
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Mam ten sam dzwięk, właśnie jest on bardziej " gumowy " imwskazuje na takie piszczenie/szuranie opony przy skręcie, ale to nie jest od koła. Zauważyłem też, że słychać to w dni zimne . Czekamy na jakieś info.
Potwierdzam. Miałem poprzednia wersję (Tucson II gen) i dwa razy kolumna była wymieniana z powodu " klikania" podczas kręcenia - dwa razy w ciągu 3 lat!krisman pisze: ↑05 lut 2018, 16:39...A wiem, że kiedyś w poprzedniku ix35, coś z nimi też się działo w jakiejś serii. Nie ma co czekać.
O poczytajcie tu:
- Fred.X
- Weteran
- Twój samochód: Tucson 1.6 GDi
- Kolor: Polar White
u siebie też coś takiego zauważyłem , ale ostatnio jakoś ustało
Więc to będzie tak jak z tym puknięciem z tyłu przy 30 km, i kilkoma innymi przypadłościami, inaczej, jak coś nie puknie, skrzypnie, chrupnie w aucie tzn. że z autem coś jest nie tak...