Tucson TL
Skrzypiąca kierownica
Re: Skrzypiąca kierowca
Ta guma krzyżaka kolumny jest tego przyczyną, naprężenia w zimne dni. Ponoć smarują silikonowym smarem dojście od kabiny.viki2000 pisze:Mam ten sam dzwięk, właśnie jest on bardziej " gumowy " imwskazuje na takie piszczenie/szuranie opony przy skręcie, ale to nie jest od koła. Zauważyłem też, że słychać to w dni zimne . Czekamy na jakieś info.
Materiał z "bratniego" forum Kia Sportage.
Czyli w zasadzie nic wielkiego, jak nie puknie, stuknie, zatrzeszczy to wtedy trzeba się obawiać.
Identyczny problem ma Qashqhai, tez smarują,wymieniają i wraca zimą jak bumerang.
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.7 CRDi 7DCT 2WD PREMIUM
- Kolor: MICRON GREY
Byłem w serwisie. Pan do mnie, że to skrzypi, ale to element zamknięty i niech się ułoży, że muszę swoje odczekać...
Ale zaczęło skrzypieć od 4 tys., jest 8 tys. i ciągle skrzypi. Co tam ma się ułożyć? Ułożyć się mogą sprawy, a to jest mechanika... nie po to się wydaje spore pieniądze na auto, aby czekać aż coś się poprawi. Albo działa, albo nie.. ręcę mi opadają
Doradźcie co robić... może jak mi podacie, wydrukuję to wszystko i pojadę i opowiem im dokładnie co mają zrobić
Ale zaczęło skrzypieć od 4 tys., jest 8 tys. i ciągle skrzypi. Co tam ma się ułożyć? Ułożyć się mogą sprawy, a to jest mechanika... nie po to się wydaje spore pieniądze na auto, aby czekać aż coś się poprawi. Albo działa, albo nie.. ręcę mi opadają
Doradźcie co robić... może jak mi podacie, wydrukuję to wszystko i pojadę i opowiem im dokładnie co mają zrobić
-
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson TL (2015) 1.6 T-GDI 4WD
- Kolor:
Jeżeli skrzypi, to pewnie będzie skrzypieć dalej... Chyba musisz trochę pojeździć i powtórnie zgłosić się do serwisu. U jednych chrobocze skrzynia u innych stuka klapa, a Ciebie dopadła kierownica.
1.6 T-GDI 4WD Comfort
-
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson TL (2015) 1.6 T-GDI 4WD
- Kolor:
Ups! Nie zauważyłem..., to faktycznie może być podirytowany. Ale "hałasująca klapa", to może być błahostka, jak napisał kolega @wrobel, winowajcą może jest deska bagażnika?
1.6 T-GDI 4WD Comfort
- Bartek
- Forumowicz
- Twój samochód: 1.6 GDI Comfort Navi
- Kolor: czarny
@mmm Mam dokładnie taki sam dźwięk jak w Twoim filmiku. Dzisiaj sprawdzałem i po przejechaniu około 20 km ustało.