Tucson TL
Rozklejanie się wyświetlacza od szyby
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: Hyundai Tucson 1.6 TGDI NLine 4x4
- Kolor: Micron Grey
Rozklejanie się wyświetlacza od szyby
Czy ktoś miał przypadek w którym rozkleja się wyświetlacz od szyby jak na załączonym zdjęciu. Tucson 1.6 TGDi z 2020r. Obejmuje to gwarancja?
Jest to niedoróbka fabryczna polegająca na słabym połączeniu tych obu elementów w warunkach zbliżonych do próżni (autoklawie).
Jest to niedoróbka fabryczna polegająca na słabym połączeniu tych obu elementów w warunkach zbliżonych do próżni (autoklawie).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Weteran
- Twój samochód: 1,6 T-GDI Style automat
- Kolor: Biały
Re: Rozklejanie się wyświetlacza od szyby
Mam to w laptopie. Jestem przekonany, ze to podlega gwarancji tylko nie pamiętam czy jest ona 2 czy 3 lata na stację mulimedialną.
-
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson 1.6GDI Style
- Kolor: White Sand
Jeśli jest to od środka znaczy się nie ma od przodu żadnej ryski na tym wyświetlaczu to jak najbardziej, tylko sprawdź jak masz w gwarancji bo u mnie była trzy letnia gwarancja na audio.
Mieliśmy kiedyś takie samo uszkodzenie wyświetlacza w telefonie bańka powietrza się powiększała wymienili na gwarancji bez problemu .
Mieliśmy kiedyś takie samo uszkodzenie wyświetlacza w telefonie bańka powietrza się powiększała wymienili na gwarancji bez problemu .
-
- Twórca
- Twój samochód: Tucson TLe 1.6 GDI Comfort
- Rok produkcji: 2019
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: biały
Na stację multimedialną jest trzyletnia gwarancja.
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: Hyundai Tucson 1.6 TGDI NLine 4x4
Samochód ma gwarancje od 10.06.2020 zatem jest to kilka dni przed jej końcem.
Na wyświetlaczu nie ma żadnych rys czy uderzeń bo po 3 latach samochód ma 14000tyś przebiegu - jest mało używany przez jedną osobę - mnie.
Kierownik serwisu stwierdził dzisiaj że Hyundai to odrzuci. Na pewno wymyślą jakąś historyjkę. Nowe radio kosztuje 15000 netto mimo że na moje oko akurat do wymiany jest sam wyświetlacz z szybą.
Akurat jako niewiele firm a Polsce prowadzę sprzedaż urządzeń do refabrykacji wyświetlaczy tj urządzeń do naprawy stłuczonych szybek w telefonach tabletach itp.
Mi wystarczyło jak już to zobaczyłem pierwszy raz. Ten efekt może być od bardzo wielu powodów:
-słabej jakości klej OCA użyty do łączenia wyświetlacza z szybą
-za mało wyświetlacz poleżał w autoklawie przy produkcji
-jakaś siła rozdzielająca ale bardzo minimalna działa ma szybę i wyświetlacz powodując że bąbelki wchodzą/wpływają od narożnika między szybę a wyświetlacz - to będzie się powiększało.
Ja nie będę za to płacił nawet gdyby musiał naszą prawniczkę wystawiać na sprawę sądową. Niech się toczy bo jestem w 1005 przekonany o wadzie produkcyjnej tego egzemplarza radia/wyświtlacza.
Na wyświetlaczu nie ma żadnych rys czy uderzeń bo po 3 latach samochód ma 14000tyś przebiegu - jest mało używany przez jedną osobę - mnie.
Kierownik serwisu stwierdził dzisiaj że Hyundai to odrzuci. Na pewno wymyślą jakąś historyjkę. Nowe radio kosztuje 15000 netto mimo że na moje oko akurat do wymiany jest sam wyświetlacz z szybą.
Akurat jako niewiele firm a Polsce prowadzę sprzedaż urządzeń do refabrykacji wyświetlaczy tj urządzeń do naprawy stłuczonych szybek w telefonach tabletach itp.
Mi wystarczyło jak już to zobaczyłem pierwszy raz. Ten efekt może być od bardzo wielu powodów:
-słabej jakości klej OCA użyty do łączenia wyświetlacza z szybą
-za mało wyświetlacz poleżał w autoklawie przy produkcji
-jakaś siła rozdzielająca ale bardzo minimalna działa ma szybę i wyświetlacz powodując że bąbelki wchodzą/wpływają od narożnika między szybę a wyświetlacz - to będzie się powiększało.
Ja nie będę za to płacił nawet gdyby musiał naszą prawniczkę wystawiać na sprawę sądową. Niech się toczy bo jestem w 1005 przekonany o wadzie produkcyjnej tego egzemplarza radia/wyświtlacza.
-
- Weteran
- Twój samochód: 1,6 T-GDI Style automat
Re: Rozklejanie wyświetlacza
Mam to w laptopie. Na stację medialną jest gwarancja jak pamiętam 3 lata ale sprawdż.
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.6 T-GDi Style 2019
Dzień dobry, piszę zapytać czy udało się coś załatwić z Hyundaiem odnośnie rozklejania się wyświetlacza od szyby. Mam podobną sytuację
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.6 T-GDi Style 2019
Dzień dobry, czy ktoś się orientuje jak działa 3-letnia gwarancja na stację medialną? Wydaje mi się że 3 letnia gwarancja powinna obejmować elektronikę stacji medialnej, a nie rozklejanie się wyświetlacza. To nie jest kwestia elektryczna tylko mechaniczna. Pytam, bo mam gwarancję na samochód 5-lat jeszcze do września 2023?
- destroyed22
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 GDI STYLE
Do końca gwarancji masz już mało czasu, w sumie mam tak samo. Dzwoń na serwis i przedstaw sytuację, odpowiedzą Ci od ręki a będziesz miał pewność na czym stoisz.