Tucson TL
Rozklejanie się wyświetlacza od szyby
-
- Świeżak
- Twój samochód: Hyundai Tucson TLE
- Rok produkcji: 2019
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Srebrny Platyna
Re: Rozklejanie się wyświetlacza od szyby
Dzięki za podpowiedź, właśnie mam zamiar to zrobić. Pozdrawiam
-
- Świeżak
- Twój samochód: Hyundai Tucson 1.6crdi
- Rok produkcji: 2018
- Skrzynia: Automat DCT
- Paliwo: Diesel
- Kolor: Biały
Witam,
U mnie też rozkleił się wyświetlacz zauważyłemto ok miesiąca temu, nawet w tym samym miejscu na razie jest to niewielkiej wielkości ale nie wiem, czy się nie powiększy. Auto z 2018 roku też już po gwarancji.
U mnie też rozkleił się wyświetlacz zauważyłemto ok miesiąca temu, nawet w tym samym miejscu na razie jest to niewielkiej wielkości ale nie wiem, czy się nie powiększy. Auto z 2018 roku też już po gwarancji.
-
- Świeżak
- Twój samochód: Hyundai Tucson
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat
Samochod ma 5 lat i w lato zauważyłem że się rozkleja ekran z prawej strony . Widzę że nie jestem sam . Ktoś próbował z używkami ? . Albo jakiś inny sposób? . Bo w aso to jakaś porażka za tablet 10 tys + robocizna . 3 tysiące to by było duzo ale tyle to napewno nie dam .
-
- Świeżak
- Twój samochód: Hyundai Tucson COMFORT 1.6 GDI
Czy ktoś próbował wymienić sam wyświetlacz ? Jest do kupienia na allegro nowy lub do sprowadzenia AlịExpress. Proszę o informację czy jest to wykonalne , lub czy ktoś zna serwis który to może wykonać ?
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: Tucson 2.0 CRDI 4x4 AT N-line
U mnie odkleił się w identyczny sposób. 2019r. produkcji 115 000 km.Anpisz pisze: ↑05 sie 2024, 16:37Witam.
Mam pytanie do tych, których dotknął problem rozklejonego wyświetlacza. mnie też to spotkało. Rok po skończonej gwarancji na sprzęt audio (36 m-cy). Jak poradziliście sobie z tym problemem? Czy rozklejanie będzie się powiększać? ASO odpada - kosmiczna cena - 22600 pln za części plus robocizna. Ewidentna wada fabryczna ale Hyundai nie poczuwa się do winy. Cytuję odpowiedź: "Niestety, ale gwarancja na sprzęt audio/multimedialny zakończyła się a obowiązki gwaranta nie są aktywne. Wobec powyższego informujemy o braku możliwości wykonania obecnej naprawy w ramach gwarancji oraz braku możliwości partycypacji w kosztach przez Hyundai Motor Poland" Koniec cytatu. Rozpatrywałem kupno wyświetlacza z "demontażu" ale podobno każdy egzemplarz przypisany jest do nr VIN i zakodowany. Jest też opcja z AliExpress ale to za dużo zachodu i nie wiadomo czy wszystko będzie działać jak trzeba (kamerka, system głośnomówiący itp.). Podzielcie się swoimi opiniami.
Pozdrawiam
Ktoś znalazł jakieś rozwiązanie poza ASO ?
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 GDI
Cześć jak masz zacięcie to na Allegro są już wyświetlacze do kupienia i można wymienić (w sensie matryca panel).
Przez długi czas nie było na to rozwiązania, bo nie było wyświetlaczy z zamiennika.
Przez długi czas nie było na to rozwiązania, bo nie było wyświetlaczy z zamiennika.
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: Tucson 2.0 CRDI 4x4 AT N-line
Dzięki za info
800 zł + robocizna....
No tanio mimo wszystko nie jest.
Macie jakąś serwisówkę jak się do niego dobrać ?
https://allegro.pl/oferta/wyswietlacz-l ... c3ff96acd6
800 zł + robocizna....
No tanio mimo wszystko nie jest.
Macie jakąś serwisówkę jak się do niego dobrać ?
https://allegro.pl/oferta/wyswietlacz-l ... c3ff96acd6