Tucson TL
Rozklejanie się wyświetlacza od szyby

Nawigacja i mapy aktualizacje, ustawienia radia i problemy z dźwiękiem - Tucson TL? Napisz tutaj.
sirius_98
Nowicjusz
Twój samochód: Hyundai Tucson 1.6 TGDI NLine 4x4
Kolor: Micron Grey

Re: Rozklejanie się wyświetlacza od szyby

Post autor: sirius_98 » 17 sie 2023, 12:47

Tak ok 3-4 tygodnie temu.
Radio jak się okazało kosztuje nowe ok 30000tyś wg Hyundaia. Dostawałem różne ceny od 20000 do 30000zł.
W końcu stanęło na tym iż radio zostało włożone REFURBISHED fabryczne od Hyundaia (od ich dostawcy radii) które gdyby ktoś chciał kupić to kosztuje u nich ok 8000zł z VATem jak potrzebujesz FV i mniej jak nie potrzebujesz FV. Tego radia w tej wersji na rynku wtórnym nie znalazłem.
Nie wnikałem już w szczegóły i zgodziłem się na taką wersję bo radio wyglądało w porządku. Ten sam soft radia w środku a wyświetlacz z folią ochronną na ekranie. Załączam.
Serwis Hyundai Marvel w Łodzi wiedział iż prucie tapicerki i wymiana radia to nie jest miła sprawa dlatego sami wyszli od siebie i zaproponowali abym mógł wejść na halę i być przy tej operacji.
Wystawili osobę odpowiednią do tej pracy która podeszła do tego nadwyraz jak nawet dla mnie pedantycznie. Radio wymienili tak jak powinno być zrobione bez żadnego śladu. Gra.
Mi zostało do końca gwarancji kilka dni na radio. Wszystko jest OK a gwarancja się już skończyła. Obecnie czekam na wiosnę 2024 na wymianę na nowego Santa Fe bo wygląda obłędnie a potrzebuje większe auto.
Samochód w pełni sprawy z przebiegiem 15tyś km w automacie (beznyna z 2020r). Hyundai usunął dwie usterki które wystąpiły (soft skrzyni + to radio) i tyle.
Obecnie skrzynia pracuje poprawnie. Nie mam zastrzeżeń.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

sirius_98
Nowicjusz
Twój samochód: Hyundai Tucson 1.6 TGDI NLine 4x4

Post autor: sirius_98 » 19 sie 2023, 0:25

Na szczęście w tym przypadku Hyundai mimo że usterka była kilka dni przed końcem gwarancji nie uciekł od jej usunięcia jak Mercedes: https://www.youtube.com/watch?v=Aul8zxR7NTM

PIOTREL
Weteran
Twój samochód: 1.6 GDI BLUEDRIVE COMFORT 2WD 2019
Kolor: Biały

Re: Rozklejanie wyświetlacza

Post autor: PIOTREL » 21 lis 2023, 14:07

A nie jest to czasami zaciek od zapachu we flakoniku?

Marioosz
Nowicjusz
Twój samochód: 1.6 T-GDi Style 2019

Re: Rozklejanie wyświetlacza

Post autor: Marioosz » 21 lis 2023, 16:03

Nie, na pewno.

Dymar3
Forumowicz
Twój samochód: 1.6gdi Comfort 2wd

Wyświetlacz nawigacji - usterka?

Post autor: Dymar3 » 15 lip 2024, 7:24

Witam.
Panowie mój Tucson 2020r od nowości w moich rękach. Obecny przebieg to 76tys.
Ostatnio zauważyłem po lewej stronie wyświetlacza dziwne jakby rozklejanie się wewnątrz.
Czy wyświetlacz ma gwarancję całe 5 lat?
Pozbyłam zdjecie. Proszę o wszelkie sugestie.

maroc79
Świeżak
Twój samochód: 1.6 GDI Comfort 2WD
Kolor: Platinum

Post autor: maroc79 » 29 lip 2024, 12:04

Witam, u mnie w Tucsonie z 2020r też to się pojawiło z prawej strony wyświetlacza. Samochód ma już 4 lata i przy okazji przeglądu serwis poinformował, że niestety ale gwarancja była 3 letnia i nic z tym nie zrobią. Czy można to jakoś naprawić czy zostaje kupienie nowego wyświetlacza?

Marioosz
Nowicjusz
Twój samochód: 1.6 T-GDi Style 2019

Post autor: Marioosz » 29 lip 2024, 14:03

Witam, widzę, że to samo co u mnie niestety też po gwarancji. Sprawdzali mi w salonie i zakup nowego oryginalnego się nie opłaca bo koszt jest kosmiczny. Używane znów nie wiadomo na co się trafi. :cry: Ja dałem sobie spokój, trochę jeszcze się powiększyło ale nie przeszkadza w używani i też na co dzień tak bardzo nie rzuca się w oczy.

Hyunmak
Twórca
Twój samochód: 1.6 GDI
Napęd 4x4: Nie
Skrzynia: Manual
Wersja: TL
Paliwo: Benzyna

Post autor: Hyunmak » 01 sie 2024, 1:03

Panowie, ten tablet ponoć jest rozbieralny. Na aliexpres można kupić sam panel LCD za kilka stów, nowy, z fotek wynika, że produkcji LG..

Anpisz
Świeżak
Twój samochód: Hyundai Tucson TLE
Rok produkcji: 2019
Kolor: Srebrny Platyna

Post autor: Anpisz » 05 sie 2024, 16:37

Witam.
Mam pytanie do tych, których dotknął problem rozklejonego wyświetlacza. mnie też to spotkało. Rok po skończonej gwarancji na sprzęt audio (36 m-cy). Jak poradziliście sobie z tym problemem? Czy rozklejanie będzie się powiększać? ASO odpada - kosmiczna cena - 22600 pln za części plus robocizna. Ewidentna wada fabryczna ale Hyundai nie poczuwa się do winy. Cytuję odpowiedź: "Niestety, ale gwarancja na sprzęt audio/multimedialny zakończyła się a obowiązki gwaranta nie są aktywne. Wobec powyższego informujemy o braku możliwości wykonania obecnej naprawy w ramach gwarancji oraz braku możliwości partycypacji w kosztach przez Hyundai Motor Poland" Koniec cytatu. Rozpatrywałem kupno wyświetlacza z "demontażu" ale podobno każdy egzemplarz przypisany jest do nr VIN i zakodowany. Jest też opcja z AliExpress ale to za dużo zachodu i nie wiadomo czy wszystko będzie działać jak trzeba (kamerka, system głośnomówiący itp.). Podzielcie się swoimi opiniami.
Pozdrawiam

Hyunmak
Twórca
Twój samochód: 1.6 GDI

Post autor: Hyunmak » 05 sie 2024, 18:30

Mnie problem nie dotknął, ale gdyby zebrać wszystkich poszkodowanych, to można by zapytać uokik o wadę ukrytą... bo jest to pospolite i perfidne...

ODPOWIEDZ
Żarówki LED do samochodu