Fotki z pasty w załącznikach. Zazwyczaj używałem pasty "Farecla G3", ale tylko coś takiego teraz miałem pod ręką. Przy okazji przejrzałem monitoring i okazało się, że to śmieciarze przejechali się dużym kubłem po drzwiach Zgłosiłem wniosek o odszkodowanie i czekam na odpowiedź.
Powłoka ceramiczna
- Bartek
- Forumowicz
- Twój samochód: 1.6 GDI Comfort Navi
- Kolor: czarny
Re: Powłoka ceramiczna
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
@Bartek, jestem bardzo ciekawy na przebieg sprawy o odszkodowanie z firmą wywozową odpady. Daj znać jak się to zakończy.
Wysłane przy użyciu Tapatalka
- Bartek
- Forumowicz
Rano był Pan z firmy wywozowej. Nie miał o czym dyskutować, bo na nagraniu wyraźnie widać, że klient zawinął "kubełkiem". Powiedziałem, że chcę auto wstawić do serwisu i na tych drzwiach na nowo dać powłokę. Mają tydzień czasu na ogarnięcie się i odpowiedź.
- Speedor
- Autor
- Twój samochód: 1,6 GDI Style
- Napęd 4x4: Tak
- Kolor: PolarWhite
Ręce opadają. Tydzień czasu, nowy samochód- jakaś URWA przerysowała tylne lewe drzwi. Zarysował czarny błotnik, drzwi nad błotnikiem z lekkim wgnieceniem. Jestem tak wk....iony że szok. Kamer nie było w pobliżu. Zostaje naprawa z AC. Na kant ten cały detailing...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Też o tym wcześniej pisałem.
Powłoka ceramiczna ladnie wygląda ale nie uchroni przed bezmózgowcem na parkingu. W przypadku uszkodzenia lakieru czy karoserii, więcej kosztów przy naprawach. A nie zwróci się to przy sprzedaży. Takim systemem można zrobić z auta skarbonkę bez dna.
Powłoka ceramiczna ladnie wygląda ale nie uchroni przed bezmózgowcem na parkingu. W przypadku uszkodzenia lakieru czy karoserii, więcej kosztów przy naprawach. A nie zwróci się to przy sprzedaży. Takim systemem można zrobić z auta skarbonkę bez dna.
- Bartek
- Forumowicz
Ale u mnie przy małej przecierce ceramika pomogła. Chociaż ciśnienie podniesione oczywiście było
Oj widzę ze co niektórzy myślą ze powłokę jak położą to ona uchroni przed uszkodzenia mechanicznymi ) uchroni zgadza się ale nie przed tak mocnymi pomoże w przypadku delikatnych usterek typu krzaki itp. Tu widać ewidentne mocne uszkodzenie i nie ma siły aby coś się nie uszkodziło. Powłoka ma wiele innych zastosowań. Nie będę się tu rozwodził nie ma siły na nie odpowiedzialnych i tyle.wspolczuje bo to idzie się wnerwić niesamowicie
-
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson 1.6GDI Style
- Kolor: White Sand
Speedor pisze: ↑11 lut 2018, 14:40WP_20180211_13_48_52_.jpg.jpgRęce opadają. Tydzień czasu, nowy samochód- jakaś URWA przerysowała tylne lewe drzwi. Zarysował czarny błotnik, drzwi nad błotnikiem z lekkim wgnieceniem. Jestem tak wk....iony że szok. Kamer nie było w pobliżu. Zostaje naprawa z AC. Na kant ten cały detailing...
Toz to chyba ciezarowka byla ze tak wysoko zmasakrowany Tucson wnerwic sie idzie.
- Speedor
- Autor
- Twój samochód: 1,6 GDI Style
- Napęd 4x4: Tak
- Kolor: PolarWhite
Zastanawiam się czy robić to z AC czy dać sobie spokój. Żółty lakier można wyczyścić, ale jednak porysowany czarny błotnik jest widoczny i kilka rysek na białym.