Tucson TL
Co mnie wkurza, irytuje, denerwuje w TL

Opinie o Hyundai Tucson TL 2015-2020 ciekawostki - subiektywne oceny użytkowników.
Awatar użytkownika
bartosz.m
Nowicjusz
Twój samochód: Tucson, 1.7 CRDI 141KM 7DCT,STYLE, 2WD, PANORAMA
Kolor: Polar White

Re: Co mnie wkurza, irytuje, denerwuje

Post autor: bartosz.m » 23 lip 2017, 23:29

Help !
Mnie wkurza na maxa dźwięk otwartych drzwi jak np. dojadę do celu ,wyłączę silnik i otworzę drzwi. Robię coś w aucie przy otwartych drzwiach a to mi dzwoni. Gdzieś to się da wyłączyć/ściszyć? NIe dzwoni dopiero jak się wlączy acc.

Poza tym
1. Audio wiadomo - masakra. Choć zauważyłem , że radia internetowe z apki TuneIn przez BT naprawdę ok grają.
2. Navi - powiadomienie o fotoradarach , za póżno i za cicho . Wiadomo jest Janosik.
3. Brak auto szyb i otwierania i zamykania z klucza okien i szyberdachu - nawet w Mondeo 2004r to mam.
4. Oświetlenie bagażnika porażka.
5. Dziwna sprawa z aplikacją Hyundaia do wifi. Kiedy mam włączony auto włączanie hot spota w telefonie to nie chce się połączyć z navi. Jak wyłączę auto to z palca się łączy.

Poza tym jestem zachwycony. Mam 195 cm , swoje ważę, po trasie 400km wysiadłem z zerowym zmęczeniem. Dla mnie fotel bardzo ok.
System ostrzegania przed zmianą pasa - mega opcja.
No i kocham otwierany dach !

rav

Post autor: rav » 24 lip 2017, 9:31

1. Radio- w zależności od jakości lub źródła dźwięku moim zdaniem potrafi grać całkiem dobrze ale nie jest to fakt sprzęt najwyższych lotów.

2. Powiadomienie o radarach jest ok- w zależności od tego jak masz ustawioną głośność komunikatów navi, tak też słychać ostrzeganie o radarach.

3. Brak auto szyb- kiepskie rozwiązanie bo auto przecież nie kosztuje najmniej. Też ubolewam.

4. Oświetlenie marne więc ja sobie kupiłem latarkę Led w Biedronce za 11zł z magnesem do przyczepienia np do klapy bagażnika i daje takie światło, że bym igłe mógł znaleźć:)

5. Zamiast apki Hyundaia można zainstalować MacroDroid, która też ma opcje włączania hot-spota automatycznie jak Bluetooth połączy tel z stacją w aucie. Apka ta jest w sklepie Play i posiada dużo więcej funkcji.

Wysłane z Tapatalk

Awatar użytkownika
Tucson
Autor
Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
Rok produkcji: 2016
Napęd 4x4: Nie
Skrzynia: Manual
Wersja: TL
Paliwo: Benzyna
Kolor: Polar white
Kontakt:

Post autor: Tucson » 24 lip 2017, 9:52

Mnie jeszcze irytuje rozwiązanie tylnych drzwi. Fragmentem tylnego nadkola po lewej stronie patrząc na lewe koło od godziny 9 do mniej więcej 12 są: drzwi tylne - z racji tego, że dojazd do posesji mam nieutwardzny, to po deszczu zbiera się na drzwiach (uszczelce gumowej) tyle błota, że to nieporozumienie jakieś. Cały czas jest to mokre/wilgotne - pewnie to będzie miejsce pierwszej korozji tego auta. Czyszczenie tego to walka z wiatrakami :(

Julek

Post autor: Julek » 24 lip 2017, 10:34

@Tucson wiem o czym piszesz...sam mam błoto po deszczu na moich landach i zauważyłem ten sam problem. Ps. I po co ja myłem auto w sobotę

Wysłane przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
malinowy
Forumowicz
Twój samochód: 1.6 T-GDI 4WD DCT Style 19'' + el. Klapa

Post autor: malinowy » 24 lip 2017, 11:10

@Tucson, @Julek - tak jest Panowie, to samo sobie pomyślałem jak myłem mojego białaska. Niestety piach, który tam się dostaje może brudzić próg, nadkole widoczne po otwarciu drzwi i przy ich otwieraniu zamykaniu / otwieraniu rysować lakier. Do tego jak dojdzie woda, sól to tragedia gotowa. Zastanawiam się jak to trochę usprawnić jak wpadnę na jakiś pomysł dam znać na forum. Myślałem chociaż o jakiejś folii zabezpieczającej lakier w newralgicznych miejscach. Do tego dochodzi oczywiście niestety częste czyszczenie tej uszczelki. Nic innego narazie mi do głowy nie przychodzi.

prodarek
Weteran
Twój samochód: Tucson 1.6 GDI STYLE
Kolor: SAND WHITE

Post autor: prodarek » 10 sie 2017, 15:11

Brak regulacji wysokości fotela pasażera :/
Problemy z książką kontaktów, brak wyświetlania nazwy dzwoniącego.
Nawigacja ogólnie multimedia.

Pawel
Twórca
Twój samochód: 1.7 CRDi 7DCT 2WD BlueDrive (141 KM)
Kolor: Stargazing Blue

Post autor: Pawel » 11 sie 2017, 9:04

ja nie mam zadnego problemu z kontaktami wiec albo to kwestia konfiguracji albo telefonu.
w multimediach wkurza mnie:
- brak wybierania glosowego numeru
- brak glosowego sterowania navi
- nie przelaczanie sie z powrotem do widoku mapy po zakonczeniu rozmowy
2016 Hyundai Tucson
SILNIK: 1.7 CRDi 7DCT 2WD BlueDrive (141 KM)
KOLOR: Stargazing Blue
WERSJA : Style / dach panoramiczny / el. klapa / felgi 19''

Makumba
Twórca
Twój samochód: Tucson
Napęd 4x4: Tak
Skrzynia: Automat
Wersja: NX4
Paliwo: Hybryda
Kolor: szary

Post autor: Makumba » 11 sie 2017, 9:19

Umnie tez rozpoznaje nazwy w kontaktach bez problemu

rav

Post autor: rav » 11 sie 2017, 12:40

A u mnie jak ktoś dzwoni i odbieram na kierownicy to mapa zostaje z info o połączeniu wyświetla się tylko na samej górze i na wyświetlaczu komputera pokładowego więc nie tracę widoku mapy w trakcie rozmowy. Inaczej jest jeśli sam nawiązuje połączenie to wtedy muszę przeskoczyć z powrotem na mape

Wysłane z Tapatalk

Awatar użytkownika
Tucson
Autor
Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
Rok produkcji: 2016
Napęd 4x4: Nie
Skrzynia: Manual
Wersja: TL
Paliwo: Benzyna
Kontakt: