Tucson TL
Co mnie wkurza, irytuje, denerwuje w TL

Opinie o Hyundai Tucson TL 2015-2020 ciekawostki - subiektywne oceny użytkowników.
MarekB
Weteran
Twój samochód: 1.6T-GDi Premium 4WD
Kolor: white sand

Re: Co mnie wkurza, irytuje, denerwuje

Post autor: MarekB » 12 sie 2017, 16:13

Jeździłem już trochę z tylu w Tucsonie i myślę że okna są jak najbardziej ok.
Ale to bardzo indywidualna sprawa.

RedDevil

Post autor: RedDevil » 12 sie 2017, 16:48

Z perspektywy dziecka niewiele niestety widać, zauważyłem jak moje "królewny" usadowiły się z tyłu, ledwo czubek głowy wystawał ponad dolną linię okna. Foteliki trochę poprawią sytuację ale bez rewelacji.

rav

Post autor: rav » 12 sie 2017, 18:02

Bo podobno mniejsze okna to większe bezpieczeństwo. Już kilku producentów mi to mówiło podczas oględzin różnych modeli.

Wysłane z Tapatalk

RedDevil

Post autor: RedDevil » 12 sie 2017, 18:19

rav pisze:Bo podobno mniejsze okna to większe bezpieczeństwo. Już kilku producentów mi to mówiło podczas oględzin różnych modeli.

Wysłane z Tapatalk
I takiej wersji będę się trzymał jak ktoś będzie marudził Obrazek

Julek

Post autor: Julek » 19 sie 2017, 22:13

Dodaje do swojej listy: wkurzyly mnie wycieraczki przedniej szyby. Jechałem autostradą z wakacji i dopadla mnie potężna ulewa. Wycietaczki nie nadazaly z odprowadzaniem wody, chodzily za wolno i w ogóle jakos inaczej niz w poprzednich moich autach.
Druga sprawa, to mialem problem z lodowka turystyczna. Zaladowana do pelna, zaraz wyjazd a tu klops. Wtyczka nie pasowała do gniazda zapalniczki - byla jakas za dluga a gniazfo za plytkie ale sie wkurzylem. Na szczescie zamrożone wklady zadziałały, ale...
Przestrzegam innych przed wyjazdem aby sprawdzili swohe wtyczki czy aby pasują. Swoja droga, ktos sie orientuje czy mozna to przerobic pod gniazdo usb ?

RedDevil

Post autor: RedDevil » 19 sie 2017, 22:16

A nie prościej płytka ładowarka usb pod gniazdo zapalniczki? Po co przerabiać?

Julek

Post autor: Julek » 19 sie 2017, 22:22

@RedDevil - kabel wychodzący z lodowki zakończony jest na stałe wtykiem do gniazda zapalniczki. Ten wtyk jest za dlugi. Zeby podpiąć do ładowarki usb w aucie musi z lodowki wychodzic kabel na usb a takiego ona nie ma.

Wysłane przy użyciu Tapatalka

RedDevil

Post autor: RedDevil » 19 sie 2017, 22:35

O ile nie pamięć nie myli usb to max 5v a lodówka siorbie 12v.

Julek

Post autor: Julek » 19 sie 2017, 22:39

O tym nie pomyślałem. Dzięki. Muszę w takim razie poszukać na przyszłość jakieś wtyczki pasujące pod nasze gniazda i wymienić bo chyba nie ma innej możliwości.

Wysłane przy użyciu Tapatalka

krisman

Post autor: krisman » 19 sie 2017, 23:35

Co do wycieraczek, przełączyłeś z auto na manual najszybszy? Przerabiałem potężną ulewę wczoraj i przełączenie na max prędkość pomogło.

ODPOWIEDZ
Żarówki LED do samochodu