Tucson TL
Co mnie wkurza, irytuje, denerwuje w TL
Re: Co mnie wkurza, irytuje, denerwuje
Brrr, kropelka za koszulkę, brrr
Wysłane przy użyciu Tapatalka
Wysłane przy użyciu Tapatalka
Julek i inni apropo wymiany gniazda zapalniczki na 12v to z chęcią bym to zrobił w obecnym aucie. Lutowanie to nie problem, poleci ktoś coś?
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.7 CRDI 7DCT 2WD 141 KM Style
- Kolor: White Sand
Po prawie miesięcznym użytkowaniu Tucsona i przede wszystkim w porównaniu do poprzedniego auta którym jeździłem S-Maxa mogę ponarzekać co mnie boli:
- brak schowków - poza standardowymi: podłokietnik, w desce i na okulary to nie wiele tego jest - w fordzie - miałem tego mnóstwo - pod siedzeniami ( kierowcy i pasażera), z lewej strony, pod sufitem, duży pod łokciem, w bagażniku, dużo większe na drzwiach
- w fordzie pasażerowie z tyłu mogli rozłożyć stoliki zamontowane do przednich foteli co dla dzieciaków było idealne do jedzenia czy zabawy
- oświetlenie wewnętrzne - każdy z pasażerów miał własne nad głową, ledowe co pozwalało np oświetlić swoja cześć samochodu a w Tusonie niestety jest na środku
- jakość wewnętrznych plastików nie powala, raczej widzę że są podatne na zarysowania, szczególnie w okolicy pasow lub na dzwiach
- drzwi nie do końca mają swój ciężar i jak nie dasz odpowiedniej siły to się nie zamkną, w fordzie był jakoś lepiej wyważone i po lekkim pociągnięciu one same dobrze się zamykały, tu niestety muszę czasami walczyć, zarówno od środka jak i na zewnątrz
- tak wielu z was pisało - audio - tutaj jest fatalne, choć jakoś pokombinowałem z ustawieniami danymi w prezencie z radiem - na zasadzie - może być, i lepszym brzmieniem z telefonu po Adapt Soundzie to do SMaxa jest bardo długa droga. W fordzie miałem fabrycznie zamontowany subwoofer, do tego radio Sonego i dawało jedno z lepszych brzmień
jakie miałem okazję słuchać - i tego bardzo żałuję że chociaż w połowie nie jest tak dobrze w Tucsonie. ''
- poza tym - brak regulacji fotela pasażera, choć akurat fotele w Tusonie lepiej mi pasują niż w Fordzie, w nim moge spokojnie oprzeć głowę na zagłówku, a Fordzie było ciężko.
- oczywiście - niemożliwość automatycznego wyłączenia auto - stop, tylko ciągle trzeba o tym pamietać,
- no i w porównaniu do Smaxa - bagażnik, czasy pakowania nadmiarowych bagaży się skończyły
((( ( chyba że zainwestuję w dach). Tutaj dwa dni temu była walka, żeby wszystko się zmieściło. W Fordzie ten problem nie istniał, kiedyś nawet przewiozłem w nim cały ikeowski narożnik 
Na razie wystarczy narzekania.
- brak schowków - poza standardowymi: podłokietnik, w desce i na okulary to nie wiele tego jest - w fordzie - miałem tego mnóstwo - pod siedzeniami ( kierowcy i pasażera), z lewej strony, pod sufitem, duży pod łokciem, w bagażniku, dużo większe na drzwiach
- w fordzie pasażerowie z tyłu mogli rozłożyć stoliki zamontowane do przednich foteli co dla dzieciaków było idealne do jedzenia czy zabawy
- oświetlenie wewnętrzne - każdy z pasażerów miał własne nad głową, ledowe co pozwalało np oświetlić swoja cześć samochodu a w Tusonie niestety jest na środku
- jakość wewnętrznych plastików nie powala, raczej widzę że są podatne na zarysowania, szczególnie w okolicy pasow lub na dzwiach
- drzwi nie do końca mają swój ciężar i jak nie dasz odpowiedniej siły to się nie zamkną, w fordzie był jakoś lepiej wyważone i po lekkim pociągnięciu one same dobrze się zamykały, tu niestety muszę czasami walczyć, zarówno od środka jak i na zewnątrz
- tak wielu z was pisało - audio - tutaj jest fatalne, choć jakoś pokombinowałem z ustawieniami danymi w prezencie z radiem - na zasadzie - może być, i lepszym brzmieniem z telefonu po Adapt Soundzie to do SMaxa jest bardo długa droga. W fordzie miałem fabrycznie zamontowany subwoofer, do tego radio Sonego i dawało jedno z lepszych brzmień
jakie miałem okazję słuchać - i tego bardzo żałuję że chociaż w połowie nie jest tak dobrze w Tucsonie. ''
- poza tym - brak regulacji fotela pasażera, choć akurat fotele w Tusonie lepiej mi pasują niż w Fordzie, w nim moge spokojnie oprzeć głowę na zagłówku, a Fordzie było ciężko.
- oczywiście - niemożliwość automatycznego wyłączenia auto - stop, tylko ciągle trzeba o tym pamietać,
- no i w porównaniu do Smaxa - bagażnik, czasy pakowania nadmiarowych bagaży się skończyły

Na razie wystarczy narzekania.
-
- Forumowicz
- Twój samochód: Giulietta
- Kolor:
http://allegro.pl/gniazdo-zasilajace-fi ... 84293.html
tu masz porządne gniazdo - nowe OE grupy Fiat- mam takie fabryczne w bagażniku- wszystko śmiga co podepniesz od lodówki ,po ładowarki, latarki etc
sam od niego kupowałem do innych autek bo nic nie można było w gniazdach zapalniczki podładować.
tym plastikiem wokół się nie przejmuj - jest na zatrzaskach i w sekundę się go pozbędziesz.
cena w ASO to ok..90 pln.
tu masz porządne gniazdo - nowe OE grupy Fiat- mam takie fabryczne w bagażniku- wszystko śmiga co podepniesz od lodówki ,po ładowarki, latarki etc
sam od niego kupowałem do innych autek bo nic nie można było w gniazdach zapalniczki podładować.
tym plastikiem wokół się nie przejmuj - jest na zatrzaskach i w sekundę się go pozbędziesz.
cena w ASO to ok..90 pln.
Alfa Romeo Giulietta TB 

@maingano nie można porównywać tych dwóch aut. Z S-maxem mało który van wygra a co dopiero kompaktowy SUV. Tu można by było zestawić z Kugą ale napewno nie z S-maxem.
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.7 CRDI 7DCT 2WD 141 KM Style
- Kolor: White Sand
ja wiem, że porównanie tych dwóch aut nie jest współmierne natomiast szkoda że nie idzie się w stronę takich praktycznych rozwiązań, a rządzi jednak księgowość.
- marcelini
- Weteran
- Twój samochód: Santa Fe
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
- Kolor: white pearl
Ja na początku porównywałem do golfa, który też miał trochę praktycznych rozwiązań, których tu brakuje.
Ale, z doświadczenia powiem - przyzwyczaisz się
Ale, z doświadczenia powiem - przyzwyczaisz się

Santa Fe CRDi 4 WD white pearl
-
- Twórca
- Twój samochód: 1.7 CRDi 7DCT 2WD BlueDrive (141 KM)
- Kolor: Stargazing Blue
"- oświetlenie wewnętrzne - każdy z pasażerów miał własne nad głową, ledowe co pozwalało np oświetlić swoja cześć samochodu a w Tusonie niestety jest na środku "
a to ciekawe, u mnie kazdy ma swoja lampke tak jak na tym zdjeciu. http://s3.egospodarka.pl/grafika2/Hyund ... 00x900.jpg
a to ciekawe, u mnie kazdy ma swoja lampke tak jak na tym zdjeciu. http://s3.egospodarka.pl/grafika2/Hyund ... 00x900.jpg
2016 Hyundai Tucson
SILNIK: 1.7 CRDi 7DCT 2WD BlueDrive (141 KM)
KOLOR: Stargazing Blue
WERSJA : Style / dach panoramiczny / el. klapa / felgi 19''
-
- Twórca
- Twój samochód: 1.7 CRDi 7DCT 2WD BlueDrive (141 KM)
- Kolor: Stargazing Blue
@prodarek, racja. nie wiedzialem ze w wersji bez dachu panoramicznego jest inaczej
2016 Hyundai Tucson