Tucson TL
Co mnie wkurza, irytuje, denerwuje w TL
Re: Co mnie wkurza, irytuje, denerwuje
@krisman, tak miałem auto na max, ale widocznie moja ulewa była albo większa albo wycieraczki mogłyby jeszcze szybciej zbierać. Porównuję do Astry J gdzie chodziła tak szybko, że nie miała w ogóle problemu w takich sytuacjach.
Wysłane przy użyciu Tapatalka
-
- Forumowicz
- Twój samochód: Giulietta
- Kolor:
W większości modeli gniazdo zapalniczki jest inne od gniazda 12V stąd często po włożeniu ładowarki w miejsce zapalniczki nie łączy, przerywa etc. Jedyny sposób to wymian gniazda zapalniczki na typowe gniazdo 12V
Alfa Romeo Giulietta TB 

@krisman - już sam nie wiem czy wycieraczki były a auto czy w manualu. Ratowałem się jak mogłem. Koło Monachium na autostradzie była taka burza jakiej nie przeżyłem jeszcze. Pisali o tym wszędzie (http://www.rp.pl/Pogoda/170819092-Gwalt ... .html#ap-1)
Ale sprawdzę przy ojazji jak miałem ustawione.. Co do gniazda to oczywiście chodzilo o te w bagażniku 12V (zapalniczka to skrot myslowy). Te gniazdo jest za plytkie (za krótkie w srodku) i fabryczny wtyk od lodowki po prostu nie wszedł do końca przez co lodowka nie zadziałała. Nie wiem jak to zmienić aby na przyszłość mozna bylo tą lodówkę używać.
Ale sprawdzę przy ojazji jak miałem ustawione.. Co do gniazda to oczywiście chodzilo o te w bagażniku 12V (zapalniczka to skrot myslowy). Te gniazdo jest za plytkie (za krótkie w srodku) i fabryczny wtyk od lodowki po prostu nie wszedł do końca przez co lodowka nie zadziałała. Nie wiem jak to zmienić aby na przyszłość mozna bylo tą lodówkę używać.
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Zapraszamy również na Forum Chińskich Aut - https://chaf.pl - Chińskie Auto Forum
Tucson, wersja na Polskę ma 3 gniazda 12v - nie ma gniazda zapalniczki.
@julek pewnie twoja lodówka ma wtyczkę właśnie pod gniazdko zapalniczki.
Co ciekawe na niektóre kraje wychodzą wersje z zapalniczką i gniazdem 12v (nawet popielniczka jest gratis

@wrobel - dzięki. Nie wiedziałem, wcześniej, że gniazdo zapalniczki a 12V to co innego. Moje są wdzystkie z klapką, a wiec to nie gniazda zapalniczki. Stąd tetaz wiem, że są inne i wobec tego za krótkie. @wrobel - jak i co zmienić aby ta cholerna lodówka zadziałała w bagazniku ? Jeszcze ra dzieki za rady.
Tak jak pisał Ci już @Tucson, najprościej zmienić wtyczkę w lodówce - nie jest to żaden problem i poradzi sobie z nim średnio rozgarnięty ośmiolatek
(to tylko 2 przewody do przykręcenia/zlutowania)

Dzięki za rady Panowie
Orientujecie się czy adapter z linku będzie pasował pod nasze gniazda 12v ? Czy mój problem z lodówką załatwi ?