Tucson TL
Co mnie wkurza, irytuje, denerwuje w TL
-
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson TL (2015) 1.6 T-GDI 4WD
- Kolor:
Re: Czujniki cofania
A mnie irytuje to, że jeżeli mamy włączone wycieraczki szyby i światła w pozycji "auto", wówczas światła mijania nie załączają się i musimy włączać ręcznie... niby taki drobiazg a jakże funkcjonalny.
1.6 T-GDI 4WD Comfort
Re: Co mnie wkurza, irytuje, denerwuje
Pierwsze słyszę, mam ciągle wycieraczki i światła w pozycji AUTO i zawsze gdy się ściemnia przełącza się z dziennych na mijania.
@krisman, koledze "miras2016" pewnie chodzi o to, że jak pada deszcz i wycieraczki same się włączą to światła mijania trzeba włączać ręcznie, nie są zgrane z wycieraczkami. Jadąc ostatnio w okropnej burzy na autostradzie uświadomiłem sobie dopiero na samym końcu, że z tyłu też nie miałem świateł.
A swoją drogą światła mijania za późno się włączają. Jest zupełna szaruwa jak się włączą.
Wysłane przy użyciu Tapatalka
A swoją drogą światła mijania za późno się włączają. Jest zupełna szaruwa jak się włączą.
O.K. ale w poprzednich moich autach też niestety tak to działało. Tu bardziej mnie wkurza automat wycieraczek który działa beznadziejnie. Nawet w naszej starej Micrze z 2005 roku automat jest bardziej czuły i do tego wystarczy przekręcić pierścieniem "czułości" by wywołać zawsze machniecie wycieraczek. Tu możesz sobie kręcić góra dół i nic to nie daje. Jeśli chcesz by wycieraczka zadziałała wcześniej, musisz włączyć manualnie.
A wracając do czujnika świateł, ciekawe czy nie można regulować momentu przełączania na mijania, pytał może ktoś o to w ASO? Zresztą to samo tyczy wycieraczek, może też można je "podkręcić"?
A wracając do czujnika świateł, ciekawe czy nie można regulować momentu przełączania na mijania, pytał może ktoś o to w ASO? Zresztą to samo tyczy wycieraczek, może też można je "podkręcić"?
O światła pytałem w ASO zaraz na początku jak odbierałem auto po naprawie lakierniczej klapy bagażnika. Mówili mi, że nie ma takiej regulacji. Już wtedy zauważyłem że swiatla mijania za późno się zapalają. Mam nadzieję, że szanowni policjanci z drogówki też mają opóźnienie w zaskoku
-
- Weteran
- Twój samochód: Tucson 1.6 GDI STYLE
- Kolor: SAND WHITE
To może na czujnik zmierzchu\szybę nakleić kółeczko z folią przyciemniającą taką 5-10% to czujnik załapie szybciej hahah
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6T-GDi Premium 4WD
- Kolor: white sand
Nie wiem czy może być tak że w kolejnych egzemplarzach może być minimalnie inaczej, ale mi włączają się idealnie. Brakuje tylko żeby podczas deszczu jeszcze światła były przełączane, ale jest jak jest.
-
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson TL (2015) 1.6 T-GDI 4WD
- Kolor:
U mnie też zdecydowanie za późno, chociaż jak widzę na drogach, to samochody innych marek też mają z tym problem.
1.6 T-GDI 4WD Comfort
U mnie to wygląda tak, że czasem za późno a nieraz za wcześnie, takie subiektywne odczucia
-
- Twórca
- Twój samochód: Tucson
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat
- Wersja: NX4
- Paliwo: Hybryda
- Kolor: szary
Wszystko zależy w którym kierunku zmierzamy czy pod zachód słońca czy w drugą stronę.