Tucson TL
Kupno nowego Hyundai Tucsona
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6 GDI
- Kolor: Biały
Kupno nowego Hyundai Tucsona
Witam.
Ile trzeba faktycznie zapłacić ostateczną cenę za Tuscona?
PG
Ile trzeba faktycznie zapłacić ostateczną cenę za Tuscona?
PG
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Re: Kupno nowego Hyundai Tucsona
To zależy napisz co potrzebujesz
- Speedor
- Autor
- Twój samochód: 1,6 GDI Style
- Napęd 4x4: Tak
- Kolor: PolarWhite
Można zapłacić 75k a równie dobrze drugie tyle. Zależy od wersji.
-
- Twórca
- Twój samochód: yyy
- Kolor: yyy
Wszystko masz w cenniku.
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.6 GDI Comfort
Mam pytanie do tych osób, które kupowały u dilera w innym mieście. Jak to wyglądało w Waszym przypadku od strony procedularnej?
Ja uzgodnilem cenę przez tel. i wpłaciłem zaliczkę. Następnie dostałem mailem fakturę i teraz pytanie - kiedy zapłacić? Samochodu nie ma jeszcze w salonie. Po wpłacie mam dostać kurierem dokumenty do rejestracji. A potem odbiór.
Ja uzgodnilem cenę przez tel. i wpłaciłem zaliczkę. Następnie dostałem mailem fakturę i teraz pytanie - kiedy zapłacić? Samochodu nie ma jeszcze w salonie. Po wpłacie mam dostać kurierem dokumenty do rejestracji. A potem odbiór.
- Speedor
- Autor
Ja brałem w opcji 50/50Pawsos pisze: ↑22 paź 2018, 8:11Mam pytanie do tych osób, które kupowały u dilera w innym mieście. Jak to wyglądało w Waszym przypadku od strony procedularnej?
Ja wpłaciłem najpierw zaliczkę 1000zł. Tydzień przed odbiorem wpłaciłem 50% kwoty auta. Po tym przelewie nazajutrz przyjechał kurier z dokumentami.
-
- Nowicjusz
Czyli płaciłeś po informacji, że auto jest już u dealera?
-
- Świeżak
- Twój samochód: i30 1.4 T-GDi Style
- Kolor: Phantom Black
Ja gdy kupowałem i30 i zrobiłem w ten sposób, że jak już autko było u dealera to podjechałem do salonu żeby sprawdzić czy wszystko jest okay. Gdy widziałem, że auto istnieje i nie dopatrzyłam się niczego niepokojącego to wieczorem zrobiłem przelew na pełną kwotę.
Następnego dnia podjechałem do dealera, odebrałem dokumenty, poszedłem zarejestrować. Gdy uporałem się z rejestracją to wróciłem do salonu i przelew był już zaksięgowany, więc mogłem odebrać auto
Oczywiście gdy trzeba daleko jechać to warto poprosić dealera o wysłanie dokumentów. Ja bym jednak zalecał pojechać i obejrzeć auto przed dokonaniem wpłaty - nawet gdy wiąże się to z dodatkowymi kosztami.
Następnego dnia podjechałem do dealera, odebrałem dokumenty, poszedłem zarejestrować. Gdy uporałem się z rejestracją to wróciłem do salonu i przelew był już zaksięgowany, więc mogłem odebrać auto
Oczywiście gdy trzeba daleko jechać to warto poprosić dealera o wysłanie dokumentów. Ja bym jednak zalecał pojechać i obejrzeć auto przed dokonaniem wpłaty - nawet gdy wiąże się to z dodatkowymi kosztami.
-
- Nowicjusz
No tak, ale gdyby coś wyszło po opłaceniu i zarejestrowaniu to można chyba odmówić odbioru. Tylko co wtedy z tą wcześniejszą rejestracją?
- Speedor
- Autor
Jestem z Warszawy a auto kupiłem w Olsztynie.
Szukałem białego w wersji Style i po obdzwonieniu całej Polski trafił się w dobrej cenie w Olsztynie.
Stał na placu. Płaciłem połowę nie widząc auta wcześniej. Też się zastanawiałem co będzie bo auto zarejestrowane na mnie nie widząc go na oczy. Przy odbiorze wszystko poszło gładko a auto nie miało żadnych niespodzianek.