Rozbierając swoje auto z 2018 roku stwierdzam że jest praktycznie bez konserwacji wewnątrz jak i na zewnątrz. nic nie jest zakonserwowane
Tucson TL
Kupno nowego Hyundai Tucsona
-
- Forumowicz
- Twój samochód: Tucson Limited 2018 1.6T
- Kolor: Biały
Re: Kupno nowego Hyundai Tucsona
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Serio? W USA tak poskąpili na zabezpieczeniu? Wersja EU posiada konserwację i to dość solidną!
-
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson 1.6GDI Style
- Kolor: White Sand
Serio ??? Jaka to konserwacja ???
Auto nie jest na pewno ocynkowane od spodu też nie widzę żadnego zabezpieczenia antykorozyjnego poza lepikiem z asfaltu który się przykleił jak na niego najechałem w bagażniku czy pod maską też nie zauważyłem jakiegoś zabezpieczenia .
- Tucson
- Autor
- Kontakt:
No ale po co zabezpieczenie antykorozyjne w bagażniku czy pod maską? Pod bagażnikiem spód czy nadkola są, nie wiem jak u Ciebie, pokryte grubym barankiem. U innych marek takich jak np Fiat nie znajdziesz ani grama zabezpieczenia.
-
- Forumowicz
- Twój samochód: Tucson Limited 2018 1.6T
- Kolor: Biały
tutaj masz przykład: USA i EU nie ma konserwacji: we wnęce nie ma ma "wosku" ani grama (patrz 3 fotka)https://allegro.pl/oferta/hyundai-tucso ... 8902776337
A tutaj na pierwszym zdjęciu zobaczysz że baranek jest tylko przy kołysce i amortyzatorze a reszta to goła blacha https://allegro.pl/oferta/blotnik-tylny ... 8108519131
A tutaj na pierwszym zdjęciu zobaczysz że baranek jest tylko przy kołysce i amortyzatorze a reszta to goła blacha https://allegro.pl/oferta/blotnik-tylny ... 8108519131
- Tucson
- Autor
- Kontakt:
Nie za bardzo łapię po co Ci zabezpieczenie blachy w środku w bagażniku? Zgoda... rudą tam widuję w autach 20+ lat. Po drugie tam gdzie widzisz gołą blachę we wnęce koła - osłania ją przed uderzeniami piasku i kamieni dość solidnie zabudowane plastikowo - materiałowe nadkole wygłuszające.
-
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson 1.6GDI Style
- Kolor: White Sand
Pokazując auto przed upływem roku znajomemu bo chciał zakupić też Tuksona łapa silnika była skorodowana zgłosiłem to na przeglądzie zamalowano to antykorozyjna farba teraz po dwóch latach byłem ustawić zbieżność i będąc w kanale jest masa ognisk korozji która będę zgłaszał .
Co do bagażnika ludzie różne różne rzeczy wożą tak jak teraz przykładowo łyżwy czy buty narciarskie nie zawsze suche , drzwi też mają kanały przelotowe odprowadzające wodę .....
To co mogę zauważyć to zgłaszam od razu bo wiadomo jak jest z gwarancją piszą ci każdy odprysk .....
Nie wszyscy kupują auto na 3- 5 lat tak jak ja tylko zamierzają jeździć dłużej więc polecam wydać te 1.5 tysiąca na solidną konserwację we własnym zakresie zapytując serwis czy nie stracą gwarancji bo różnie to bywa w naszym kraju .
Co do bagażnika ludzie różne różne rzeczy wożą tak jak teraz przykładowo łyżwy czy buty narciarskie nie zawsze suche , drzwi też mają kanały przelotowe odprowadzające wodę .....
To co mogę zauważyć to zgłaszam od razu bo wiadomo jak jest z gwarancją piszą ci każdy odprysk .....
Nie wszyscy kupują auto na 3- 5 lat tak jak ja tylko zamierzają jeździć dłużej więc polecam wydać te 1.5 tysiąca na solidną konserwację we własnym zakresie zapytując serwis czy nie stracą gwarancji bo różnie to bywa w naszym kraju .
-
- Forumowicz
- Twój samochód: Tuson III 1.6 GDI lift
- Kolor: biały
hyy To jaja jakieś Ja 9 lat jeździłem sowją Dacią Duster i grama rdzy nie było Sprzedałem bo mnie na tusona naszło Zobacżę jak u mnie będzie o DD też pisali rożniemexxmen30 pisze: ↑06 lut 2020, 10:44Pokazując auto przed upływem roku znajomemu bo chciał zakupić też Tuksona łapa silnika była skorodowana zgłosiłem to na przeglądzie zamalowano to antykorozyjna farba teraz po dwóch latach byłem ustawić zbieżność i będąc w kanale jest masa ognisk korozji która będę zgłaszał .
-
- Forumowicz
- Twój samochód: Tuson III 1.6 GDI lift
- Kolor: biały
Odebrałem dzisiaj swojego Tusona 1.6 GDI wersja komfort. Przejechałem nim pierwsze 200 km i jestem pod pozytywnym wrażeniem.
Wbrew opinii silnik GDI radzi sobie bardzo dobrze w samochodzie. Jest wszystko jak powinno być. Spalanie na poziomie 7,7 .
Przy okazji zapytam Jak włączyć spryskiwacz tylnej szyby ?
Wbrew opinii silnik GDI radzi sobie bardzo dobrze w samochodzie. Jest wszystko jak powinno być. Spalanie na poziomie 7,7 .
Przy okazji zapytam Jak włączyć spryskiwacz tylnej szyby ?
- Nukem
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 GDI Style
- Kolor: szary mikron
Wajcha wycieraczek - od siebie. W stronę przodu samochodu.