Tucson TL
Koło zapasowe
-
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 T-GDI Style 4WD
- Kolor: moonrock
Re: Koło zapasowe
Ok zle zrozumialem. Ale nadal. Masx dwa komplety oryginalnych felg ? Wynegocjowane czy kupione ?
Czy któryś z kolegów mógłby podać numer tej śruby mocującej koło zapasowe ? Gdzieś czytałem tutaj , że zamówił w salonie Kia za jakieś 30 zł.
Dwadzieścia kilka zł w salonie Hyundaia zamawiałem poszukaj wstecz a znajdziesz.
Zgadza sie Krisman.
Dzisiaj zadzwonilem do serwisu.
Sruba mocujaca kolo zapasowe/dojazdowe 24 zl.
Uchwyt trzymajacy lewarek trapezowy 35 zl.
Trzeba zakupic w/w lewarek, i klucz do kol, bo jest tylko wkretak, jeden plaski, i hak holowniczy.
Reszta gratow w kole musi byc.
I mamy komplet.
Kombinuje jeszcze tak aby ten styropian tak powycinac aby zmiescila sie w nim dojazdowka, jest to mozliwe, z pelnym kolem raczej nie bo bedzie podnosilo podloge.
Dzisiaj zadzwonilem do serwisu.
Sruba mocujaca kolo zapasowe/dojazdowe 24 zl.
Uchwyt trzymajacy lewarek trapezowy 35 zl.
Trzeba zakupic w/w lewarek, i klucz do kol, bo jest tylko wkretak, jeden plaski, i hak holowniczy.
Reszta gratow w kole musi byc.
I mamy komplet.
Kombinuje jeszcze tak aby ten styropian tak powycinac aby zmiescila sie w nim dojazdowka, jest to mozliwe, z pelnym kolem raczej nie bo bedzie podnosilo podloge.
Nie jest to możliwe, z kołem mam górny poziom ale do OE maty i tak pasuje tylko górny. Mi to zupełnie nie przeszkadza.
Ale wycinales te scianki w styropianie, czy wogole wywaliles styropian ?
Stoi sobie w garażu i czeka, aż autko będzie zmieniało właściciela
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: Tucson 1.6gdi comfort + ford
- Kolor: Biały
Pytanie jakie kolo zapasowe (model) dają jako zapas fabrycznie? Mam wolną jedną felgę 17 cali, chce ja przeznaczyć na zapas na dłuższe trasy i się zastanawiam co wybrać.. Letnią czy uniwersalna?
Zawsze dawana jest letnia. Natomiast gdybym wybierał tomdałbym wielosezonówkę.
Jeden z kolegów tutaj chwalił sie innym rozwiązaniem, ale wymaga ono posiadania 2 kompletów kół, na zimę wkłada jedno koło z zestawu letniego, a na lato jedno z zestawu zimowego.
Jeden z kolegów tutaj chwalił sie innym rozwiązaniem, ale wymaga ono posiadania 2 kompletów kół, na zimę wkłada jedno koło z zestawu letniego, a na lato jedno z zestawu zimowego.