Tucson TL
Gwarancja
Gwarancja
Witam
Dostałem książkę gwarancyjną w której nie ma TUCSONA (jest IX35)
Moim skromnym zdaniem jest to nie rzetelne podejście i w sumie nie wiem jakimi niby zapisami mam się kierować?
Np . zapis na stronie : http://www.hyundai.pl/Oferta/5_Lat_Gwarancji/
"5 lat gwarancji bez limitu kilometrów
Możesz pojechać na Księżyc i z powrotem, a twoja gwarancja wciąż będzie obejmować: silnik, skrzynię biegów, zawieszenie oraz układ hamulcowy. Gwarancja obowiązuje na terenie Unii Europejskiej dla wszystkich nowych osobowych samochodów Hyundai.** "
**Gwarancja poza terytorium RP nie dotyczy instalacji LPG, a w przypadku samochodu ograniczona jest do napraw usterek uniemożliwiających kontynuowania podróży lub ze względów bezpieczeństwa
sugeruje wyraźnie ,że na zawieszenie i układ hamulcowy też jest 5 lat gwarancji!(ograniczone zapisem z**)
a mi mówią że dwa i podpierają się książką ,która nie obejmuje tucsona
Co Wy na to?
Dostałem książkę gwarancyjną w której nie ma TUCSONA (jest IX35)
Moim skromnym zdaniem jest to nie rzetelne podejście i w sumie nie wiem jakimi niby zapisami mam się kierować?
Np . zapis na stronie : http://www.hyundai.pl/Oferta/5_Lat_Gwarancji/
"5 lat gwarancji bez limitu kilometrów
Możesz pojechać na Księżyc i z powrotem, a twoja gwarancja wciąż będzie obejmować: silnik, skrzynię biegów, zawieszenie oraz układ hamulcowy. Gwarancja obowiązuje na terenie Unii Europejskiej dla wszystkich nowych osobowych samochodów Hyundai.** "
**Gwarancja poza terytorium RP nie dotyczy instalacji LPG, a w przypadku samochodu ograniczona jest do napraw usterek uniemożliwiających kontynuowania podróży lub ze względów bezpieczeństwa
sugeruje wyraźnie ,że na zawieszenie i układ hamulcowy też jest 5 lat gwarancji!(ograniczone zapisem z**)
a mi mówią że dwa i podpierają się książką ,która nie obejmuje tucsona
Co Wy na to?
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Re: Gwarancja
Myślę że sprawa nadaje się do UoKiKu, rzecznika praw konsumentów etc. Jest 5 lat więc powinno być 5 lat gwarancji i nie ma bata że ma być inaczej!
Ja przy podpisywaniu umowy dostałem wydruk warunków gwarancji, który w chwili odbioru samochodu musiałem podpisać i zostawić w salonie i tam już był Tucson.
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Ja tak samo jak kik - Tucson i 5 lat gwarancji.
Masz zapis w książce gwarancyjnej że 5 lat na zawieszenie? Bo mi przed chwilą potwierdzili że na zawieszenie 2 lata! Proszę o konkretny zapis z ksiazki możesz sprawdzić?
Więc tak. Mam info że książeczki do Tucsona zostały wycofane , a w tamtych też był zapis o 2 latach na zawieszenie. Cóż będzie trzeba sprawę nagłośnić.Najpierw pisemne do dealera i centrali. Nie lubię jak ktoś podchodzi od "tylu"
Ponawiam prośbę o sprawdzenie zapisu dot.zawieszenia.U mnie elementy gumowo/metalowe końcówki tuleje itp.2 lata ,
Ponawiam prośbę o sprawdzenie zapisu dot.zawieszenia.U mnie elementy gumowo/metalowe końcówki tuleje itp.2 lata ,
- Scooter80
- Weteran
- Twój samochód: Tucson 1.6 GDI Comfort
- Kolor: Mircon Grey
U mnie też 2 lata...
- wąski
- Twórca
- Twój samochód: Hybrid 1.6 230 KM 6-bieg. A/T 4WD PLATINUM
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat
- Wersja: NX4
- Kolor: Polar White
Witam
Dziś byłem w serwisie na regulacji klapy bagażnika i tu zdziwienie skasowano mnie 60 zł ta tą "usługę". Podobno jest zapis w gwarancji, że regulacja drzwi, itp. elementów jest darmowa tylko przez 6 m-cy. 60 zł to nie majątek więc już nie chciało mi się z nimi użerać i szukać zapisów. Czyli mamy super gwarancję 5 lat ale nie wiadomo na co...
Dziś byłem w serwisie na regulacji klapy bagażnika i tu zdziwienie skasowano mnie 60 zł ta tą "usługę". Podobno jest zapis w gwarancji, że regulacja drzwi, itp. elementów jest darmowa tylko przez 6 m-cy. 60 zł to nie majątek więc już nie chciało mi się z nimi użerać i szukać zapisów. Czyli mamy super gwarancję 5 lat ale nie wiadomo na co...
Dokładnie. Ściema totalna.W nissanie miałem 3podstawowej i 2 dodatkowe ubezpieczenie .Wymieniono mi wszystko bez gadania łącznie z wahaczami czy ławą.a tu 2 na zawieszenie 3 na radio 6mc na czynności regulacyjne wygląda ze tylko silnik że skrzynią zostaje.