Tucson NX4
Głośna praca zawieszenia?
- daniel.tucson4
- Autor
- Twój samochód: 1.6 T-GDI 150 KM
- Skrzynia: Manual
- Wersja: NX4
- Kolor: Taki ładny
Re: Głośna praca zawieszenia?
Zibi, amatorskim dziennikarzem motoryzacyjnym roku 2021
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.6 T-gdi executive
- Napęd 4x4: Nie
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Dark knight
Potwierdzam pojawienie się irytujacych stukow w tylnym zawieszeniu po prawej stronie zwłaszcza przy niskich temperaturach auto 5 miesięcy 3000km a i jeszcze palący się gpf wizyta zaplanowana na 19 01 zobaczymy co powiedzą w aso
- daniel.tucson4
- Autor
Przykro słyszeć - oby szybko i na stałe naprawiliKrystiangdba pisze: ↑15 sty 2022, 22:05Potwierdzam pojawienie się irytujacych stukow w tylnym zawieszeniu po prawej stronie zwłaszcza przy niskich temperaturach auto 5 miesięcy 3000km a i jeszcze palący się gpf wizyta zaplanowana na 19 01 zobaczymy co powiedzą w aso
Jesteś też kolejnym do statystyk 1.6 manual ze świecącym GPF. Wygląda, że to w manualach coś spieprzyli, bo to oni tylko zgłaszają
-
- Świeżak
- Twój samochód: Tucson 1.6 T-Gdi Hybrid 4WD
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Hybryda
- Kolor: Sunset Red
Zaskakujące. Wychwycili po 3 miesiącach problem z hamowaniem a stuki jak były tak są i nie widać na horyzoncie by jakieś ASO wychwycił problem. Tak wiec mamy
1. Możliwy amortyzator
2. Tuleje
3. Coś innego
Zaskakującym jest ze u wszystkich jest to prawa tylna strona
Zgłaszajmy to wszyscy bo inaczej nasze auta mają po 10 tysięcy km rok czasu a jazda po nierównościach to jakaś udręka i koszmar gdzie wszystko klekocze jak w 30 letnim aucie :/
1. Możliwy amortyzator
2. Tuleje
3. Coś innego
Zgłaszajmy to wszyscy bo inaczej nasze auta mają po 10 tysięcy km rok czasu a jazda po nierównościach to jakaś udręka i koszmar gdzie wszystko klekocze jak w 30 letnim aucie :/
-
- Twórca
- Twój samochód: Tucson 1.6 T-GDI (180KM), MHEV, PLATINUM, 4WD + Sun, Leather, Safety
- Skrzynia: Automat DCT
- Kolor: czarny
czy ktoś juz zgłaszał temat w HMP (przez formularz)? Doczekał się ktoś odpowiedzi ze strony importera?vvindu pisze: ↑16 sty 2022, 18:38Zaskakujące. Wychwycili po 3 miesiącach problem z hamowaniem a stuki jak były tak są i nie widać na horyzoncie by jakieś ASO wychwycił problem. Tak wiec mamy
1. Możliwy amortyzator
2. Tuleje
3. Coś innego
PS. za 5 dni miną dwa miesiące, odkąd czekam na amortyzator - rzekomego winowajcę stuków....
- daniel.tucson4
- Autor
Będziesz jednym - chyba - na tym Forum, który oceni czy to trafna diagnoza, czy też nie
- Zibi70
- Mistrz
- Twój samochód: Hyundai Tucson N-Line 1.6 T-GDI 150 KM
- Napęd 4x4: Nie
- Kolor: Dark Knight
Jak będą grzebać przy tym amorku, to niech od razu zobaczą dolną tuleję metalowo gumową - podobno ona się obrywa i stuka.
Oczekiwanie zaostrza apetyt miał być 15.12.2021, potem 28.12, a potem przestał być, bo tak potrafi spieprzyć Hyundai Motortest Warszawa.
28.12.2021 - Zmiana dealera i... 3.02.2022 - JEST!
28.12.2021 - Zmiana dealera i... 3.02.2022 - JEST!
-
- Świeżak
- Twój samochód: Tucson 1.6 T-Gdi Hybrid 4WD
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Hybryda
- Kolor: Sunset Red
Kolega napisał że czeka. Nie mówił że się doczekał . Ja również czekam nawet dziś zadzwoniłem mają mi jutro oddzwonic powiedzieć co i jak. Jak narazie ten Hyundai to serwisowy niewypał. Stuki raz a jesscze ludzie poza hybryda walcza z idiotycznym GPF, który najwyraźniej im jie wyszedł zbytnio :/ i nikt nic nie wie. U mnie te Stuki są straszne kto nie jeździ pyta co to za dźwięk. Najgorsze że takie awarie zawsze wpływają na jakiś inny element i jezdzisz z tym. Nawet załóżmy że to amor to zapewne po dupie dostają wachacze itd chociażby nie mówiac o półosiach
-
- Twórca
- Twój samochód: Tucson 1.6 T-GDI (180KM), MHEV, PLATINUM, 4WD + Sun, Leather, Safety
z tym, że oglądali już zawieszenie i niczego się nie doszukali. Czy dostęp do tulei jest dopiero po zdjęciu amortyzatora i bez tego nie są w stanie swierdzić, że to tuleja jest ewentualnym winowajcą?
-
- Twórca
na szczęście, z GPF, a przejechałem ~16000 km, nie mam żadnych problemów, ale żałuję, że pozostałem przy Hyundaiu i TLE (premium, 4WD, 7DCT) zmieniłem na NX4. Rozważałem inne marki, ale jakiś głupi sentyment zdecydował...vvindu pisze: ↑25 sty 2022, 0:00Kolega napisał że czeka. Nie mówił że się doczekał . Ja również czekam nawet dziś zadzwoniłem mają mi jutro oddzwonic powiedzieć co i jak. Jak narazie ten Hyundai to serwisowy niewypał. Stuki raz a jesscze ludzie poza hybryda walcza z idiotycznym GPF, który najwyraźniej im jie wyszedł zbytnio :/ i nikt nic nie wie. U mnie te Stuki są straszne kto nie jeździ pyta co to za dźwięk. Najgorsze że takie awarie zawsze wpływają na jakiś inny element i jezdzisz z tym. Nawet załóżmy że to amor to zapewne po dupie dostają wachacze itd chociażby nie mówiac o półosiach