Tucson NX4
Faktyczne spalanie NX4
-
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 T-GDi Smart
- Rok produkcji: 2021
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: NX4
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Silky Bronze
Re: Faktyczne spalanie NX4
Tak, jednak jadąc w trasę po postoju liczy od nowa a chciałbym znać spalanie całej trasy a nie jednego odcinka. Nie przed każdym wyjazdem muszę tankować. W poprzednim tucsonie zerowało chyba po całym dniu, dla mnie było to lepsze.
Ja może nie jeżdżę jak taksówkarz ale również nie na wyścigi. Ostatnio jednak wiozłem takie stworzenie, które boi się jazdy i zaczyna miauczeć i nie jest to kobieta
Ja może nie jeżdżę jak taksówkarz ale również nie na wyścigi. Ostatnio jednak wiozłem takie stworzenie, które boi się jazdy i zaczyna miauczeć i nie jest to kobieta
-
- Twórca
- Twój samochód: Tucson 1.6 HEV Platinum (Sun, Safety)
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Hybryda
- Kolor: Biały
O ile pamiętam są trzy liczniki: od uruchomienia, od zatankowania - i to chyba można też zmienić) i trzeci, który zerujesz kiedy chcesz.
-
- Forumowicz
- Twój samochód: Nissan Stagea 250RS, V6 2.5L NA, 215 PS, four-wheel drive
- Napęd 4x4: Tak
- Kolor: Dark Blue
Zbliżam się do przebiegu 50 000 km. Średnie spalanie z tego przebiegu to 10l / 100km.
-
- Świeżak
- Twój samochód: Tucson NX4
- Kolor: Czerwony
Mi przy przebiegu ponad 33k km średnie spalanie z ostatnich 10k km to 7.3. Jazda głównie po Warszawie (w tym trochę obwodnicy i co drugi łikend w trasie jakieś 100-200km) Wersja hybrydowa.
Pzdr
Qter
Wysłane z mojego RMX3241 przy użyciu Tapatalka
Pzdr
Qter
Wysłane z mojego RMX3241 przy użyciu Tapatalka
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.6T GDI 2WD
- Rok produkcji: 2022
- Kolor: Sunset Red
Porównałem wskazania komputera z wyliczeniem spalania z tankowania. Wyszło mi 0,4 l mniejsze spalanie faktyczne względem komputera.
Jeśli chodzi o spalanie w trasie, to od ruszenia na zimnym do celu czyli Brenna - Katowice komputer pokazał 5,8 l/100 km. Ale faktycznie jechałem tak, aby osiagnąć najniższy wynik. To był eksperyment, normalnie tak nie jezdżę
Jeśli chodzi o spalanie w trasie, to od ruszenia na zimnym do celu czyli Brenna - Katowice komputer pokazał 5,8 l/100 km. Ale faktycznie jechałem tak, aby osiagnąć najniższy wynik. To był eksperyment, normalnie tak nie jezdżę
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6 T-GDI N-Line
- Kolor: Serenity White
Na drogach lokalnych, najczęściej odcinki 12-14 km średnia to 6,5 l/100 km, skrzynia manualna.
Czytając wcześniej różne opinie o spalaniu byłem przygotowany na więcej
Często w testach mówiono też o wyższym spalaniu przy skrzyniach 7DCT, ale najczęściej testowano je z wersjami 4WD, więc ciężko stwierdzić, czy to skrzynia, czy napęd na dwie osie miał na to wpływ. Macie jakieś doświadczenia związane z tym?
Czytając wcześniej różne opinie o spalaniu byłem przygotowany na więcej
Często w testach mówiono też o wyższym spalaniu przy skrzyniach 7DCT, ale najczęściej testowano je z wersjami 4WD, więc ciężko stwierdzić, czy to skrzynia, czy napęd na dwie osie miał na to wpływ. Macie jakieś doświadczenia związane z tym?
-
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 T-GDi Smart
- Rok produkcji: 2021
- Kolor: Silky Bronze
Zależy, co kto rozumie normalnie. Wczoraj zrobiłem trasę 2 x 180, po DK i kawałek S i A. Wyszło mi po 5.6/100. Bez problemu jazda po 90/h. Jak trafił się wolniejszy, to go wyprzedzałem ale byli tacy, co jechali po 120 i dla nich pewnie to normalne. Wczoraj zresztą ta przepisowa jazda uratowała nam pewnie życie jak wypadł debil na zakręcie zza ciężarówki na czołówkę na nas. Pomimo, że nie było ciągłej to widoczność słaba.
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.6 T-GDI 48V
- Rok produkcji: 2023
- Skrzynia: Automat DCT
- Kolor: Biały
Witam, pierwsze litrażowanie 1,6 MHEV DCT, 441 km tylko miasto, 40% Eko, 40% Normal, 20% sport - 8,6 l/100 km.
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1,6 T-GDI 180 KM
- Skrzynia: Automat DCT
- Kolor: Sunshine Red
41.300 km przebiegu, 60% miasto (obwodnica), 40% trasa - licznik nie kasowany od początku: 8,5l
Poprzedni: TL 1,6TGDI N-Line 2WD 7DCT, 53.300 przebieg, parametry jazdy jak powyżej, od początku: 9,8l
Tak, że Mhev, mimo 4WD, daje radę
Poprzedni: TL 1,6TGDI N-Line 2WD 7DCT, 53.300 przebieg, parametry jazdy jak powyżej, od początku: 9,8l
Tak, że Mhev, mimo 4WD, daje radę