Tucson NX4
Czas oczekiwania na nowego Tucsona NX4 od zamówienia
-
- Twórca
- Twój samochód: Tucson
- Wersja: NX4
- Kolor: Najładniejszy
Re: Czas oczekiwania na nowego Tucsona NX4 od zamówienia
Niech Ci się dobrze jeździ
Wczoraj otrzymałem wiadomość od jednego z szefów sprzedaży że największe zaległości mają z aytomatami 7 biegowymi
Wczoraj otrzymałem wiadomość od jednego z szefów sprzedaży że największe zaległości mają z aytomatami 7 biegowymi
Pamiętam jeszcze czasy, gdzie pestki z czereśni się wypluwało.
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6 GDI executive 4WD
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Hybryda
- Kolor: Dark Knight
Witam wczoraj zamówiłem hybrydowego Tucsona w wersji 4x4 executive. Co ciekawe na zamówieniu w polu „data odbioru pojazdu” nie ma nic wpisane. Sprzedający zapewniał ze czasem czeka się 3 miesiące ale 5 to maksymalny czas. Jednak trochę mnie ciekawi czy brak daty odbioru na zamówieniu to swojego rodzaju ominięcie kwestii co jakby się przesunęło?
-
- Twórca
- Twój samochód: 1,6 TGDI hybryd 230KM Platinum N-line
- Napęd 4x4: Nie
- Kolor: Red sun
Ja czekam na hybryde -teraz 7y miesiac leci i ponoc przelom marca i kwietnia mam sie go spodziewac.czyli gdy zacznie sie 9y miesiac.tak wiec sam udziel sobie odpowiedzi na pytanie ktore zafales.
-
- Twórca
- Twój samochód: 1,6 TGDI hybryd 230KM Platinum N-line
- Kolor: Red sun
Ja czekam na hybryde -teraz 7y miesiac leci i ponoc przelom marca i kwietnia mam sie go spodziewac.czyli gdy zacznie sie 9y miesiac.tak wiec sam udziel sobie odpowiedzi na pytanie ktore zadales.
-
- Twórca
No nieźle. Chyba liczą teraz na takie osoby jak ja, które czekają na hybrydę tak długo, że myślą aby się poddać. Wówczas pojawi się samochód dostępny w ciągu 3 miesięcy - od kwietnia 2021 chyba się w końcu wyprodukuje na wiosnę.Kamylp pisze: ↑17 lut 2022, 13:36Witam wczoraj zamówiłem hybrydowego Tucsona w wersji 4x4 executive. Co ciekawe na zamówieniu w polu „data odbioru pojazdu” nie ma nic wpisane. Sprzedający zapewniał ze czasem czeka się 3 miesiące ale 5 to maksymalny czas. Jednak trochę mnie ciekawi czy brak daty odbioru na zamówieniu to swojego rodzaju ominięcie kwestii co jakby się przesunęło?
-
- Świeżak
- Twój samochód: Tucson PHEV N-line 265KM
- Napęd 4x4: Tak
- Kolor: GRAFIT
Witam. Tak informacyjnie - zamówiony w lipcu wersja PHEV 4WD N-Line, pakiet SUN oraz SEATS. Odebrałem 14 lutego. Termin miałem przesunięty do końca marca, ale pojawił się wcześniej. Miła niespodzianka.
- Zibi70
- Mistrz
- Twój samochód: Hyundai Tucson N-Line 1.6 T-GDI 150 KM
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Tak patrzę na informacje od nowych kolegów i coś dużo tych niespodzianek z szybszym terminem odbioru. Zastanawiam się na ile to efekt rezygnacji o których ludzie piszą na fb.
Oczekiwanie zaostrza apetyt miał być 15.12.2021, potem 28.12, a potem przestał być, bo tak potrafi spieprzyć Hyundai Motortest Warszawa.
28.12.2021 - Zmiana dealera i... 3.02.2022 - JEST!
28.12.2021 - Zmiana dealera i... 3.02.2022 - JEST!
-
- Twórca
- Kolor: Najładniejszy
Przecież sam sobie odpowiedziałeś: może 3 lub 5 a może 9 lub 12 i te ostatnie najbardziej prawdopodobne.(wczorajsze info od szefa sprzedaży z salonu za dobrze wyposażony egzemplaża hybrid 4x4) Dzisiaj żaden solidny salon nie wpisze terminu odbioru. Ja jednak omijał bym z daleka salony które jeszcze obiecują 3 miesiące na zamówienie imienne.Kamylp pisze: ↑17 lut 2022, 13:36Witam wczoraj zamówiłem hybrydowego Tucsona w wersji 4x4 executive. Co ciekawe na zamówieniu w polu „data odbioru pojazdu” nie ma nic wpisane. Sprzedający zapewniał ze czasem czeka się 3 miesiące ale 5 to maksymalny czas. Jednak trochę mnie ciekawi czy brak daty odbioru na zamówieniu to swojego rodzaju ominięcie kwestii co jakby się przesunęło?
Pamiętam jeszcze czasy, gdzie pestki z czereśni się wypluwało.
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.6 GDI GO
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Micron Grey
Witam wszystkich. Swoją hybrydę zamówiłem koło 11 sierpnia (2WD, Platinum + N Line + Safety + Premium Seats, Phantom Black) i będę happy jak odbiorę w marcu. Bardziej realnie myślę, że to będzie kwiecień. W momencie zamawiania dostałem info, że produkcja listopad. Od tamtego czasu rzekomo cały czas przeskakuje data produkcji. W styczniu handlowiec powiedział, że dla NOWYCH zamówień czas oczekiwania na hybrydy wynosi 9 miesięcy (informacja rzekomo od importera).... W chwili obecnej przestałem dzwonić co dwa tygodnie bo stwierdziłem, że to nie ma sensu. Mam pytanie do szczęśliwców, którzy odebrali już swoje samochody - czy w związku z opóźnieniami realizacji zamówień dostaliście jakiś dodatkowy upust? Cokolwiek? Importer ponoć nie jest skłonny do udzielania dodatkowych rabatów ponieważ na plus jest to, auto że będzie z rocznika 2022 a nie 2021.
-
- Twórca
Jestem ciekawy jaki salon opowiada takie bajki. Zasadę działania takiej strategii poznałem na sobie. Na początku się myśli "a nuż się uda wcześniej", po 5 miesiącach wydaje się, że już chyba bliżej niż dalej, a potem: "nie zrobię komuś prezentu gdy został miesiąc, może dwa". I się czeka ....