Tucson NX4
Czas oczekiwania na nowego Tucsona NX4 od zamówienia
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6 GDI executive 4WD
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat
- Wersja: NX4
- Paliwo: Hybryda
- Kolor: Dark Knight
Re: Czas oczekiwania na nowego Tucsona NX4 od zamówienia
Na całe szczęście nie mam jakiegoś super parcia zeby byl po tych 5 miesiacach, nie wiem tez jak patrza na klienta zwykłego a na leasingobiorce
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.6 HEV Platinum
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Shimmering silver
Ja czekam od czerwca na moją HEV Platinum, i mam termin kwietniowy obecnie, przesuwany xxx razy. Dodatkowy upust? Bez żartów. Jak nie będziesz miał dopłaty to będzie dobrze. Mnie wprost handlowiec się zapytał czy chcę zrezygnować, dobrze wie, że auto sprzedałby obecnie dużo korzystniej niż po tamtej wynegocjowanej cenie z czerwca. Wiec uparcie czekam.Pietrek pisze: ↑17 lut 2022, 15:55Witam wszystkich. Swoją hybrydę zamówiłem koło 11 sierpnia (2WD, Platinum + N Line + Safety + Premium Seats, Phantom Black) i będę happy jak odbiorę w marcu. Bardziej realnie myślę, że to będzie kwiecień. W momencie zamawiania dostałem info, że produkcja listopad. Od tamtego czasu rzekomo cały czas przeskakuje data produkcji. W styczniu handlowiec powiedział, że dla NOWYCH zamówień czas oczekiwania na hybrydy wynosi 9 miesięcy (informacja rzekomo od importera).... W chwili obecnej przestałem dzwonić co dwa tygodnie bo stwierdziłem, że to nie ma sensu. Mam pytanie do szczęśliwców, którzy odebrali już swoje samochody - czy w związku z opóźnieniami realizacji zamówień dostaliście jakiś dodatkowy upust? Cokolwiek? Importer ponoć nie jest skłonny do udzielania dodatkowych rabatów ponieważ na plus jest to, auto że będzie z rocznika 2022 a nie 2021.
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.6 GDI GO
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Kolor: Micron Grey
Dopłaty nie będzie. Cena na umowie została potwierdzona także w tym zakresie nie powinno się nic zmienić. Oby!
Masz rację, że pasowało by im żeby zrezygnować ale ja nie odpuszczę. Będę jak Tommy Lee Jones w "Ściganym"
Będę dzwonił na początku marca więc wtedy się dowiem jaki jest teraz mój termin.
-
- Twórca
- Twój samochód: Tucson
- Kolor: Najładniejszy
Przejeżdżałem koło salonu i wstąpiłem. Zażartowałem że 7 miesięcy oczekiwania to wystarczająco dużo i poprosiłem o wydanie samochodu. Samochodu oczywiście nie wydali, ale zapewnili utrzymanie ceny z umowy a w ramach rekompensaty dołożyli (do gratisów) 10% bonifikaty na cały serwis w czasie gwarancji samochodu (na piśmie). Są jeszcze solidne salony. Tylko nie pytajcie który. Nie mam upoważnienia by to wyjawić, ale walczcie o swoje. Nie dajcie się kiwać.
Pamiętam jeszcze czasy, gdzie pestki z czereśni się wypluwało.
-
- Twórca
- Napęd 4x4: Nie
- Paliwo: Hybryda
- Kolor: Dark Knight
Dobrze wiedzieć. A coś dowiedziałeś się odnośnie bieżącej sytuacji z produkcją?
-
- Twórca
Już na salony zaczęły spływać hybrydy. Realizują już zamówienia z czerwca 21. 8,5-9 miesięcy do odbioru to obecnie bardzo realny termin.
-
- Forumowicz
- Twój samochód: MHEV 4WD Platinum + N-line
- Skrzynia: Automat DCT
- Kolor: Shadow Grey
Fajnie, a moje zamowienie z 30.04 nadal w trakcie, i mimo iz to jest mild hybrid termin zakonczenia produkcji tym razem 28.02 w co i tak nie wierze. "Rzekomo" tym razem kolor ktory wybralem czyli shadow grey jest bardzo popularny i stad te opoznienia... Juz nawet tego nie komentuje.
-
- Twórca
Może doprecyzuję. Najnowsze wiadomości dotyczą tylko mojego salonu i Tucsona hybrydy HEV. bo tylko takie mnie interesowały. Jak to wygląda z innymi nie wiem, ale szef sprzedaży wspomniał że na niektóre wersje czeka się rok. Może miał na myśli właśnie te. Nie dociekałem.
Wspomniał również że duży zastój mają z 7-biegowym automatem.
Na zamówienia z ub roku wydają już auta rocznik 2022
- wąski
- Twórca
- Twój samochód: Hybrid 1.6 230 KM 6-bieg. A/T 4WD PLATINUM
- Kolor: Polar White
Wczoraj rozmawiałem z moim sprzedawcą. Dostałem informację, że HMP zadeklarował iż do czerwca bieżącego roku zrealizuje wszystkie zamówienia z zeszłego roku (ja zamówiłem hybrydę w czerwcu 2021 i nadal czekam).
Gdy powiedziałem iż na forum użytkownicy zaczęli odbierać hybrydy i została utrzymana cena z zeszłego roku, powiedział, że to się zgadza bo taką politykę przyjął HMP by utrzymać ceny z zamówienia.
Mam nadzieję, że tak się stanie i uda się odebrać zamówienie w czasie krótszym niż rok...
Gdy powiedziałem iż na forum użytkownicy zaczęli odbierać hybrydy i została utrzymana cena z zeszłego roku, powiedział, że to się zgadza bo taką politykę przyjął HMP by utrzymać ceny z zamówienia.
Mam nadzieję, że tak się stanie i uda się odebrać zamówienie w czasie krótszym niż rok...
-
- Forumowicz
- Twój samochód: MHEV 4WD Platinum + N-line
- Skrzynia: Automat DCT
- Kolor: Shadow Grey
No to mi tez powiedzieli wlasnie ze moj ma 4x4 i automat i w tym problem bo nie ma sterownikow czy cos. Eh zenada i tyle.Amat pisze: ↑22 lut 2022, 20:53Może doprecyzuję. Najnowsze wiadomości dotyczą tylko mojego salonu i Tucsona hybrydy HEV. bo tylko takie mnie interesowały. Jak to wygląda z innymi nie wiem, ale szef sprzedaży wspomniał że na niektóre wersje czeka się rok. Może miał na myśli właśnie te. Nie dociekałem.