Tucson NX4
Czas oczekiwania na nowego Tucsona NX4 od zamówienia
-
- Forumowicz
- Twój samochód: HYUNDAI Tucson HYBRYD 1.6 HEV 4x4 EXECUTIVE
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Hybryda
- Kolor: Czarny
Re: Czas oczekiwania na nowego Tucsona NX4 od zamówienia
Witam Was
Mama kilka informacji od jednego z dyrektorów dużej firmy leasingowej w Polsce że Hyundai chciał skasować ponad 4000 tysięcy zamówień w Polsce ale duże podmioty leasingowe wystąpiły wspólnie z informacją że w przypadku dokonania skasowania zamówień wystąpią na drogę sądową - wstrzymano kasowanie zamówień ale co za tym idzie przesunięto ich realizację - Okazało się ze Hyundai przyjął po prostu za dużo zamówień - Kolejna informacja to ta że realizowane są zamówienia które posiadały najwyższą pule kwotową za zamówione pojazdy a Polska jest na szarym końcu tej listy . Skanowano dużo zamówień indywidualnych . Więc taj jak wszyscy czekam od sierpnia auta zamówione przez firmę leasingową na stok 15 lipca - ostatnia informacja pojazdy zaczną docierać do Polski po 12 marca. Pozdrawiam
Mama kilka informacji od jednego z dyrektorów dużej firmy leasingowej w Polsce że Hyundai chciał skasować ponad 4000 tysięcy zamówień w Polsce ale duże podmioty leasingowe wystąpiły wspólnie z informacją że w przypadku dokonania skasowania zamówień wystąpią na drogę sądową - wstrzymano kasowanie zamówień ale co za tym idzie przesunięto ich realizację - Okazało się ze Hyundai przyjął po prostu za dużo zamówień - Kolejna informacja to ta że realizowane są zamówienia które posiadały najwyższą pule kwotową za zamówione pojazdy a Polska jest na szarym końcu tej listy . Skanowano dużo zamówień indywidualnych . Więc taj jak wszyscy czekam od sierpnia auta zamówione przez firmę leasingową na stok 15 lipca - ostatnia informacja pojazdy zaczną docierać do Polski po 12 marca. Pozdrawiam
- daniel.tucson4
- Autor
- Twój samochód: 1.6 T-GDI 150 KM
- Skrzynia: Manual
- Wersja: NX4
- Kolor: Taki ładny
- Zibi70
- Mistrz
- Twój samochód: Hyundai Tucson N-Line 1.6 T-GDI 150 KM
- Napęd 4x4: Nie
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Dark Knight
TO ciekawe, ale trochę dziwne. W salonach stoi od ręki bardzo dużo Tusconów w niższych wersjach wyposażenia - to sytuacja, która była nawet w ostatnich miesiącach 2021. To nie są samochody o większej wartości - to tańsze modele - z manualem. Czyli pula kwotowa raczej niska.
Oczekiwanie zaostrza apetyt miał być 15.12.2021, potem 28.12, a potem przestał być, bo tak potrafi spieprzyć Hyundai Motortest Warszawa.
28.12.2021 - Zmiana dealera i... 3.02.2022 - JEST!
-
- Twórca
- Twój samochód: Tucson
- Kolor: Najładniejszy
To cie pocieszę. Zamowienie z lipca i obecny termin rozpoczęcia produkcji druga połowa marca. W "moim salonie" wydano już ostatnia hybrydę z czerwca, a z maja full opcja czeka w kolejce. Nie skasowano też ani jednego zamówienia. Cena mają być z umowy. Info o podmiotach leasingowych bardzo prawdopodobne. To poważny partner. Z nimi muszą się liczyć.Rysiek55 pisze: ↑03 lut 2022, 21:10Witam Was
Pamiętam jeszcze czasy, gdzie pestki z czereśni się wypluwało.
-
- Twórca
- Twój samochód: 1,6 T-GDI mHEV Executive 2WD 2021
- Skrzynia: Automat DCT
- Kolor: Amazon Gray
Ja wziąłem z mleasing, bo widziałem, że z autami jest problem, a oni zapewniali, że będzie od ręki. Stwierdziłem, że oni szybciej ogarną niż ja, a łatwiej cisnąć panią z banku niż sprzedawcę Hyundai.
Skończyło się tak, że po miesiącu opóźnienia - miał być koniec listopada - pani powiadomiła mnie, że mojego koloru nie ma i że ich zamówione kilkadziesiąt Tucsonow nie dotarło, ale wynegocjowali 4 samochody od dealera i mogę priorytetowo sobie wybrać jeden z dwóch kolorów.
Dla mnie idealnie, więc po okazaniu wielkiego niezadowolenia, że to nie Silky Bronze, wybrałem Amazon Grey. Wersja zgodna z zamówieniem, czy goły Executive.
Auto dostałem pod koniec grudnia. Na stronie mauto.pl w nowych autach widać, że Grey i Red mają real foty, a reszta rendery. Łatwo rozróżnić, które fizycznie mieli. Widzę, że reszty zamówienia wciąż nie otrzymali.
To tyle jeśli chodzi o siłę banku i zamówienie około 30 Executive. Nie wygląda to dobrze.
Skończyło się tak, że po miesiącu opóźnienia - miał być koniec listopada - pani powiadomiła mnie, że mojego koloru nie ma i że ich zamówione kilkadziesiąt Tucsonow nie dotarło, ale wynegocjowali 4 samochody od dealera i mogę priorytetowo sobie wybrać jeden z dwóch kolorów.
Dla mnie idealnie, więc po okazaniu wielkiego niezadowolenia, że to nie Silky Bronze, wybrałem Amazon Grey. Wersja zgodna z zamówieniem, czy goły Executive.
Auto dostałem pod koniec grudnia. Na stronie mauto.pl w nowych autach widać, że Grey i Red mają real foty, a reszta rendery. Łatwo rozróżnić, które fizycznie mieli. Widzę, że reszty zamówienia wciąż nie otrzymali.
To tyle jeśli chodzi o siłę banku i zamówienie około 30 Executive. Nie wygląda to dobrze.
-
- Forumowicz
- Twój samochód: HYUNDAI Tucson HYBRYD 1.6 HEV 4x4 EXECUTIVE
- Kolor: Czarny
Zibi ponieważ większa pula zamówień była na pakiety exe i plat hybrydy 4x4 - nizsz modele nie maja tego problemu .
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: Hyundai Tucson NX4 , Executive , 1.6 GDI 150 KM , 2WD
- Kolor: Phantom Black
Pewnie już gdzieś ktoś to pisał ale za bardzo nie mogę znaleźć . Czy mogli byście się pochwalić jaki mieliście mnie więcej czas od momentu kiedy się dowiedzieliście że nadano VIN do Waszego auta to momentu kiedy te auto zjechało na plac do salonu . I czy diler potrzebuję jeszcze dużo czasu od momentu kiedy zjedzie mu auto na plac do momentu kiedy może pozwolić klientowi na załatwianie już formalności z rejestracją ? A tak jeszcze w sumie jeszcze jedno pytanko . Na jakiem etapie nadaje się VIN do auta ?
- Zibi70
- Mistrz
- Twój samochód: Hyundai Tucson N-Line 1.6 T-GDI 150 KM
- Kolor: Dark Knight
O ile wiem, VIN to ostatni element przed wyjazdem z fabryki. Od chwili jego pojawienia się w systemie do dealera to jakieś 2-3 tygodnie. Kiedy samochód jest na placu dealer ma już papiery i może fakturować, czyli zostaje druk Karty Pojazdu (Ok. tygodnia) i można w zasadzie zapłacić i odebrać - nawet na drugi dzień, o ile oczywiście ASO wyrobi się z przeglądem zerowym (jeśli na serio go robią). (O ile akurat mają papier, żeby homologację wydrukować - ten dokument jest drukowany na specjalnym papierze więc się nie dziwcie informacjom, że nie ma papieru).
Oczekiwanie zaostrza apetyt miał być 15.12.2021, potem 28.12, a potem przestał być, bo tak potrafi spieprzyć Hyundai Motortest Warszawa.
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1,6 PHEV Platinum +N-line +safety+Power seats
- Kolor: Shimmering Silver
Umowa spisana 28 lipca,wpłacony zadatek. Termin odbioru do 31.01.2022.Ja nie dzwoniłem, opiekun też. Dnia 3 lutego przy okazji zawitałem do salonu i już na wejściu informuję ,że przyjechałem odebrać zamówione auto, ponieważ nie miałem informacji o zmianie terminu. Opiekun zaskoczył mnie informacją,że auto jedzie i jest 100 km od celu więc mogę poczekać jak chcę go zobaczyć. Nie czekałem. Na drugi dzień zjawiłem się i auto jest. Cena z umowy, wyposażenie zgodnie umową. Karta pojazdu zamówiona.Rocznik 2022.Rejestracja ,serwis przdsprzedażowy , ceramika. Odbiór 14 lutego.
-
- Twórca
- Twój samochód: Tucson 2021 - maybe
- Skrzynia: Automat DCT
- Kolor: amazon grey
szok i nie do wiary wręcz
jaki salon ?
jaki salon ?