Tucson NX4
Czas oczekiwania na nowego Tucsona NX4 od zamówienia

Na co zwrócić uwagę przy zakupie Hyundai Tucson NX4 od 2020 roku?
Pedr
Twórca
Twój samochód: Tucson
Napęd 4x4: Nie
Wersja: NX4
Paliwo: Hybryda
Kolor: Dark Knight

Re: Czas oczekiwania na nowego Tucsona NX4 od zamówienia

Post autor: Pedr » 29 sty 2022, 21:05

anton pisze:
28 sty 2022, 22:26
Hyundai chyba boi się smrodu jaki wyniknął z opóźnieniami, homologacją i ogólnie przeliczeniem się ze sprzedażą (zebrali za dużo zamówień względem produkcji)
Ja, moi znajomi którzy czekają na Hyundaia zamieściliśmy negatywne komentarze na temat całej sytuacji ale Hyundai kasuje ze swojego profilu Google i Facebook. Ale poradzimy sobie z sytuacją. Zamieścimy na innych portalach. Tak samo dealerzy u których zamówiliśmy samochody - też nagminnie kasuja komentarze.
Wiem o tym od wielu osób. Ale i to pokonamy. Hyundai i spółka musi ponieść odpowiedzialność za tą sytuację
Mam taką nadzieję i też staram się obalać w sieci te mity, że niby w odróżnieniu od innych marek, Hyundai tak świetnie sobie radzi z kryzysem.

BTW, może dzięki bad publicity, w ostatnim tygodniu po raz pierwszy odezwał się do mnie salon od czasu gdy zamówiłem samochód. Zawsze ja dzwoniłem, pisałem bo inaczej, to chyba nikt nie pofatygował się aby mnie poinformować, że samochód będzie pół roku po terminie. Dowiedziałem, że dalej nic nie wiadomo ale w końcu poczułem, że ktoś tam jednak pamięta, że czekam na samochód ;)

bartek9880
Świeżak
Twój samochód: 4WD
Napęd 4x4: Tak
Skrzynia: Automat
Paliwo: Diesel
Kolor: Czarny

Post autor: bartek9880 » 29 sty 2022, 21:24

Ludzie rezygnują to dzwonią, będą rabaty dawać, dywaniki i inne papiloty.
Znajomy który pracuje w Hyundai na częściach mówił że bardzo dużo mają rezygnacji z zakupów.
Ktoś może powiedzieć że rozpętuje gówno-burzę
ale handlowcy też czytają takie fora jak to i wiedzą co się dzieje .
Życzę wszystkim oczekującym szybkiego terminu rozwiązania.

Awatar użytkownika
Zibi70
Mistrz
Twój samochód: Hyundai Tucson N-Line 1.6 T-GDI 150 KM
Napęd 4x4: Nie
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Kolor: Dark Knight

Post autor: Zibi70 » 29 sty 2022, 21:42

Handlowcy są w przesranej sytuacji - to nie ulega wątpliwości. Niemniej są handlowcy, którzy są odpowiedzialni i rozumieją na czym polega ich praca i są tacy, którzy co by się nie działo mają wywalone. Ci drudzy psują opinię tym pierwszym - poznałem przedstawicieli obu grup. Ci pierwsi oddzwaniają kiedy nie mogą odebrać, kontaktują się co jakiś czas, rozumieją że klient się niepokoi bo ma umoczone pieniądze i nie wie co z nich wyjdzie. Ci drudzy nawet nie raczą zadzwonić i powiedzieć, że zamówienie, które miało być nie do ruszenia szlag trafił w niewyjaśnionych okolicznościach, robią błędy w zamówieniach i trzeba ich pilnować. Jak już możesz się uwolnić od takich smutnych przypadków, to nadal są z siebie zajebiście zadowoleni i nawet nie usłyszysz przepraszam.
Nadzieja w tych, którzy ogarniają rzeczywistość - choć mają ograniczone możliwości - może jednak będą przekazywali informacje o tym co się dzieje wśród klientów. Wiara w to, że ludzie będą kupowali bezwarunkowo - niezależnie od opinii o jakości i obsłudze - jest bardzo krótkowzroczna. Nie jedna firma się na takim myśleniu wypierniczyła. Z drugiej strony... Sprzedawca nie jest dożywotnio przyspawany do jednego salonu - dziś pracuje w Hyundaiu a jutro w Skodzie, czy Toyocie - więc zaangażowanie nawet tych ogarnietych w ochronę wizerunku Hyundaia też jest raczej ograniczone.

Sami musimy dobijać się o swoje.
Oczekiwanie zaostrza apetyt :twisted: miał być 15.12.2021, potem 28.12, a potem przestał być, bo tak potrafi spieprzyć Hyundai Motortest Warszawa. :evil:
28.12.2021 - Zmiana dealera i... 3.02.2022 - JEST! 8-)

anton
Świeżak
Twój samochód: Hyundai Tucson
Kolor: Istotny dla mnie

Post autor: anton » 29 sty 2022, 22:00

Mnie nie dziwi że ludzie rezygnują. Hyundai dał ciała na całym froncie. Według mnie na przyjmowali zamówień za dużo niż są w stanie wyprodukować.
Z tego co ja dowiedziałem się to ludzie powoli przymierzają się do odszkodowań za takie postępowanie Hyundai.

anton
Świeżak

Post autor: anton » 29 sty 2022, 22:02

daniel.tucson4 pisze:
29 sty 2022, 18:39
Czytałem na fb, że dają rabaty :arrow: ponoć :!: 1000 zł rabatu za każde 30 dni oczekiwania poza terminem :idea:

Czyli WARTO czekać :lol:
A co to da? Jak firma ma wziąść w leasing. Koszty z miesiąca na miesiąc rosną coraz bardziej.

anton
Świeżak

Post autor: anton » 29 sty 2022, 22:04

Pedr pisze:
29 sty 2022, 21:05
Mam taką nadzieję i też staram się obalać w sieci te mity, że niby w odróżnieniu od innych marek, Hyundai tak świetnie sobie radzi z kryzysem.

BTW, może dzięki bad publicity, w ostatnim tygodniu po raz pierwszy odezwał się do mnie salon od czasu gdy zamówiłem samochód. Zawsze ja dzwoniłem, pisałem bo inaczej, to chyba nikt nie pofatygował się aby mnie poinformować, że samochód będzie pół roku po terminie. Dowiedziałem, że dalej nic nie wiadomo ale w końcu poczułem, że ktoś tam jednak pamięta, że czekam na samochód ;)
Smród z opóźnieniami i szeroko pojętymi problemami z homologacja jest olbrzymi.

Awatar użytkownika
daniel.tucson4
Autor
Twój samochód: 1.6 T-GDI 150 KM
Skrzynia: Manual
Kolor: Taki ładny

Post autor: daniel.tucson4 » 29 sty 2022, 22:12

bartek9880 pisze:
29 sty 2022, 21:24

ale handlowcy też czytają takie fora jak to i wiedzą co się dzieje .
No raczej, przecież sprzedaży ni ma... to niech czytają o co kaman... na najlepszym FORUM w Polsce :arrow: :idea:

anton
Świeżak

Post autor: anton » 29 sty 2022, 22:57

kumpel czeka prawie 7 miesięcy, cały czas zwodzony
poszedł do prawnika: przysługuje mu zwrot zadatku/zaliczki, odszkodowanie z tytułu niewywiązania się z umowy
a nawet prawnik powiedział że niech wybiera inny samochód, a on się już postara aby dealer i Hyundai pokryli różnicę tego innego samochodu: cena teraz do ceny sprzed 7 miesięcy z większymi rabatami niż teraz

sprawa praktycznie do wygrania

anton
Świeżak

Post autor: anton » 29 sty 2022, 23:44

Zibi dobrze napisałeś w sprawie DPF: w nas, grupie jest siła:
"
Jeśli prześledziłeś cały wątek - wiesz jakie mamy nastawienie i jak sprawa wygląda. Myślę, że jest tylko kwestią czasu kiedy w szerszym składzie będziemy musieli zaplanować i podjąć aktywne działania grupowe - tylko razem mamy szansę coś wskórać więc bądź tu z nami na bieżąco, żeby się włączyć. Na celowniku są wszystkie media i socialmedia - zwłaszcza profil Hyundai i HMP - www.autocentrum.pl - opinie o samochodzie, trzeba atakować zwłaszcza na facebooku bo sieją tam bzdurnymi reklamami a zgłaszane problemy maja w trąbie. Jeśli zaczenimy ich cisnąć - będą musieli się ruszyć.
"

Ja już działam i przekonuje wiele osób: aby ujawnić wszystko co spowodował ostatnio Hyundai a też w części dani Delarzy.
Zamieszczajmy komentarze w Internecie, gdzie tylko można: na profilach Facebooka: Hyundaia i dealerów, piszmy opinie na Google (na mapach), piszmy opinie pod artykułami na temat Hyundai (na różnych stronach i portalach) - szczególnie tam gdzie Hyundai się bardzo chwali i jest to oderwane od rzeczywistości, piszmy na różnych forach oceniajacych warsztaty, ASO i dealerów. Opisujmy nasze prawdziwe historie. To pomaga: ja już raz zorganizowaliśmy akcje ze znajomymi i wrecz sama dana firma przyszła aby załagodzić sprawę.

W nas jest siła.

anton
Świeżak

Post autor: anton » 29 sty 2022, 23:45

To forum ma dużą siłę oddziaływania. Zamieszczajcie linki do tej dyskusji na facebooku, na wspomnianych wyżej stronach, portalach.

ODPOWIEDZ
Żarówki LED do samochodu