Tucson NX4
Czas oczekiwania na nowego Tucsona NX4 od zamówienia
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.6 GDI mHEV 180KM Platinum SUN
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat DCT
- Wersja: NX4
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Teal
Re: Czas oczekiwania na nowego Tucsona NX4 od zamówienia
Info z frontu walk o nowego Tucsona NX4:
Za namową @Zibi70 zacząłem przeglądać wszystkich dealerów Hyundaia w Polsce. Oczywiście większość ma na "od ręki" wrzucone nieaktualne ogłoszenia i tak naprawdę poza wersjami 150KM nie zostało praktycznie nic sensownego. ALE, w drodze korespondencji z jednym z dealerów udało mi się dowiedzieć, że MHEV są spodziewane są w lutym 22' natomiast produkcja HEV 230KM może się opóźniać i aktualnie spodziewane są na kwiecień/maj 22'... Także tego - przestałem się nastawiać na deklarowany przez warszawskiego dealera termin luty/marzec.
Za namową @Zibi70 zacząłem przeglądać wszystkich dealerów Hyundaia w Polsce. Oczywiście większość ma na "od ręki" wrzucone nieaktualne ogłoszenia i tak naprawdę poza wersjami 150KM nie zostało praktycznie nic sensownego. ALE, w drodze korespondencji z jednym z dealerów udało mi się dowiedzieć, że MHEV są spodziewane są w lutym 22' natomiast produkcja HEV 230KM może się opóźniać i aktualnie spodziewane są na kwiecień/maj 22'... Także tego - przestałem się nastawiać na deklarowany przez warszawskiego dealera termin luty/marzec.
- Zibi70
- Mistrz
- Twój samochód: Hyundai Tucson N-Line 1.6 T-GDI 150 KM
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Kolor: Dark Knight
Niestety "łowienie" zamówień na lipne "od ręki" jest powszechną praktyką i wszyscy włącznie z HMP mają to w nosie, no bo konkurencja robi podobnie więc...
Choć to wkurzające, warto jednak szukać - nawet dzwoniąc do tych samych co dwa dni. Nieliczne sztuki HEV się jednak pojawiają - czasem z zaskoczenia, do tego pojawiają się rezygnacje klientów więc są szanse trafienia okazji.
A czy warto czekać na 2022...
Opowiem Wam przygodę z dziś.
Na Alledrogo znalazłem interesujące mnie alufelgi, ale chciałem zobaczyć je na żywo. Tak się złożyło, że oferująca je firma jest w Warszawie więc pojechałem - obejrzeć kolor i właściwie kupić, skoro już będę na miejscu. Cena kompletu na Allegro to 2 380 zł więc liczyłem, że skoro odpada prowizja allegro - kupię za 2300 i gra muzyka. W sklepie po kilku zdaniach rozmowy o wyborze koloru, zapytałem o cenę w sklepie stacjonarnym - licząc na mały upust.
I wiecie co. Pan do mnie mówi tak, że cena w tej chwili jest taka jak na allegro i ani zł mniej i żebym się szybciej decydował bo on właśnie wprowadza nowe ceny i od 18.00 będzie o 20% drożej.
I proszę bardzo - brzdęk. O 16.00 = 2 380,00 zł
O 20.30 = 2 799,00 zł
Niech nam żyje Polski Ład i Pan prezes NBP - znany wizjoner i wielbiciel glonojadów
Choć to wkurzające, warto jednak szukać - nawet dzwoniąc do tych samych co dwa dni. Nieliczne sztuki HEV się jednak pojawiają - czasem z zaskoczenia, do tego pojawiają się rezygnacje klientów więc są szanse trafienia okazji.
A czy warto czekać na 2022...
Opowiem Wam przygodę z dziś.
Na Alledrogo znalazłem interesujące mnie alufelgi, ale chciałem zobaczyć je na żywo. Tak się złożyło, że oferująca je firma jest w Warszawie więc pojechałem - obejrzeć kolor i właściwie kupić, skoro już będę na miejscu. Cena kompletu na Allegro to 2 380 zł więc liczyłem, że skoro odpada prowizja allegro - kupię za 2300 i gra muzyka. W sklepie po kilku zdaniach rozmowy o wyborze koloru, zapytałem o cenę w sklepie stacjonarnym - licząc na mały upust.
I wiecie co. Pan do mnie mówi tak, że cena w tej chwili jest taka jak na allegro i ani zł mniej i żebym się szybciej decydował bo on właśnie wprowadza nowe ceny i od 18.00 będzie o 20% drożej.
I proszę bardzo - brzdęk. O 16.00 = 2 380,00 zł
O 20.30 = 2 799,00 zł
Niech nam żyje Polski Ład i Pan prezes NBP - znany wizjoner i wielbiciel glonojadów
Oczekiwanie zaostrza apetyt miał być 15.12.2021, potem 28.12, a potem przestał być, bo tak potrafi spieprzyć Hyundai Motortest Warszawa.
28.12.2021 - Zmiana dealera i... 3.02.2022 - JEST!
-
- Twórca
- Twój samochód: 1,6 TGDI hybryd 230KM Platinum N-line
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Hybryda
- Kolor: Red sun
Szczeka opada.brak slow.jednak z jednym masz racje-ten nowy lad wykopie nas wszystkich.
-
- Twórca
- Twój samochód: 1,6 TGDI hybryd 230KM Platinum N-line
- Paliwo: Hybryda
- Kolor: Red sun
Cos extra na Nowy 2022 Rok. https://www.rp.pl/biznes/art19047281-sa ... isz-predko
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: Hyundai Tucson NX4 , Executive , 1.6 GDI 150 KM , 2WD
- Kolor: Phantom Black
No i moja przygoda z oczekiwaniem na Hyundaia się zakończyła .
Po anulowaniu mojego zamówienia postanowiłem pooglądać sobie nową KIA Sportage no i tak jak myślałem bardzo mi się spodobała tak więc podziękowałem za Tuscona i już sobie czekam na Sportage
Twierdzą dość zdecydowanie że jeżeli chodzi o skrzynie manualną to max 4 miesiące powinna być a może i nawet dużo szybciej . Jeżeli chodzi o automata to jest trochę gorzej .
Tak więc ja muszę zmienić sobie grupę a tu oczywiście z ciekawości będę sobie zaglądał jak rozwija się sytuacja
Po anulowaniu mojego zamówienia postanowiłem pooglądać sobie nową KIA Sportage no i tak jak myślałem bardzo mi się spodobała tak więc podziękowałem za Tuscona i już sobie czekam na Sportage
Twierdzą dość zdecydowanie że jeżeli chodzi o skrzynie manualną to max 4 miesiące powinna być a może i nawet dużo szybciej . Jeżeli chodzi o automata to jest trochę gorzej .
Tak więc ja muszę zmienić sobie grupę a tu oczywiście z ciekawości będę sobie zaglądał jak rozwija się sytuacja
-
- Weteran
- Twój samochód: 1,6 T-GDI Style automat
- Kolor: Biały
Kia wymiata. Ja również jako następny samochód wybieram na dzień dzisiejszy Kia Sportage.Buczacznik pisze: ↑04 sty 2022, 19:24No i moja przygoda z oczekiwaniem na Hyundaia się zakończyła .
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6 GDI
- Kolor: silky bronze
Hej czy wiecie może o co chodzi z tą homologacją u mnie podobno samochód już jest przed salonem ale nie mogą mi sprzedać bo nie ma homologacji niby ma być w połowie lutego nie rozumiem tego czego nie mogą zrobić homologacji w styczniu.
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1,6 2WD
- Kolor: Biały
Też czekam na homologację , u mnie jest info, że ma być na przełomie stycznia/lutego, zawsze to 2 tygodnie krótszy termin
- Zibi70
- Mistrz
- Twój samochód: Hyundai Tucson N-Line 1.6 T-GDI 150 KM
- Kolor: Dark Knight
Z "przecieków" słyszałem, że homologacje maja być 27 stycznia.
Ale ja miałem odbierać samochód w zeszłym roku, więc nie warto się na to napalać jak szczerbaty na sucharek.
Nawet jeśli będą jeszcze w styczniu to ogarnięcie papierów też trochę zajmie. Spodziewam się, że Karty Pojazdu też będą wystawiane przez urzędy dopiero po przedstawieniu homologacji więc z palcem w nosie trzeba liczyc +2 tygodnie, a licho wie jak z tym wszechobecnym bajzlem to wyjdzie w realu.
Czekam - chyba za tydzień wybiorę się do dealera z kanistrem i z prośbą, żeby dał mi kluczyk na pół h, żeby odpalić maszynę i trochę przesmarować silnik na placu.
Ale ja miałem odbierać samochód w zeszłym roku, więc nie warto się na to napalać jak szczerbaty na sucharek.
Nawet jeśli będą jeszcze w styczniu to ogarnięcie papierów też trochę zajmie. Spodziewam się, że Karty Pojazdu też będą wystawiane przez urzędy dopiero po przedstawieniu homologacji więc z palcem w nosie trzeba liczyc +2 tygodnie, a licho wie jak z tym wszechobecnym bajzlem to wyjdzie w realu.
Czekam - chyba za tydzień wybiorę się do dealera z kanistrem i z prośbą, żeby dał mi kluczyk na pół h, żeby odpalić maszynę i trochę przesmarować silnik na placu.
Oczekiwanie zaostrza apetyt miał być 15.12.2021, potem 28.12, a potem przestał być, bo tak potrafi spieprzyć Hyundai Motortest Warszawa.
-
- Forumowicz
- Twój samochód: Nissan Stagea 250RS, V6 2.5L NA, 215 PS, four-wheel drive
- Napęd 4x4: Tak
- Kolor: Dark Blue
Z tego co zrozumialem z powyższych postów problemy dotyczą głównie hybryd ? Są jakieś szanse na terminową dostawę wersji HT 1.6 benzyna, modern, rocznik 2022, całkowicie podstawowa wersja ? Umowa podpisana 30 grudnia, przewidziany odbiór to 28luty-3marzec.