Ja leasing. Ale mogą Ci pocudować, aneks itp. nie będzie Ci pasować, to pozbawisz się archaicznego rabatu, a oni happy. Bo kupca aktualnie szybko znajdą i większa dla nich prowizja w tych chudych czasach Ale oczywiście, 3mam kciuki, by nie było tak, ale wiesz co, teraz to jest dziki zachód
Tucson NX4
Czas oczekiwania na nowego Tucsona NX4 od zamówienia
- daniel.tucson4
- Autor
- Twój samochód: 1.6 T-GDI 150 KM
- Skrzynia: Manual
- Wersja: NX4
- Kolor: Taki ładny
Re: Czas oczekiwania na nowego Tucsona NX4 od zamówienia
- Romlux
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 T-GDI
- Napęd 4x4: Nie
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Teal
Brawo. Zgadzam się z Tobą w 100 %.daniel.tucson4 pisze: ↑29 lis 2021, 22:33Wszystko co napisałeś, to: adapt zawieszenie - naprawdę , jak się jeździ dużo w terenie, to ok, rajdowo; bezkluczykowe - kupuj etui z klatką farandaya, bo ci namierzą sygnał; elektryczne fotele -przy każdym wsiadaniu je ustawiasz?, chłodzenie foteli - weź klimę (standard) i jest chłodno, kamery 360 - kto tym poważny się sugeruje - używa się lusterek i oczu, elektr. klapa - mam jeszcze siłę otworzyć, gorzej jak nie zadziała, czy można ręcznie; światełka ambient - naprawdę rozglądasz się po aucie jadąc; siedzenia ze szmaty - bez komentarza, a te "skóry" to masz skay na całego, na siedzeniu tylko licowa!; monitorowanie pola to masz w lusterku, które jest bardzo duże w HT; ostrzeganie o ruchu poprzecznym...- a co jak skręcasz to co tracisz kontrolę, wzrok itp. Reasumując: to wszystko to pic na wodę foto montaż, i zależy od której wersji mierzysz 10-30 tys złotych przytulasz
- daniel.tucson4
- Autor
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 T-GDI HEV Platinum 2WD
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Hybryda
- Kolor: 2 kolorowy
daniel.tucson4 pisze: ↑29 lis 2021, 22:33Wszystko co napisałeś, to: adapt zawieszenie - naprawdę , jak się jeździ dużo w terenie, to ok, rajdowo; bezkluczykowe - kupuj etui z klatką farandaya, bo ci namierzą sygnał; elektryczne fotele -przy każdym wsiadaniu je ustawiasz?, chłodzenie foteli - weź klimę (standard) i jest chłodno, kamery 360 - kto tym poważny się sugeruje - używa się lusterek i oczu, elektr. klapa - mam jeszcze siłę otworzyć, gorzej jak nie zadziała, czy można ręcznie; światełka ambient - naprawdę rozglądasz się po aucie jadąc; siedzenia ze szmaty - bez komentarza, a te "skóry" to masz skay na całego, na siedzeniu tylko licowa!; monitorowanie pola to masz w lusterku, które jest bardzo duże w HT; ostrzeganie o ruchu poprzecznym...- a co jak skręcasz to co tracisz kontrolę, wzrok itp. Reasumując: to wszystko to pic na wodę foto montaż, i zależy od której wersji mierzysz 10-30 tys złotych przytulasz
odniósłbym się w ten sposób: adaptacyjne - ma pomagać podczas normalnej jazdy i reagować na każdym ostrzejszym zakręcie by utrzymywać auto "w pionie" - pomagać ESP, bezkluczykowe - sam chowaj klucz, mega to wygodne - kupuje GAPa i mam w dopie czy namierza czy nie - dostane w razie co całość z faktury (zakładając uczciwość ubezpieczyciela , elektryczne fotele - a jak mam na stałe 2 kierowców co się zmieniają 2x dziennie... łatwiej nacisnąć przycisk "2" i już - dobrze że mamy ten sam wzrost, bo te cholerne lusterka sie nie ustawią... chłodzenie foteli - sama klima ok, ale miło jak tyłek na styku z fotelem się nie poci... kamery 360 - wg mnie bardzo pomagaja nie obetrzeć felg i równiutko zaparkować. dojechać pod same drzwi garażu - teraz mam kawałek kija i obliczone że kij ma się zetknąć z lusterkiem bocznym - to znam że mam 5cm do drzwi garażu , elektryczna klapa... jasne też mam siłę... mam też siłę by wejść na 10piętro bloku, ale.... korzystam z windy bo po to człowiek to wymyślił, ambient - to akurat żonie się podoba siedzenia - jestem fleja i dużo jem podczas jazdy - często śniadania mam w drodze i duuużo łatwiej zetrzeć ketchup ze skóry lub skayu niż ze szmaty , monitorowanie pola i ruch poprzeczny... staram się uważać, ale im więcej "rzeczy" czuwa i wspomaga moje rozproszenie uwagi tym lepiej... dodatkowo - wszyscy asystenci... no niech pierwszy rzuci kamieniem ten co to podczas jazdy nie sprawdził nigdy SMS lub komunikatora na komórce... zdarza się... w 99,99% się udaje... ale jak czasem wzrok
poleci poza drogę, wole by "ktoś, coś" jeszcze czuwało nad tym czy jadę prosto i czy nie trzeba awaryjnie hamować..
pozdrawiam!
- daniel.tucson4
- Autor
Wypasy do mnie nie przemawiają, mieszkam i jeżdżę w 90% po prowincji, ewentualnie na lotnisko, myślę, że nie skorzystałbym, a jak już dochodzi to drogowych sytuacji podbramkowych to ... wchodzę na swoje wyżyny kreatywności i zaradności, jest czasem ciężko, ale jaka satysfakcja jak się uda
Windy wybierają dyrektorowie Executive "w górę", a schodami chodzą Smart, bo dbają bardziej o zdrowie
Wybrałem Executive, a z windy nie korzystam, co robić, bo nie lubię hipokryzji
Windy wybierają dyrektorowie Executive "w górę", a schodami chodzą Smart, bo dbają bardziej o zdrowie
Wybrałem Executive, a z windy nie korzystam, co robić, bo nie lubię hipokryzji
Ostatnio zmieniony 01 gru 2021, 10:53 przez daniel.tucson4, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forumowicz
- Twój samochód: 1,6
- Kolor: SB
- Zibi70
- Mistrz
- Twój samochód: Hyundai Tucson N-Line 1.6 T-GDI 150 KM
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Dark Knight
Masz interesujące podejście - może trochę Ci pomogę wyostrzyć wzrok i wrócić na ziemię
Wraz z samochodem pójdzie wszystko, co w nim akurat miałeś, dokumenty, rzeczy osobiste - co tam zdarza Ci się wozić - czasem to cenniejsze niż samochód. Pół biedy jesli rąbną Ci spod domu a nie np. na wyjeździe gdzieś daleko. W gratisie możesz jeszcze zaliczyć mandaty z fotobudki nabite przez złodzieja i konieczność zapłacenia np. za kradzież paliwa, z tego co słyszałem za ewentualny wypadek spowodowany przez złodzieja, z braku ustalenia sprawcy też może iść z Twojej polisy OC - a to rąbnie Ci zniżki.
Zabawa z ubezpieczycielem to nie jest - coś na zasadzie - dzień dobry - ukradli - poproszę o wypłatę i cyk jest na koncie, a Ty cały na biało wchodzisz do salonu po nową furę. Najpierw trwa "dochodzenie" policji i musi zostać umorzone, potem postępowanie ubezpieczyciela i decyzja. Nie ma 100% gwarancji jaka będzie. Załóżmy, że pech sprawi, że zgubisz swój kluczyk - możesz mieć drogi problem. Dodam, że to wszystko trwa a Ty na piechotkę.
Teraz jeszcze jedna opcja - nasza dzielna Policja znajduje, to co zostało z Twojego samochodu, po wyszabrowaniu komputera, katalizatora, kilku systemów elektroniczych, turbiny i systemu rozrywki. Inny wariant, złodziej rozbił samochód na drzewie i uciekł. Dostajesz zdemolowany wrak i... "Baw się dobrze" - owszem da się naprawić, ale na ogół to nie to samo co fabryka. Możesz też dostać szkodę całkowitą pomniejszoną o (dla odmiany) zawyżoną wartość wraku, który musisz sobie sprzedać sam - tu nawet GAP niewiele zmienia, bo tylko uzupełni guzik wartą kalkulację ubezpieczyciela podstawowego. Możesz się sądzić - powodzenia (jesteś na piechotkę).
Nawet jeśli będziesz miał szczęście i samochód zniknie bez komplikacji i stanie się to powiedzmy za 1,5 roku, dostaniesz to, co miałeś na fakturze w 2021 i będziesz sobie mógł to posadzić w ogródku, bo takiego samochodu za otrzymane pieniądze już nie kupisz - będzie trzeba sporo dorzucić - szacunkowo 25% i miejmy nadzieję, że nie będziesz musiał na niego czekać 9 miesięcy.
To mniej więcej tyle
Ten durny kluczyk nie jest tego wart - wolałbym ten zwykły - jest bezpieczniejszy.
Oczekiwanie zaostrza apetyt miał być 15.12.2021, potem 28.12, a potem przestał być, bo tak potrafi spieprzyć Hyundai Motortest Warszawa.
28.12.2021 - Zmiana dealera i... 3.02.2022 - JEST!
28.12.2021 - Zmiana dealera i... 3.02.2022 - JEST!
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 T-GDI HEV Platinum 2WD
- Kolor: 2 kolorowy
powiem szczerze, smart kluczyk zamierzałem wyłączyć bo aż takim problemem nie jest wciśniecie przycisku, ale
z tego co wiem, kluczyk nie nadaje cały czas sygnału, trzeba go "wyzwolić" stojąc przy aucie i chcąc np wejść, wtedy
auto śle sygnał do kluczyka który jak jest blisko ok 1m od zamka - odpowie i autko się otworzy... wiec do wyzwolenia
potrzeba 2 złodziei. jeden naciska zamek i ma "walize" i drugi który liczy ze jest blisko kluczyka by wyłapać "druga walizą"
odpowiedz kluczyka. Zakładając że auto w garażu a klucz w domu i do pokonania mają bramę osiedlową, bramę na posesje,
brame garażową, psa i teściową... to raczej z chaty mi nie zwiną. Inna sprawa z pod marketu... tu już trzeba uważać...
No ale GAP jednak jakaś tam namiastkę spokoju daje... w 4 roku to już można zacząć się prosić o kradzież bo gdzie ja dostane
za 4 letnie auto cenę z faktury zakupowej...
no chyba ze PZU czy inne się wywinie...
nie zakładam ze będę to robił na piechotę drugie auto skombinuje w kolejny dzień...
z prywatnych rzeczy w aucie nie wożę nic, komórka jest zawsze przy mnie... może jakaś ładowarka czy
jakieś inne bzdety, obecnie nie wyobrażam sonie nic cennego w aucie... no ale to na teraz, życie może zaskoczyć...
z tego co wiem, kluczyk nie nadaje cały czas sygnału, trzeba go "wyzwolić" stojąc przy aucie i chcąc np wejść, wtedy
auto śle sygnał do kluczyka który jak jest blisko ok 1m od zamka - odpowie i autko się otworzy... wiec do wyzwolenia
potrzeba 2 złodziei. jeden naciska zamek i ma "walize" i drugi który liczy ze jest blisko kluczyka by wyłapać "druga walizą"
odpowiedz kluczyka. Zakładając że auto w garażu a klucz w domu i do pokonania mają bramę osiedlową, bramę na posesje,
brame garażową, psa i teściową... to raczej z chaty mi nie zwiną. Inna sprawa z pod marketu... tu już trzeba uważać...
No ale GAP jednak jakaś tam namiastkę spokoju daje... w 4 roku to już można zacząć się prosić o kradzież bo gdzie ja dostane
za 4 letnie auto cenę z faktury zakupowej...
no chyba ze PZU czy inne się wywinie...
nie zakładam ze będę to robił na piechotę drugie auto skombinuje w kolejny dzień...
z prywatnych rzeczy w aucie nie wożę nic, komórka jest zawsze przy mnie... może jakaś ładowarka czy
jakieś inne bzdety, obecnie nie wyobrażam sonie nic cennego w aucie... no ale to na teraz, życie może zaskoczyć...
-
- Forumowicz
- Twój samochód: 1,6
- Kolor: SB
teraz na gameboya nie trzeba walizek
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.6 T-GDI hybrid 230KM Nline Platinium
- Kolor: Shadow Gray
Dodam jeszcze do tego ,że jak rąbną Ci 2 dni przed końcem polisy to będziesz go musiał ubezpieczyć na nowy okres