Tucson NX4
Czas oczekiwania na nowego Tucsona NX4 od zamówienia
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 T-GDI HEV Platinum 2WD
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Automat
- Wersja: NX4
- Paliwo: Hybryda
- Kolor: 2 kolorowy
Re: Czas oczekiwania na nowego Tucsona NX4 od zamówienia
Dokładnie o tym pomyślałem... w takim razie po cholerę Tucson...
może być Duster albo inny SsangYong...
może być Duster albo inny SsangYong...
- daniel.tucson4
- Autor
- Twój samochód: 1.6 T-GDI 150 KM
- Skrzynia: Manual
- Kolor: Taki ładny
Tu zgoda Z resztą ogólnie, też, jest przede wszystkim wolność wyboru. Ja, napisałem swój kąt widzenia uzależniony od tego, że mało i dość spokojnie jeżdżę, jestem ogarniętym kierowcą i może za zbyt konserwatywnym typem, aby dopłacać 1/5 ceny za bajery, z których będę bardzo rzadko korzystał/czy w ogóle i jestem sceptyczny co do autonomiczności pojazdów i w pewnym sensie sukcesywne odbieranie kontroli kierowcy, też w tym przyjemności, przez "systemy", "asystenty" etc. Nie mam zamiaru nikogo obrazić, ale między wygodą a lenistwem jest czasami cienka granica O lansie nie wspomnę. Ale, kto co lubi.
P. S. Gdyby nie te "bajery" wymagające dużej ilości chipów, których teraz deficyt, to zapewne duża cześć tu oczekujących już by się bujała Tucsonami... w wersji Modern
- daniel.tucson4
- Autor
Aż tak, to nie
P. S. Te zawieszenie to jedna rzecz z top, którą bym brał, gdyż sugeruję się komfortem, jazdy. Stąd, SUV, duże auto jak na mnie, wysoka pozycja. Reszta to już "widzi-misie", ale w sumie dobrze, że tak można sobie personalizować, bo jest oryginalnie i ciekawie. Szerokości
- Zibi70
- Mistrz
- Twój samochód: Hyundai Tucson N-Line 1.6 T-GDI 150 KM
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Dark Knight
Panowie,
nawet nie wiecie, jak mnie pocieszacie. Ja Was tez pocieszę - mój dealer nie zadzwonił nawet uprzejmie poinformować, że moje zamówienie zostało wyp... w kosmos i nie ma samochodu. Dowiedziałem się o tym po kilkunastu dniach jak zadzwoniłem zapytać, jaki mamy aktualny termin. Kto by się tam jakimiś klientami przejmował, którzy maja płacić po stokilkadziesiąt tysięcy. Niech dziady tyłka nie zawracają i nie przeszkadzają w pracy.
Oczekiwanie zaostrza apetyt miał być 15.12.2021, potem 28.12, a potem przestał być, bo tak potrafi spieprzyć Hyundai Motortest Warszawa.
28.12.2021 - Zmiana dealera i... 3.02.2022 - JEST!
28.12.2021 - Zmiana dealera i... 3.02.2022 - JEST!
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 T-GDI HEV Platinum 2WD
- Skrzynia: Automat
- Kolor: 2 kolorowy
jakiej pracy ??Zibi70 pisze: ↑30 lis 2021, 12:33Panowie,
nawet nie wiecie, jak mnie pocieszacie. Ja Was tez pocieszę - mój dealer nie zadzwonił nawet uprzejmie poinformować, że moje zamówienie zostało wyp... w kosmos i nie ma samochodu. Dowiedziałem się o tym po kilkunastu dniach jak zadzwoniłem zapytać, jaki mamy aktualny termin. Kto by się tam jakimiś klientami przejmował, którzy maja płacić po stokilkadziesiąt tysięcy. Niech dziady tyłka nie zawracają i nie przeszkadzają w pracy.
że niby pucują auta na serwisie ??
-
- Forumowicz
- Twój samochód: MHEV 4WD Platinum + N-line
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat DCT
- Kolor: Shadow Grey
Ja dzis rozmawialem ze swoim handlowcem. Wg niego moje auto to rocznik 2021 i nadal zamowienie jest i mam sie nie martwic. Ale potwierdzil ze problemy z homologacja sa i to masakra bo maja juz ok 40aut ktorych nie moga wydac klientom.
-
- Twórca
- Twój samochód: Tucson
- Kolor: Dark Knight
To samo - mój ma być rocznik 2021 ale nie ma praktycznie szans aby w tym roku go dostać więc nie wiem jak to będzie.
- daniel.tucson4
- Autor
Dziś dostałem ostateczne info, że jak produkcja się rozpocznie 2022, to oferta na nowo, ceny po podwyżkach, rabaciki zamiast rabatów, brak rabatów flotowych... Muszą się odkuć...
-
- Twórca
- Twój samochód: Tucson
- Kolor: Najładniejszy
A ja dostałem zupełnie inne info, bardzo fajne.... ale szkoda pisaćdaniel.tucson4 pisze: ↑30 lis 2021, 17:03Dziś dostałem ostateczne info, że jak produkcja się rozpocznie 2022, to oferta na nowo, ceny po podwyżkach, rabaciki zamiast rabatów, brak rabatów flotowych... Muszą się odkuć...
Andrzejkowe pozdrowienia
Pamiętam jeszcze czasy, gdzie pestki z czereśni się wypluwało.
-
- Forumowicz
- Twój samochód: MHEV 4WD Platinum + N-line
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat DCT
- Kolor: Shadow Grey
A moge zapytac jak kupowales? Leasing, kredyt etc? Ja generalnie mam juz podpisana umowe leasingowa z BNP przez salon i nawet pierwsza rate wplacona, wiec chyba ciezko bedzie zmienic cene auta, no ale moze sie myle?daniel.tucson4 pisze: ↑30 lis 2021, 17:03Dziś dostałem ostateczne info, że jak produkcja się rozpocznie 2022, to oferta na nowo, ceny po podwyżkach, rabaciki zamiast rabatów, brak rabatów flotowych... Muszą się odkuć...