Tucson NX4
Czas oczekiwania na nowego Tucsona NX4 od zamówienia
-
- Twórca
- Twój samochód: Tucson
- Wersja: NX4
- Kolor: Najładniejszy
Re: Czas oczekiwania na nowego Tucsona NX4 od zamówienia
Wiadomość z salonu z ostatniej chwili. odebrano wczoraj Tucsona zamówionego w marcu. To była hybryda platinum 100 % dodatkowego wyposażenia.
Pamiętam jeszcze czasy, gdzie pestki z czereśni się wypluwało.
- daniel.tucson4
- Autor
- Twój samochód: 1.6 T-GDI 150 KM
- Skrzynia: Manual
- Kolor: Taki ładny
To się gość naczekał... Ja składałem w lipcu także, TYLKO jeszcze 4 miechy i brum, brum... Tak na serio, to jest w ogóle jakaś chronologiczna zależność produkcji Można by wywnioskować, że im uboższe wyposażenie to produkcja rychlejsza...
-
- Twórca
- Twój samochód: Tucson
- Kolor: Najładniejszy
Tak mniej więcej przedstawiał szybkość realizacji zamówień mój rozmówca
Pamiętam jeszcze czasy, gdzie pestki z czereśni się wypluwało.
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6 230 KM 6-bieg. A/T 2WD
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Automat
- Kolor: Biały
U mnie re-kalkukacja leasingu konieczna bo oferta pierwotna wygasła. Otrzymałem delikatnie lepsza ofertę niż w maju, więc jakieś plusy są..daniel.tucson4 pisze: ↑28 paź 2021, 10:48Proszę napiszcie tu, kto już odebrał w bieżącym miesiącu z datą zamówienia i czy zamówienie konfigurowane przez Was czy przez ASO. Chcemy widzieć czy się coś rusza w temacie...
Jeszcze mnie ciekawi czy aktualna oferta kredytowania: czy i jak się może różnić od tej oferty składanej przy zamawianiu.
Z góry dzięki.
- daniel.tucson4
- Autor
-
- Świeżak
- Twój samochód: Oczekuje na Tucson 2021 HEV 230KM
- Paliwo: Hybryda
- Kolor: Phantom Black
Mam nadzieję, że chociaż z tych rozbijanych fur to wyciągneli wcześniej komponenty skrzyni biegów, bo podobno właśnie ze sterownikami do automatów jest największy problemdaniel.tucson4 pisze: ↑29 paź 2021, 0:06My tu czekamy, a oni takie rzeczy robią:
https://www.youtube.com/watch?v=KvDiWUtES5A
-
- Świeżak
Ja co prawda biorę najem a nie leasing, ale właśnie żeby oferta się nie zmieniła to mam podpisaną umowę nawet bez VIN i wpłaciłem wymaganą kaucję (3 miesięczna kwota najmu - warunek konieczny bo działalność mam krócej niż rok, drugą opcją było 20% wkładu własnego). Dostałem już nawet dane do logowania do portalu Arval do zarządzania flotą tylko samochodu nie ma
- daniel.tucson4
- Autor
Nie bój nic... Przyj*#!li pewnie z manualem A jeżeli był sens instalować naj-drogocenne obecnie chipy (półprzewodniki) do wehikułu napędzanego siłą alternatywną na potrzeby prób zderzeniowych, to zapewne je po, przenieśli do Nosovic i zrecyklingowali... Oby tylko, nie do mojego...dominikp24 pisze: ↑29 paź 2021, 7:50Mam nadzieję, że chociaż z tych rozbijanych fur to wyciągneli wcześniej komponenty skrzyni biegów, bo podobno właśnie ze sterownikami do automatów jest największy problem
-
- Świeżak
No właśnie na ujęciach ze środka widać, że to automat Zresztą hybryd chyba nie ma w manualu.daniel.tucson4 pisze: ↑29 paź 2021, 22:13Nie bój nic... Przyj*#!li pewnie z manualem A jeżeli był sens instalować naj-drogocenne obecnie chipy (półprzewodniki) do wehikułu napędzanego siłą alternatywną na potrzeby prób zderzeniowych, to zapewne je po, przenieśli do Nosovic i zrecyklingowali... Oby tylko, nie do mojego...
W salonie w Pszczynie jest już auto w podobnej konfiguracji z nadanym już VINem, jeśli we wtorek na moim zamówieniu dalej będzie przekładany termin to rezygnuje z N-Line i biorę tego. W ciągu 2 tygodni powinien do nich zjechać. Co prawda to 4h jazdy w jedną stronę, ale akurat na powrocie to już nie będzie problemem
- daniel.tucson4
- Autor
Użyli z automat bo widać, że po zderzeniach "wylata" pokrywa panelu AT. Gdyby był manual to już by był latający drążek