Tucson NX4
Czas oczekiwania na nowego Tucsona NX4 od zamówienia
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6 T-Gdi 48V Platinum
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Automat DCT
- Wersja: NX4
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Silky Bronze
Re: Czas oczekiwania na nowego Tucsona NX4 od zamówienia
Ile trzeba czekać na Tucsona ze zwykłym benzyniakiem i manualną skrzynią w wersji platinum. Właśnie takiego zamówiłem. W salonie twierdzą, że 4-5 miesięcy. Zamawiał ktoś takiego?
-
- Twórca
- Twój samochód: Tucson
- Kolor: Najładniejszy
Czy zamawiał ktoś? .... Zamawiał! Jeden czekał miesiąc, drugi 6 miesięcy, trzeci 2 tygodnie. To dzisiaj loteria, bez żadnej logiki. 4-5 miesięcy powiedziane w salonie może być prawdą, ale nastaw się że może być trochę dłużej. Jeśli będzie szybciej będziesz miał niespodziankę. Mnie też mówili że będzie za 3-4 miesiące, a pojutrze, minie 10 miesiecy (inny model) na szczęście mój już jest w salonie i najprawdopodobniej w przyszłym tygodniu odbiorę. Życzę dużo optymizmu i cierpliwości
Pamiętam jeszcze czasy, gdzie pestki z czereśni się wypluwało.
- Dreaminalist
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson NX4E G4FP WMJ6 FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Metaliczny
Witam ,
Kiedy pod koniec zeszłego roku kupowałem moją Tośke , to Sprzedawca w salonie poinformował , że jeśli chce auto szybko , to
tylko podstawowe wersje , natomiast w przypadku wyboru automatu to może być niekoncząca się historia.
Mądrzejszy o tą wiedze zdecydowałem sie na podstawową wersje , którą z salonu wyjechałem po nieco ponad miesiącu oczekiwania.
Ostatnio będac w salonie , przy wymianie opon na letnie , dowiedziałem się , że Centrala podobno zmniejszyła pule Tośiek dla
salonów na ten rok.
Zastanawiając się z czego to wynika , sądze, że być może z faktu uruchomienia , rok po europejskiej , sprzedaży NX4 w Stanach i Kanadzie.
Automaty być może w pierwszej kolejności ida na produkcje dla Stanów , wiec Europa musi czekac. Ale to tylko moja hipoteza .
Kiedy pod koniec zeszłego roku kupowałem moją Tośke , to Sprzedawca w salonie poinformował , że jeśli chce auto szybko , to
tylko podstawowe wersje , natomiast w przypadku wyboru automatu to może być niekoncząca się historia.
Mądrzejszy o tą wiedze zdecydowałem sie na podstawową wersje , którą z salonu wyjechałem po nieco ponad miesiącu oczekiwania.
Ostatnio będac w salonie , przy wymianie opon na letnie , dowiedziałem się , że Centrala podobno zmniejszyła pule Tośiek dla
salonów na ten rok.
Zastanawiając się z czego to wynika , sądze, że być może z faktu uruchomienia , rok po europejskiej , sprzedaży NX4 w Stanach i Kanadzie.
Automaty być może w pierwszej kolejności ida na produkcje dla Stanów , wiec Europa musi czekac. Ale to tylko moja hipoteza .
- daniel.tucson4
- Autor
- Twój samochód: 1.6 T-GDI 150 KM
- Skrzynia: Manual
- Kolor: Taki ładny
+ problem z półprzewodnikami produkcja gazów szlachetnych w Ukrainie + rosji Ile to jeszcze będzie trwało..Dreaminalist pisze: ↑23 maja 2022, 15:29...
-
- Twórca
- Twój samochód: 1,6 TGDI hybryd 230KM Platinum N-line
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Hybryda
- Kolor: Red sun
Może się mylę.moze.ale pisanie o tym że teraz produkcja idzie do Kanady czy też USA to chyba błąd.dlaczego?a to dlatego że o ile wiem to auta tam sprzedawane są ciut inne.nie te silniki .tam w sprzedazy sa bodajze 2,5L.nie te skrzynie.tez są inne . Może się myle.
-
- Twórca
- Kolor: Najładniejszy
Nie mylisz się to zupełnie inny rynek. Na dodatek produkcja przyspieszyła. Przykładem ja (jeden z wielu) planowane zakończenie produkcji 24 maj. Wyprodukowany 29 kwiecień. w piątek odbieram.Syriusz1969 pisze: ↑24 maja 2022, 7:11Może się mylę.moze.ale pisanie o tym że teraz produkcja idzie do Kanady czy też USA to chyba błąd.dlaczego?a to dlatego że o ile wiem to auta tam sprzedawane są ciut inne.nie te silniki .tam w sprzedazy sa bodajze 2,5L.nie te skrzynie.tez są inne . Może się myle.
Pamiętam jeszcze czasy, gdzie pestki z czereśni się wypluwało.
-
- Forumowicz
- Twój samochód: Hybrid Plug-in Platinum
- Napęd 4x4: Tak
- Kolor: Dark Teal
z tego co się doczytałem to skrzynie maja 6- i 8- biegowe oraz 7 DSG
-
- Twórca
Amat-chcialbym by u mnie też przyspieszyło.jednak jak narazie termin mam na 10go czerwca a to będzie rozpoczęty 11y miesiąc czekania.co do opcji na rynek USA to doczytałem że auto jest dłuższe o 13cm od opcji dla EU.
-
- Świeżak
- Napęd 4x4: Tak
- Kolor: uroczy
Witam wszystki, zamówiłem Tucsona (HEV 4x4 Platinium + skóra) w okolicach 20 sierpnia 2021. Pierwszy termi odbioru to listopad/grudzień 2021, następnie luty2022, potem maj/czerwiec 2022. Wczoraj byłęm w salonie i dostałem informacje że termin znów został przesuniety na lipiec/sierpień 2022. I teraz co robić, czekać czy anulować zamówienie? Czy ktoś z forumowiczów w ostatnich tygodniach dostał hybrydę i jest szansa ze i moja też sie wyprodukuje na Słowacji czy raczej nie ma na to szans? Liczyłem że na wakacje pojadę nowym autkiem a tu widoków nie ma.
-
- Twórca
Kolego Ty mnie nie strasz.ja zamówiłem też HEV platinum 8go sierpnia 2021.termin po iluś zmianach na 10 czerwca 2022.nie chce słyszeć że ponowna zmiana terminu.nie mam też zamiaru odpuszczać.zbyt długo już czekam.co mi to da że zrezygnuje?ponownie rok zacznę odliczać?