Tucson NX4
Czas oczekiwania na nowego Tucsona NX4 od zamówienia
-
- Twórca
- Twój samochód: Tucson
- Napęd 4x4: Nie
- Wersja: NX4
- Paliwo: Hybryda
- Kolor: Dark Knight
Re: Czas oczekiwania na nowego Tucsona NX4 od zamówienia
W przypadku leasingu rejestrację załatwia najczęściej zewnętrzna firma. Ja płaciłem za ubezpieczenie przy odbiorze, a rejestracja odbyła się tydzień wcześniej więc nie wiem jak to ogarniają. Niestety, to że zależy nam na czasie nie robi na nikim wrażenia
A co do akcesoriów, to dzisiaj dzwoniłem po salonach gdyż chcę założyć dodatkowe światełka i wideorejestrator. Miałem wrażenie jakbym się zapytał o krewetki w barze mlecznym. Gdzie to Pan znalazł? Jeszcze nigdy czegoś takiego nie montowaliśmy. To niech pan napisze maila, to sprawdzimy ile to kosztuje. Jeden salon się określił - 700 za montaż światełek na drzwi plus koszt tych lampek. Czyli grubo ponad 1k
A co do akcesoriów, to dzisiaj dzwoniłem po salonach gdyż chcę założyć dodatkowe światełka i wideorejestrator. Miałem wrażenie jakbym się zapytał o krewetki w barze mlecznym. Gdzie to Pan znalazł? Jeszcze nigdy czegoś takiego nie montowaliśmy. To niech pan napisze maila, to sprawdzimy ile to kosztuje. Jeden salon się określił - 700 za montaż światełek na drzwi plus koszt tych lampek. Czyli grubo ponad 1k
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6 GDI 4WD, 48V, 7DCT Execiutive
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Dark knight
Czy jest na forum ktoś kto otrzymał Tucsona 1.6 T-GDI, 48V, 4WD, 7DCM?
Czy jednak nastawić się na dłuższe czekanie?
Czy jednak nastawić się na dłuższe czekanie?
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6 t gdi executive
- Kolor: Czarny
Aneta 78, czekam na takiego już 13 miesiąc. Dziś dowiedziałem się o nowym terminie ( 17. 06 rozpoczęcie produkcji) oraz że mam czekać a jak nie to zawsze można zrezygnować.
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: Tucson NX4 mHev '22
- Kolor: Silky Brown
Ja czekam na podobnego (2WD zamiast 4WD) - już 10 miesięcy.
Podobno główną przyczyną jest brak modułów do 7DCM i manual byłby szybciej....
Podobno główną przyczyną jest brak modułów do 7DCM i manual byłby szybciej....
-
- Twórca
- Twój samochód: 1,6 TGDI hybryd 230KM Platinum N-line
- Paliwo: Hybryda
- Kolor: Red sun
Witam.no 13tu miesięcy to się nie spodziewałem.to już poprostu są jakieś kpiny.moze się myle-ale czy nie jest to tak robione by sprawdzić nas kto ile wytrzyma?jeśli odpuścimy to salony i producent są poprostu bogatsi a my wyjdziemy na baranów.
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6 t gdi executive
- Kolor: Czarny
Dokładnie, to jest gra na przetrzymanie, oby szybko sytuacja wróciła do czasów gdzie szanowało się kupującego. Bo to co teraz się dzieje to nie jest normalne. Tak jak powinno być w handlu.
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6 GDI 4WD, 48V, 7DCT Execiutive
- Kolor: Dark knight
Ja uważam że to jest celowe działanie, sztucznie limitowanie towaru że niby części nie ma-jakoś ten Covid spowodował że z nadprodukcji różnych towarów, materiałów wpadliśmy w brak wszystkiego. I jest okazja żeby ceny wzrosły i auta znowu staną się towarem luksusowym dla wybranych...
Dziwny ten świat...
Dziwny ten świat...
-
- Świeżak
- Twój samochód: Tucson 1.6 tgdi
- Skrzynia: Automat DCT
- Kolor: Shadow Grey
Ja czekam 11 miesiąc, zakonczenie produkcji przesuwane już 6 razy, poerwotny termin odbioru auta to grudzień 2021 r. Ostatnie przesunięcie - zakończenie produkcji 25 maj, szanse na nikłe....
-
- Twórca
- Twój samochód: Tucson
- Kolor: Najładniejszy
Pisałem już kilka miesięcy temu że 7-mka automat i 4x4 to największy spowalniacz. To było pewne i wiarygodne źródełko. Współczuję wszystkim oczekiwania i zarazem świetnie was rozumiem. Sam czekam już długo. 22 maja minie 10 miesięcy. Na szczęście moje auto już jest w kraju, a może nawet w salonie. Jutro dzwonię! Nie wierzcie w jakieś zmowy. Wszystkie firmy mają przestoje, te europejskie jak i azjatyckie. Na szczęście mimo inflacji nie podnoszą cen na już zamówione auta. To mimo wszystko przekonuje mnie ze spisku nie ma. Nie dotyczy to niektórych dealerów. O czym wielokrotnie czytaliśmy na forum. Ich powinno się omijać z daleka, a wątek na forum o nierzetelnych salonach powinien zapełniać się szybciej
Pamiętam jeszcze czasy, gdzie pestki z czereśni się wypluwało.
-
- Twórca
- Twój samochód: Tucson 1.6 T-GDI (180KM), MHEV, PLATINUM, 4WD + Sun, Leather, Safety
- Skrzynia: Automat DCT
- Kolor: czarny
ja otrzymałem po 70 dniach oczekiwania. Zamówienie (do produkcji) złożone w połowie stycznia 2021 - odbiór - pod koniec marca 2021 (7dct,4WD,48V i wszystkie + SUN+Leather+Safety). Miałem mnóstwo szczęścia, z tego co widzę.