Tucson TL
Buczenie, hałas - po wciśnięciu sprzęgła ciszej
-
- Weteran
- Twój samochód: nieważne
- Kolor: nieważne
Re: Buczenie, hałas - po wciśnięciu sprzęgła ciszej
W moim przypadku raz na ok. 10 sprawdzeń słyszę taki dźwięk jak przez kolegów opisywany. Ale jest on bardzo cichy, niesłyszalny w kabinie i nawet stojąc koło auta go nie słychać. Dopiero jak przystawię ucho do nadkola to go słyszę. Mam GDI w manualu. Oczywiście gdyby nie ten temat do tej pory bym tego nie usłyszał. Wychodzi na to, że aktualnie trzeba jeździć i po prostu się tym nie przejmować.
2016 Hyundai Tucson 1.6GDI, Phantom Black
W nissanach ze skrzynią 5 biegową, skrzynie też mocno hałasowały, ale nic więcej się z nimi nie działo. Dużo tego na forum nissana było, aż nazwali to: TTTM- ten typ tak ma.
Ewentualnie, pominięto omyłkowo w produkcji jakiś proces obróbki, np. hartowanie.
Ewentualnie, pominięto omyłkowo w produkcji jakiś proces obróbki, np. hartowanie.
Czyżby to już było w poprzednim modelu?
https://www.google.pl/url?sa=t&source=w ... SAO0LvoZkw
https://www.google.pl/url?sa=t&source=w ... SAO0LvoZkw
-
- Weteran
- Twój samochód: nieważne
- Kolor: nieważne
Do Turbo kamery też by można było to zgłosić.
2016 Hyundai Tucson 1.6GDI, Phantom Black
-
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson TL (2015) 1.6 T-GDI 4WD
- Kolor:
Obawiam się, że jeszcze dłuuuugo nie będzie wiadomo o co biega, tym bardziej, że w poprzednim modelu też były podobne przypadki.
1.6 T-GDI 4WD Comfort
-
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson TL (2015) 1.6 T-GDI 4WD
- Kolor:
Hmm... u mnie na razie jest to na tyle cichy odgłos i tylko podczas rozgrzewania w czasie mrozów, więc nie wiem jakby się do tego ustosunkowali (pewnie byłaby to długa i trudna droga). A z drugiej strony ciężko byłoby mi rozstać się z Tucsonkiem.

1.6 T-GDI 4WD Comfort
Moim zdaniem nie ma szans na wymianę. Co do teorii temperatura/kurczenie/wycieranie, Panowie błagam - 100 km? Kurczenie się super wytrzymałych elementów przy -21 stopni?
Masz rację, też w to wątpię ale...pod warunkiem ,że elementy są faktycznie wytrzymałe i nie ma żadnego błędu technologicznego.

Z tym różnie bywa. W przypadku mojego poprzedniego autka (IX35, 2013) dwa lata trwała walka, a silnika nie wymienili. Co prawda dzięki temu mam teraz nowego Tucsona...