Witam wszystkich, ja jestem właścicielem ix20, który ma problem z hałasem ze skrzyni biegów. To ja umieściłem problem na profilu Hyundai Polska bo chciałem wpłynąć na szybsze działanie w mojej sprawie. Jestem już zmęczony tym problemem bo występował w moim samochodzie od samego początku, najpierw na starej skrzyni pojawiał się nieregularnie i niezależnie od pory roku. Niestety za każdym razem jak się pojawiałem na zdiagnozowaniu usterki to nigdy nie mogłem jej wywołać, zgłaszałem ją zawsze przy każdym przeglądzie gwarancyjnym i zawsze była cisza

. Miałem wymieniane kompletne sprzęgło i nic

. W ubiegłym roku poprosiłem kierownika ASO, żeby pojeździł ze mną po mieście i może uda mi się zaprezentować gdzie jest problem (dotychczasowy materiał wideo nie był wystarczający dla Hyundai Polska) i w końcu się udało. Następnie była podjęta próba naprawy podczas której wymieniono wszystkie łożyska w skrzyni, problem oczywiście pozostał. Doczekałem się wymiany całej skrzyni i byłem szczęśliwy do czasu kiedy problem tym razem pojawił się dopiero przy minusowej temperaturze. Zawsze jest przy pierwszym rozruchu silnika a po przejechaniu kilku kilometrów znika.
Teraz moje ASO rozkłada ręce i czeka na pomoc Hyundai Motor Poland.