Tucson TL
Buczenie, hałas - po wciśnięciu sprzęgła ciszej
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: Hyundai Tucson 1.6 Style benzyna
- Kolor: Beżowy
Re: Buczenie, hałas - po wciśnięciu sprzęgła ciszej
PJ22- co dalej z Twoją reklamacją ? Czy już wszystko jest w porządku ?
-
- Twórca
- Twój samochód: Tucson 1.6 T-GDI, manual, 4x4
- Kolor: Fiery Red
Nie jest w porządku, właśnie pojechał na naprawę do Czech. Jak do tej pory, chyba u nikogo sprawy ostatecznie nie załatwiono.
-
- Nowicjusz
Ja też czekam . Po wymianie łożyska w skrzyni biegów dalej (brzęczy jakby nierównomierne mielenie blachy) na zimnym silnik.W ASO zastanawiają się co dalej robić ? Oczywiście skrzynia manualna 1,6 T-GDI STYLE 2WD ! Proszą o cierpliwość
-
- Świeżak
- Twój samochód: Tucson 1.6 T automat
- Kolor: Biały
Re: Wątek powitalny
Panowie Jestem w szoku przeczytałem 78 stron postu BUCZENIE I HAŁAS jak się wszyscy domyślacie chodzi o problem skrzyń biegów manualnych w Tucsonie . Ja miałem właśnie zamawiać Hyiundai Tucson 1.6 T 4x4 DTC 177 km , ale po tej wyczerpującej lekturze jestem przerażony wydając ponad 130 tyś złotych taka klapa i walka z serwisami oraz z HMP dla mnie to zakrawa na jakąś farsę Może któryś z użytkowników 1.6 T 4x4 DTC się wypowie i mnie chociaż trochę uspokoi
Muszę przyznać że na jeździe testowej auto wypadło bardzo pozytywnie lecz obawiam się tych doświadczeń z serwisami , słyszałem że auto nie lubi niskich temperatur a ja Auto chcę w przyszłości zabrać do Szwecji gdzie jak wiadomo zimy są dłuższe i mroźniejsze .
Za wszystkie opinie będę wdzięczny
Muszę przyznać że na jeździe testowej auto wypadło bardzo pozytywnie lecz obawiam się tych doświadczeń z serwisami , słyszałem że auto nie lubi niskich temperatur a ja Auto chcę w przyszłości zabrać do Szwecji gdzie jak wiadomo zimy są dłuższe i mroźniejsze .
Za wszystkie opinie będę wdzięczny
-
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson TL (2015) 1.6 T-GDI 4WD
- Kolor:
Ostatnia nadzieja w koledze PJ22, a właściwie w jego samochodzie, który diagnozują w fabryce, w Czechach. Może w końcu znajdą przyczynę i problem zostanie rozwiązany.
1.6 T-GDI 4WD Comfort
- Speedor
- Autor
- Twój samochód: 1,6 GDI Style
- Napęd 4x4: Tak
- Kolor: PolarWhite
Wedle prawideł to były fałszywe info o problemach. Nikt z moich znajomych mając T-GDI MT nie zauważył problemów. Szpiedzy konkurencji ???
Nie wierzę w to co ty wypisujesz @speedor. Zastanów się człowieku.
-
- Nowicjusz
Witam maik30d co muszę zrobić żeby mój samochód był naprawiany w ramach rękojmi ? Jest to pierwsza naprawa skrzyni biegów . Po dwóch dniach zgłosiłem że nic to nie dało . Byłem osobiście z pojazdem. Oczywiście odnotowano wymianę łożyska w książce serwisowej . Czekam na wyznaczenie następnej naprawy .
Odwołujesz czy może skasujesz? Pogrążasz się i działasz na szkodę całego społeczeństwa forum takimi pseudo wypowiedziami.