Tucson TL
Buczenie, hałas - po wciśnięciu sprzęgła ciszej
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: Hyundai Tucson 1.6 Style benzyna
- Kolor: Beżowy
Re: Buczenie, hałas - po wciśnięciu sprzęgła ciszej
Ktoś wie ile jest samochodów oddanych do fabryki Hyundaia w Czechach ???? (Oczywiście chodzi o przypadłość brzęczenia-metalicznego dźwięku w skrzyni biegów podczas pracy zimnego silnika) Może Właściciele tych pojazdów podzielą się z nami informacjami na ten temat
.Czy mają jakieś informacje z fabryki ? Za co szczerze z góry dziękuję. Jak już wcześniej pisałem jestem "pechowym właścicielem Hyundaia Tucsona z tą usterką"!!!!! 
-
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson TL (2015) 1.6 T-GDI 4WD
- Kolor:
Na razie tylko samochód @PJ22 trafił do fabryki w Czechach. Jeżeli znajdą przyczynę usterki i uda się ją usunąć, wówczas i nasze serwisy dadzą radę.
1.6 T-GDI 4WD Comfort
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 GDI
- Kolor: Biały
Trzymam kciuki i oby Twoje auto wróciło do Ciebie sprawne w końcu.
-
- Nowicjusz
Też trzymam kciuki
i proszę odezwij się PJ22- co z Twoim samochodem
ja cały czas czekam ! ASO się nie odzywa. Myślę że też czekają co dalej? Myślę że już wyleczyłem się z marki HYUNDAI! Żenada. Złapali leszcza
A teraz bujaj się! Intruz 
- Speedor
- Autor
- Twój samochód: 1,6 GDI Style
- Napęd 4x4: Tak
- Kolor: PolarWhite
Wiadomo że jak w tych czasach kupuje się przekombinowany napakowany automatami, turbinami auto to może wystąpić ryzyko. Ja jestem bardzo miło zaskoczony swoim autem. Prosty jak cep bez zbędnych dupereli.
- Speedor
- Autor
- Twój samochód: 1,6 GDI Style
- Napęd 4x4: Tak
- Kolor: PolarWhite
Nie ma co generalizować. Każdej firmie zdarzają się wpadki. Tak jak np.kiedyś Toyota w 2001 wypuściła VVTi. Na potęgę brały olej po kilku tys. Też ściemniali a jak rozpoznali temat wymieniali shortblock na gwarancji. Ale w prasie cicho sza.
Uważam że turbiny w tak małych silniczkach to pomyłka. Wyciąganie kasy potem na serwis. I coraz więcej ludzi krytykuje turbiny.
Tylko proste wolnossące silniki lub hybrydy.
Uważam że turbiny w tak małych silniczkach to pomyłka. Wyciąganie kasy potem na serwis. I coraz więcej ludzi krytykuje turbiny.
Tylko proste wolnossące silniki lub hybrydy.
-
- Nowicjusz
Właśnie ukazała się artykuł na "ANTYWEB" - nowe technologie, chwalący odświeżonego po liftingu nowego HYUNDAIA TUCSONA. Autor opisuje go w samych superlatywach, co zostało zmienione, ulepszone! Wygląda bardzo efektownie !!! Ale niestety nie ma wzmianki , że właściciele którzy mają te samochody HT z silnikiem 1,6 T-GDI 2WD benzyna rok 2016 mają problem (brzęczenia-metalicznego podczas pracy na zimnym silniku) !!! Usterki te do dzisiaj są nie rozwiązane !!!!!!! Problem ten istnieje od dawna, a HMP milczy!!! A właściciele bez skutku proszę o pomoc . Natomiast ASO próbuje metodom prób i błędów (wymieniać poszczególne części) a problem buczenia-brzęczenia nadal jest nierozwiązany! Samochody są z usterkami !!! Może media motoryzacyjne napiszą coś o tym problemie . Skoro sprzedaż Hyundaia Tucsona jest taka wspaniała? Myślę , że nie jestem w tym temacie odosobniony? Właściciel tego wspaniałego samochodu.
-
- Twórca
- Twój samochód: Tucson 1.6 T-GDI, manual, 4x4
- Kolor: Fiery Red
Nadal czekam. Minął miesiąc, nadal zero informacji o moim samochodzie.
W moim zdaniu, że nigdy więcej Hyundai, umocnił mnie obecnie użytkowany i30 (auto zastępcze). Auto nowe, 16k km posiada szereg denerwujących wad i niedoróbek. Zawsze jak wsiadam, zastanawiam się co dzisiaj nowego się ujawni. Nowa generacja zaciera, bardzo pozytywny obraz swojego poprzednika.
1. Nie da się podnieść wycieraczek, bo te blokują się o maskę
2. Strzelające, czasem bardzo głośno sprzęgło
3. Wyjątkowo agresywne i denerwujące komunikaty o błędach w działaniu systemu AEB, które pojawiają się co chwilę
4. Takie ustawienie dźwigni podnoszenia fotela, że haczy o niego pas
5. Wycieraczka tylna robi co chce.
6.??????
Gdybym kupił ten badziew za 70 tys, byłbym bardzo zły.
W moim zdaniu, że nigdy więcej Hyundai, umocnił mnie obecnie użytkowany i30 (auto zastępcze). Auto nowe, 16k km posiada szereg denerwujących wad i niedoróbek. Zawsze jak wsiadam, zastanawiam się co dzisiaj nowego się ujawni. Nowa generacja zaciera, bardzo pozytywny obraz swojego poprzednika.
1. Nie da się podnieść wycieraczek, bo te blokują się o maskę
2. Strzelające, czasem bardzo głośno sprzęgło
3. Wyjątkowo agresywne i denerwujące komunikaty o błędach w działaniu systemu AEB, które pojawiają się co chwilę
4. Takie ustawienie dźwigni podnoszenia fotela, że haczy o niego pas
5. Wycieraczka tylna robi co chce.
6.??????
Gdybym kupił ten badziew za 70 tys, byłbym bardzo zły.
-
- Twórca
- Twój samochód: Tucson 1.6 T-GDI, manual, 4x4
- Kolor: Fiery Red
Zapomniałem dodać. Podpunkt 6 już też jest
6. Blokujące się obroty silnika - nie spadają po wciśnięciu sprzęgła
7.?????
6. Blokujące się obroty silnika - nie spadają po wciśnięciu sprzęgła
7.?????