Tucson TL
Buczenie, hałas - po wciśnięciu sprzęgła ciszej
Re: Buczenie, hałas - po wciśnięciu sprzęgła ciszej
Jak się tego czyta to tak jakbyśmy żyli w innej epoce... Dzisiaj kupić dobry sprawny samochód to kak wygrać na loterii.
Wysłane przy użyciu Tapatalka
Wysłane przy użyciu Tapatalka
Nic Ci nie wpiszą w książce serwisowej na 100% Ty zadbaj o to byś dostał potwierdzenie naprawy, bo najchętniej też zlecenia nie wydadzą.
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6 T-GDI GO+
- Kolor: Bialy
Ja po dwu miesiecznej batalii z Hyundai w Niemczech moge powiedziec tyle ze dealer ktory mi to auto sprzedal byl tak swiecie przekonany ze ten typ tak ma i ze z autem jest wszystko wporzadku, ze nawet je odemnie odkupil oczywiscie nie za 100% sumy ale jak policzylem to za ile np za 3 lata to auto sprzedam ( a raczej beda tracic na wartosci szybko skoro sa takie jaja) to i tak sie oplacalo. Moje zdrowie i nerwy sa wiecej warte. Teraz mam swiety spokoj
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: Tucson 1.6 GDI Comfort + Navi
- Kolor: Czarny
Czysta ciekawość - próbował ktoś kiedyś załatwiać takie sprawy przez zgłoszenie reklamacji z tytułu rękojmi (kiedyś 'reklamacja z tytułu ustawy')? To bardziej niż jasne, że w takim przypadku dealer będzie się zapierał rękami i nogami żeby nie wymienić na nowy / oddać kasy. Rozpatruję to raczej jako solidny "motywator" dla serwisu i nie robienie z klienta pajaca.
Cały czas w/w koledzy prowadzą batalię, poczytaj od początku a włos się wyprostuje.
-
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6 T-GDI GO+
- Kolor: Bialy
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: Hyundai Tucson 1.6 Style benzyna
- Kolor: Beżowy
Mam też problem-brzęczenie!!! ! Wymienili łożysko w skrzyni biegów i też na zimnym silniku jest metaliczny dźwięk(nierównomiernie brzęczy) ! Jutro jadę do ASO zobaczymy co oni na to? Hyundai Tucson 1,6 benzyna skrzynia manualna 2016rok . Naprawa nic nie dała !
-
- Weteran
- Twój samochód: ---
- Kolor: ---
Masz zwykły silnik 1.6 bez turbo ?
-
- Świeżak
- Twój samochód: Hyundai Tucson 1.6 T-GDI 2WD
- Kolor: blue
Witam,
Status mojej sprawy:
Tu macie mały materiał ode mnie:
https://www.youtube.com/watch?v=TJSUxhc4TO8
- pedał gazu blokuje się przy 80% nacisku do deski
- nierowna praca układu wydechowego po wymianie kompletnej skrzyni biegow
- dźwięki przy puszczaniu gazu nie ustapiły pojawiaja się przy puszczeniu pedału gazu, na luzie (biegu jalowym) wraca problem o 80% mniejszy niz jak wyjechał złożony z fabryki.
- w środku samochodu na biegu jałowym słyszalne jest szuma(jednostajne ocieranie o jakis element prawie niesłyszalne ale jest roznica po wcisnieciu pedału sprzęgła) po wcisnieciu sprzegła szum znika.
- pedał sprzegła odskakuje zbyt mocno (niewyregulowane odbijanie)
- problem z wrzuceniem 3 biegu (trzeba go wpychać)
- problem z 2 biegiem wyraźne cos tam szarpie przy zmianie (dziś wrzuciłem 2 bieg dodałem gazu a on nie jedzie a bieg wrzucony wtf??) po ponownym wrzuceniu juz OK.
wszystko zrobiłem z tytułu rekojmi mam kwity na 1,2 i 3 naprawe, samochodu niec hca dać nowego nawet nie zaczynaja rozmowy na ten temat tym bardziej kasy, inne warunki to strata 25k przy oddaniu Tucsona zamian a na I40 + dopłata z mojej strony + opłata ubezpieczenia !! do innych wersji Tucsona juz nie mowie o dopłacie rzedu 26 tysiecy lub inne modele z 4x4 gdzie tego problemu nie ma to 35 tysiecy !!
Status mojej sprawy:
Tu macie mały materiał ode mnie:
https://www.youtube.com/watch?v=TJSUxhc4TO8
- pedał gazu blokuje się przy 80% nacisku do deski
- nierowna praca układu wydechowego po wymianie kompletnej skrzyni biegow
- dźwięki przy puszczaniu gazu nie ustapiły pojawiaja się przy puszczeniu pedału gazu, na luzie (biegu jalowym) wraca problem o 80% mniejszy niz jak wyjechał złożony z fabryki.
- w środku samochodu na biegu jałowym słyszalne jest szuma(jednostajne ocieranie o jakis element prawie niesłyszalne ale jest roznica po wcisnieciu pedału sprzęgła) po wcisnieciu sprzegła szum znika.
- pedał sprzegła odskakuje zbyt mocno (niewyregulowane odbijanie)
- problem z wrzuceniem 3 biegu (trzeba go wpychać)
- problem z 2 biegiem wyraźne cos tam szarpie przy zmianie (dziś wrzuciłem 2 bieg dodałem gazu a on nie jedzie a bieg wrzucony wtf??) po ponownym wrzuceniu juz OK.
wszystko zrobiłem z tytułu rekojmi mam kwity na 1,2 i 3 naprawe, samochodu niec hca dać nowego nawet nie zaczynaja rozmowy na ten temat tym bardziej kasy, inne warunki to strata 25k przy oddaniu Tucsona zamian a na I40 + dopłata z mojej strony + opłata ubezpieczenia !! do innych wersji Tucsona juz nie mowie o dopłacie rzedu 26 tysiecy lub inne modele z 4x4 gdzie tego problemu nie ma to 35 tysiecy !!
- Speedor
- Autor
- Twój samochód: 1,6 GDI Style
- Napęd 4x4: Tak
- Kolor: PolarWhite
Napisz do TVN Turbo. Może coś poradzą.