Tucson TL
Buczenie, hałas - po wciśnięciu sprzęgła ciszej
-
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson TL (2015) 1.6 T-GDI 4WD
- Kolor:
Re: Buczenie, hałas - po wciśnięciu sprzęgła ciszej
Czy profesjonalny? To okaże się po diagnozie i efekcie końcowym... Ale jeżeli oni nie rozwiążą problemu, to kto???
Ostatnio zmieniony 12 sty 2018, 21:29 przez miras2016, łącznie zmieniany 1 raz.
1.6 T-GDI 4WD Comfort
Ja myślę, że sprawa idzie w dobrym kierunku.
maik30d trochę nie masz racji, bo i mi po dwukrotnej wymianie światła stop mówiono, że teraz to hiper/super a problem występował nadal. Dopiero gdy zamontowano poprawiony egzemplarz, problem ustąpił. Nie mam wątpliwości, że Hyundai nad tym pracował i zapewne jakieś efekty tego będą. To że Cię zwodzili może wynikać z tego, że sami nie wiedzieli czy wymiana skrzyni czy też elementów nie pomoże.
Jest światełko i zobaczymy, oby.
Jest światełko i zobaczymy, oby.
-
- Mistrz
- Kolor:
Szkoda, tylko kolegi PJ22, bo jego samochód zamiast śmigać po drogach jest "królikiem doświadczalnym". Jednak, jeżeli finał będzie szczęśliwy pozostanie mu satysfakcja, że przyczynił się dla ludzkości
1.6 T-GDI 4WD Comfort
Ja nie sądzę by się tym martwił po tym co przeszedł, prędzej jest zadowolony, że wreszcie... a auto zastępcze zapewne dostanie.
-
- Mistrz
- Kolor:
Zadowolony to będzie, gdy dostanie swój wóz wolny od wad... Chociaż uraz do marki Hyundai pewnie jeszcze pozostanie.
1.6 T-GDI 4WD Comfort
-
- Świeżak
- Twój samochód: Hyundai Tucson 1.6 T-GDI 2WD
- Kolor: blue
Witam ponownie, po wysłaniu pisma z tytułu rękojmi zostałem poproszony o przyjechanie na oględziny samochodu. Po przyjechaniu (na własny koszt) byli już przygotowani całą sprawę nagrywali aparatem fotograficznym oraz fotografowali, po oględzinach odprawili mi z kwitkiem, odpowiadając ustosunkujemy się do pisma, które otrzymaliśmy od pana. Cyt
Podsumowując oddaję swoja sprawę do rzecznika praw konsumentów, który sprawdzi mi luki związane z tą odpowiedzią (dodam ze było tego na 2 strony A4)
Pytanie do was chłopaki czy wymieniali u was tą część i czy przyniosła jakieś rezultaty?
Podsumowując oddaję swoja sprawę do rzecznika praw konsumentów, który sprawdzi mi luki związane z tą odpowiedzią (dodam ze było tego na 2 strony A4)
Pytanie do was chłopaki czy wymieniali u was tą część i czy przyniosła jakieś rezultaty?
-
- Twórca
- Twój samochód: Tucson 1.6 T-GDI, manual, 4x4
- Kolor: Fiery Red
Miałem wymieniane łożysko przy wymianie synchronizatorów, efektu naprawy nie było. Kolega Maik miał wymieniane całe sprzęgło i skrzynię bez rezultatu. Ja aktualnie czekam na zabranie samochodu do fabryki, organizują logistykę.
@mrmajk88 W opisie masz 1.6 gdi, ale wnioskuję że chodzi o 1.6T-gdi? Co do naprawy musisz się zgodzić, rzecznik nic nie pomoże. Dopiero uporczywe powracanie tej przypadłości coś może zmienić. Zresztą, może u Ciebie to pomoże? Kto wie. Czekamy tu na relację @PJ22 z ciekawością i nie ukrywam ...nadzieją, bo to naprawdę faje auto a z tym silnikiem to i dość żwawe.
-
- Świeżak
- Twój samochód: Hyundai Tucson 1.6 T-GDI 2WD
- Kolor: blue
Opis już poprawiłem, co do fajnego autka to raczej wątpię samochód będzie miał wyciąganą skrzynię biegów !!! przez jakieś dzieciaki na praktykach w serwisie. Napisali mi ze wymiana tego elementu nie wpływa na obniżenie wartości samochodu zobaczymy co na to rzecznik praw konsumentów, a i oczywiście po wykonaniu telefonu do serwisu zapraszają z książka gwarancyjną i wszystko będą mi bazgrać w książce serwisowej czyli nie pozbędę się tego auta bez spuszczenia z ceny, bo każdy klient będzie mi marudził co to za wymiany przy takim niskim przebiegu... tragedia!!!...dodam jeszcze że serwisanta ciągałem za język w sprawie tej wymiany co to za nowe samochody ze trzeba już to wymieniać...sam jebną ze to błąd fabryczny cyt, za mało smaru, możne coś niedopasowane na fabryce i mowie do niego aha czyli błąd fabryczny nom i starał się wykaraskać z tego i jebną "niewłaściwa eksploatacja samochodu i mowie niby jak miałem ingerować w wyprzęgnik" ... Podsumowując nie będę nic robił na gwarancje a jeżeli chcą robi na gwarancję proszę wezwać specjalistów którzy to wywnioskowali i opisać dokładnie co i jak z podpisem własnoręcznym czyja to wina fabryki czy właściciela oczywiście nie podaruje i będę patrzył 5h na ręce jak to wszystko wymieniają kupiłem auto z fabryki i takim mam jeździć...a nie goście będą mi ingerować w układ napędowy, przecież to będzie chodziło tak jak u Maika i PJ22...wstyd takie coś odpalać przy ludziach kupa śmiechu...