Tucson TL
Zakup Tucsona - jaki kolor wybrać?
Re: Zakup Tucsona - jaki kolor wybrać?
Auta w białym kolorze prezentują się dobrze tylko wtedy gdy są stylistycznie piekne. Do takich należy Tucson. Auta nieudane nie wyglądają dobrze w białym.
Niestety, tak jak mi się białe bardzo podobały to teraz jednak bym już nie wybrał tego koloru. Dlaczego ? Bo mam bialy samochód dostawczy typu furgon. Po prostu mi się opatrzył i... z przykrością stwierdzam, że bardzo sie brudzi i nie do końca nawet po umyciu jest czysty.
Wysłane przy użyciu Tapatalka
Niestety, tak jak mi się białe bardzo podobały to teraz jednak bym już nie wybrał tego koloru. Dlaczego ? Bo mam bialy samochód dostawczy typu furgon. Po prostu mi się opatrzył i... z przykrością stwierdzam, że bardzo sie brudzi i nie do końca nawet po umyciu jest czysty.
Fakt. Utrzymanie w czystości szczególnie w czasie deszczowej pogody jest ciężkie.
W lecie ok. Kurz prawie niewidoczny.
Najlepszy w utrzymaniu jednak chyba szary bo 4 pory roku najmniej na nim widać.
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
W lecie ok. Kurz prawie niewidoczny.
Najlepszy w utrzymaniu jednak chyba szary bo 4 pory roku najmniej na nim widać.
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
Biały kolor bardzo dobry dla auta firmowego, oklejonego reklamą jak w przypadku kolegi @rav, czy kolegi @losiek.
Miałem już tyle kolorów samochodów, że aż trudno mi sobie przypomnieć. Był czerwony, turkosowy (słynne Corsy), wiśniowy (słynne Polonezy), biały, niebieski, potem tylko srebrne (najmniej widać brudu i kurzu), żółty, czarny, brązowy (mahogeny) i teraz po tylu doswiadczeniach szary, na którym nareszcie nie widać rysek, kurzu i brudu. I teraz nie dość, że się podoba to nie przechodzę stresów jak to bywało przy kolorze czarnym jak widziałem każdą rysę i kółeczka po umyciu.
Miałem już tyle kolorów samochodów, że aż trudno mi sobie przypomnieć. Był czerwony, turkosowy (słynne Corsy), wiśniowy (słynne Polonezy), biały, niebieski, potem tylko srebrne (najmniej widać brudu i kurzu), żółty, czarny, brązowy (mahogeny) i teraz po tylu doswiadczeniach szary, na którym nareszcie nie widać rysek, kurzu i brudu. I teraz nie dość, że się podoba to nie przechodzę stresów jak to bywało przy kolorze czarnym jak widziałem każdą rysę i kółeczka po umyciu.
- Fred.X
- Weteran
- Twój samochód: Tucson 1.6 GDi
- Kolor: Polar White
Ale pitolicie , brud widać na każdym , kurz już tak nie ,
Generalnie jak z meblami, na ciemnych widać wszystko, na jasnych dużo mniej (cienie, kurz, odciski itp.)
- Fred.X
- Weteran
- Twój samochód: Tucson 1.6 GDi
- Kolor: Polar White
Czarny i wszystkie tego typu pochodne ciemne lakiery wyglądają zajefajnie, ale auto musi być cały czas czyste
-
- Weteran
- Twój samochód: nieważne
- Kolor: nieważne
Julek ja mam czarnego Tucsa i nieoklejonego reklamą

2016 Hyundai Tucson 1.6GDI, Phantom Black
-
- Forumowicz
- Twój samochód: Hyundai Tucson 2.0 CDRi Style
- Kolor: Micron Grey
Mój samochód mimo iż służbowy nie będzie oklejony żadną reklamą... Wybiorę na pewno White.... tylko czy będzie to Polar czy Sand to się okaże 
Dzięki za opinie.

Dzięki za opinie.
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6T-GDi Premium 4WD
- Kolor: white sand
Mam je oba
white sand i polar white. Ja użytkuję ten pierwszy ale nadal nie mogę zdecydować który ładniejszy 

@losiek, to pomyliłem Twojego Tucsa z innym. Wiem, wiem i ja mialem czarnego służbowego. Wyglądał pięknie ale trzeba było baaaardzo dbać i uważać.
/-/ A kto pamięta czasy z naszego grona zniżki za kolor w ubezpieczeniu ? Hehe, ciekaw jestem.
No...za jakie kolory dawali zniżki ?
/-/ A kto pamięta czasy z naszego grona zniżki za kolor w ubezpieczeniu ? Hehe, ciekaw jestem.