Tucson TL
Wymiana oleju i filtrów 1.6 GDI
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 GDi Style fl 2WD+ Krell
- Kolor: Moon Rock
Re: Wymiana oleju i filtrów 1.6GDI
Dużo lepsze parametry oraz skład , dodatki niż 5W30. A co innego mają powiedziec jak fizycznie go nie mają?
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 GDi Style fl 2WD+ Krell
- Kolor: Moon Rock
Mówią jak każdy serwis, taki marketing koreański. Mój kolega miał usterkę, jego kolega miał taką samą usterkę, ja podjeżdżam do tego samego serwisu co koledzy z taką samą usterką, a serwis: "pierwszy taki przypadek, jeszcze tego nie mieli"
-
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 GDI FL Comfort
- Kolor: Champion blue
ASO nie mają C2/C3 0W30, więc proponują to, co leją do diesli.
Instrukcja mówi jednoznacznie. Tego bym się trzymał. Chociaż przyznam, że lepiej zalać C3 niż to, co niektóre ASO nadal leją do Tucsonów poliftowych, czyli A5. OK, jest 5 lat gwarancji i zwłaszcza w benzynowym silniku nic się nie stanie w tym czasie z filtrem cząstek stałych. Więc problemy gwarancyjnego nie ma.
Instrukcja mówi jednoznacznie. Tego bym się trzymał. Chociaż przyznam, że lepiej zalać C3 niż to, co niektóre ASO nadal leją do Tucsonów poliftowych, czyli A5. OK, jest 5 lat gwarancji i zwłaszcza w benzynowym silniku nic się nie stanie w tym czasie z filtrem cząstek stałych. Więc problemy gwarancyjnego nie ma.
- destroyed22
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 GDI STYLE
- Kolor: Biały
Już było pisane, olej swój jest ok, nikt chyba jeszcze nie pisał, żeby ktoś miał jakieś "ale" z tego powodu
- Si3rgi3j
- Świeżak
- Twój samochód: 1.6 GDI Comfort + Navi
- Kolor: Stellar Blue (Metalic RWB)
Byłem w serwisie spytać się jaki olej stosują i pokazali mi TOTAL QUARTZ INEO ECS 5W30 ACEA C2 Co myślicie? Lepiej ten czy kupić SHELL HELIX ULTRA 5W30 ECT AH C3?
Tucson po lifcie więc z tego co czytałem musi być C2/C3. Oba oleje mają to oznaczenie.
Tucson po lifcie więc z tego co czytałem musi być C2/C3. Oba oleje mają to oznaczenie.