Tucson NX4
Wyłączanie dopływu powietrza.
- daniel.tucson4
- Autor
- Twój samochód: 1.6 T-GDI 150 KM
- Skrzynia: Manual
- Wersja: NX4
- Kolor: Taki ładny
Wyłączanie dopływu powietrza.
Czy u Was też tak jest, że NIE MOŻNA BEZPOŚREDNIO wyłączyć doraźnie opcji dopływu powietrza (zarówno wewnętrznego - recyrkulacja, jak i zewnętrznego)
Nie mogę go wyłączyć bezpośrednio poprzez ponowne naciśnięcie i powrotu do nawiewu opcji poprzedniej TYLKO poprzez naciśnięcie przycisku trybu AUTO dany funkcja dopływu dopiero się wyłącza
Nie mogę go wyłączyć bezpośrednio poprzez ponowne naciśnięcie i powrotu do nawiewu opcji poprzedniej TYLKO poprzez naciśnięcie przycisku trybu AUTO dany funkcja dopływu dopiero się wyłącza
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 T-GDI HEV Platinum 2WD
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Hybryda
- Kolor: 2 kolorowy
Re: Wyłączanie dopływu powietrza.
U mnie działa normalne. Przycisk zamkniętego obiegu powietrza. Włączam i wyłączam.
- daniel.tucson4
- Autor
No, to grubo mam za 2 tygodnie jade do ASO na wymianę oleju to zgłoszę i brzęki sprzęgła... teraz jest cieplej i brzęczy jak najęty
Oczywiście dam chłopaki znać co i jak... poruszę też legendę GPF-u
Oczywiście dam chłopaki znać co i jak... poruszę też legendę GPF-u
- daniel.tucson4
- Autor
Jak naciskam przycisk AUTO to włącza mi się zawsze A/C + niebieska dioda. Pewnie to nienormalne Restartowałem infotainment i dalej doopaa
Będę zgłaszał za tydzień, jak wymiana będzie to pewnie czekania tyle co na nowy pojazd... masakra
Będę zgłaszał za tydzień, jak wymiana będzie to pewnie czekania tyle co na nowy pojazd... masakra
-
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 T-GDi Smart
- Rok produkcji: 2021
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Silky Bronze
Przy włączaniu auto włącza się również klima. Niebieska dioda sygnalizuje pracująca klimatyzację.
- daniel.tucson4
- Autor
Tak... ale jak stopniujesz AUTO o 1..2..3 to (dioda pomarańczowa) włącza się A/C przy każdym naciśnięciu...na niebieski
-
- Forumowicz
- Twój samochód: 1.6 T-GDI 2 WD
- Skrzynia: Automat DCT
- Kolor: Silky Bronze
U mnie również przy włączeniu AUTO włącza się A/C. Do czego służy to stopniowanie w AUTO 1..2..3.., bo gdy to sobie przełączam to żadnej różnicy nie widzę?daniel.tucson4 pisze: ↑23 mar 2022, 23:08Tak... ale jak stopniujesz AUTO o 1..2..3 to (dioda pomarańczowa) włącza się A/C przy każdym naciśnięciu...na niebieski
- arczi901
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 TGDi
- Napęd 4x4: Tak
- Kolor: Szary
To jest normalne zachowanie. Przecież AUTO oznacza automatyczne sterowanie nawiewami w aucie aby utrzymać zadaną temperaturę.daniel.tucson4 pisze: ↑23 mar 2022, 13:28Jak naciskam przycisk AUTO to włącza mi się zawsze A/C + niebieska dioda. Pewnie to nienormalne Restartowałem infotainment i dalej doopaa
Działanie przycisku jest poprawne
z google
Przycisk "Auto" Do automatycznego działania klimatyzatora kliknij przycisk "Auto". Wskaźnik światła zapala się, aby wskazać, że wybrany jest automatyczny tryb pracy. W automatycznym działaniu klimatyzatora klimatyzator wybiera najbardziej odpowiednią prędkość obrotu wentylatora i przepływem powietrza w zależności od temperatury. Możesz użyć sterowania ręcznego, jeśli chcesz wybrać własne ustawienia.
- arczi901
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 TGDi
- Napęd 4x4: Tak
- Kolor: Szary
Stopniowanie będzie zależeć w upalne dni. W zależności o biegu1/2/3 będzie sie szybciej lub wolniej schładzać auto. na 3cim biegu jak auto będzie stało w pełnym słońcu pod chmurką nawiewy będą chodzić praktycznie na maxa aby szybko schłodzić auto do zadanej temperatury
- daniel.tucson4
- Autor
Sorry Hyundai, ale jest to głupie w takim znaczeniu, że jak nie chcesz zimnego A/C (niebieska) i używasz aktualnie zwykłego nawiewu powietrza (pomarańczowa) i jeżeli chcesz stopniować AUTO nawiewami, to A/C włącza się kilkakroć, a my nie chcąc chłodu wyłączamy za każdym razem włączającą się klimę sprężarkę i.... z tym w skali np. miesiąca wychodzi nawet kilkadziesiąt razy jak sprężarka się w pewien sposób zużywa, jak my tak walczymy... Powinna być opcja w MENU, aby to wyłączyć nie ma
U mnie mało tego, jeszcze częściej załącza się klima - niepotrzebnie - gdyż potencjalnie tu zdiagnozowaliśmy, że u mnie sterowanie nawiewami ZEWN. i WEWN. nie działa, gdyż nie chcą się wyłączać przez ponowne naciśnięcie tylko wyłączam przez naciśnięcie czego tak przycisku A/C
Tylko czekać, aż się klima zje...bye
U mnie mało tego, jeszcze częściej załącza się klima - niepotrzebnie - gdyż potencjalnie tu zdiagnozowaliśmy, że u mnie sterowanie nawiewami ZEWN. i WEWN. nie działa, gdyż nie chcą się wyłączać przez ponowne naciśnięcie tylko wyłączam przez naciśnięcie czego tak przycisku A/C
Tylko czekać, aż się klima zje...bye