Tucson TL
Wibracje przy ruszaniu przy minimalnych prędkościach
-
- Twórca
- Twój samochód: Tucson
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat
- Wersja: NX4
- Paliwo: Hybryda
- Kolor: szary
Re: Wibracje przy ruszaniu przy minimalnych predkościach
rwicik a jak na obecną chwilę, szarpie Ci ?, ja miałem wymieniane sprzęgła przy 30 tys do 60tys było ok od tamtej pory byłem już trzy razy w serwisie cały czas mnie zbywają robią niby adaptację sprzęgieł która prawie nic nie daje, na obecną chwilę jak pojeżdżę tak ze dwie godz to po mieście gdzie sprzęgła dobrze się nagrzeją nie da się jeździć samochodem, czuje duży dyskomfort bo szarpie bardzo, chyba będę pisał pismo do HP bo już mam dość wymądrzania w serwisie że wszystko jest oki .
-
- Świeżak
- Twój samochód: I30 1.4 tgdi
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Automat DCT
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: jasnobrązowy
Widzę, że jesteś z Krakowa. W którym serwisie próbujesz to naprawić? Dokładnie, najgorsza jest dłuższa jazda po mieście w korku. Przy "normalnej" jeździe, czy to w trasie nie ma aż takiego dużego problemu.Makumba pisze: ↑24 paź 2021, 17:43rwicik a jak na obecną chwilę, szarpie Ci ?, ja miałem wymieniane sprzęgła przy 30 tys do 60tys było ok od tamtej pory byłem już trzy razy w serwisie cały czas mnie zbywają robią niby adaptację sprzęgieł która prawie nic nie daje, na obecną chwilę jak pojeżdżę tak ze dwie godz to po mieście gdzie sprzęgła dobrze się nagrzeją nie da się jeździć samochodem, czuje duży dyskomfort bo szarpie bardzo, chyba będę pisał pismo do HP bo już mam dość wymądrzania w serwisie że wszystko jest oki .
Ja byłem rozczarowany decyzją od Hyundai Promise, tym bardziej, że serwis zdiagnozował samochód i zalecił wymianę sprzęgła, pomijam to, że samochód mam od 2 miesięcy...
-
- Twórca
Serwisuję w Autoneo Wieliczka. Na zimnym silniku jest jest jeszcze powiedzmy do przeżycia ale jak się rozgrzeje to masakra, dzisiaj trochę z rodziną pojeździłem to dzieci mi się zaczęły pytać co z tym samochodem jest że tak szarpie. Nie wiem gdzie się z tym już zgłosić bo serwis wypina du... od roku.
-
- Świeżak
Prawdopodobnie masz na myśli Autoneo na Wielickiej w Krakowie a nie w Wieliczce. To jest ten sam dealer co w moim przypadku... więc zakładam, że mój przypadek nie jest odosobniony. Dam znać jaka będzie wiadomość po odwołaniu się od decyzji Hyundai Promise.
-
- Twórca
Pomyłka tak, ul WielickaMakumba pisze: ↑24 paź 2021, 19:37Serwisuję w Autoneo ul Wielicka. Na zimnym silniku jest jest jeszcze powiedzmy do przeżycia ale jak się rozgrzeje to masakra, dzisiaj trochę z rodziną pojeździłem to dzieci mi się zaczęły pytać co z tym samochodem jest że tak szarpie. Nie wiem gdzie się z tym już zgłosić bo serwis wypina du... od roku.
- rwicik
- Autor
- Twój samochód: Design 1,7 dct
- Kolor: Sand
U mnie jest dziwny zryw przy pierwszym ruszeniu na zimnym - trzeba uważać podczas cofania na parkingu, bo wyrywa za mocno.
Raz adaptowali, ale to nic nie zmieniło.
Na ciepłym jest przyzwoicie, choć nie idealnie.
Raz adaptowali, ale to nic nie zmieniło.
Na ciepłym jest przyzwoicie, choć nie idealnie.
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.7crdi 2016
- Kolor: Biały
Ja miałem adaptację jakoś z półtora roku temu. Przy odbiorze mechanik powiedział, żeby właśnie w korkach nie jeździć na "półsprzęgle". Tzn jak ruszasz to puszczaj hamulec całkowicie. Stosuję się do tych rad i do dzisiaj objawy nie wróciły.
- rwicik
- Autor
- Twój samochód: Design 1,7 dct
- Kolor: Sand
Czasem nie da się ruszać dynamicznie i trzeba po kawałku podjeżdżać i hamować, a wtedy mechanizm automatycznie używa półsprzęgła, pełzania, podciągania gdy wciskamy hamulec.
Niech zmienią oprogramowanie.
Niech zmienią oprogramowanie.
-
- Świeżak
Durne zalecenie serwisanta. Tak jak kolega wyżej napisał, są sytuacje kiedy nie ma innej możliwości, ponadto u mnie również szarpie po całkowitym odpuszczeniu hamulca.
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.7crdi 2016
- Kolor: Biały
Przecież jak ruszycie tylko puszczając hamulec to nie jest dynamicznie tylko spokojniutko się toczy. Wczoraj miałem taką sytuację i nic się nie działo. No chyba, że przy benzynie nie da się ruszyć bez wciskania gazu?
Spróbuję dzisiaj zgrać filmik z kamery, a przy okazji nagram taki zza kółka.
Spróbuję dzisiaj zgrać filmik z kamery, a przy okazji nagram taki zza kółka.