Tucson TL
Temperatura silnika poniżej 90st.
- rwicik
- Autor
- Twój samochód: Design 1,7 dct
- Kolor: Sand
Re: Temperatura silnika poniżej 90st.
W wielu autach tak jest - wskazówka przez 90.
To tylko wskaźnik.
Temperaturę można odczytać przez złącze OBDII i aplikację.
To tylko wskaźnik.
Temperaturę można odczytać przez złącze OBDII i aplikację.
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: 1.6 GDI COMFORT
- Kolor: MOON ROCK
Czy ta temperatura przeszkadza?
Nie będzie się nic gotowało
Nie będzie się nic gotowało
-
- Weteran
- Twój samochód: Hyundai Tucson 1.6 GDI 132km Style
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
Każdy tak ma
-
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 GDI Style
- Kolor: Silver
Koledzy wczoraj po długiej trasie (jazda bez przerwy prawie 3h) temp na zewnątrz -9 C, gdy dojechałem do domu zgasiłem silnik i lampy, zauważyłem jakby parę wydobywająca się spod maski . Wcześniej tak nie miałem (z drugiej strony to jego pierwsza zima) .
Temp silnika w normie, poniżej 90c i żadnych niepokojących objawów, tylko ta para po zgaszeniu silnika... Otworzyłem maskę ale nic już nie zauważyłem więcej.
Temp silnika w normie, poniżej 90c i żadnych niepokojących objawów, tylko ta para po zgaszeniu silnika... Otworzyłem maskę ale nic już nie zauważyłem więcej.
- knocked
- Forumowicz
- Twój samochód: 1.6 T-GDI HEV 6AT 4WD
- Napęd 4x4: Tak
- Skrzynia: Automat DCT
- Wersja: NX4
- Paliwo: Hybryda
- Kolor: Silky Bronze
Mnie tak latem parowało w poprzednim aucie.Poadam pisze: ↑27 gru 2021, 7:28Koledzy wczoraj po długiej trasie (jazda bez przerwy prawie 3h) temp na zewnątrz -9 C, gdy dojechałem do domu zgasiłem silnik i lampy, zauważyłem jakby parę wydobywająca się spod maski . Wcześniej tak nie miałem (z drugiej strony to jego pierwsza zima) .
Powodem była nieszczelność przewodu z płynem od wspomagania. Płyn kapał na rozgrzany kolektor.
Sprawdź poziom płynów na wszelki wypadek, chociaż tu ze względu na mróz może taki efekt, jak przy smażeniu jajecznicy - jak wyłączysz dopływ ciepła pod patelnią zaczyna parować
-
- Weteran
- Twój samochód: 1.6 GDI (N Line) 2WD
- Kolor: Olivine Grey
Czy był wtedy jakiś zapach przez nawiewy albo z okolic chłodnicy?knocked pisze: ↑27 gru 2021, 9:26Mnie tak latem parowało w poprzednim aucie.
Powodem była nieszczelność przewodu z płynem od wspomagania. Płyn kapał na rozgrzany kolektor.
Sprawdź poziom płynów na wszelki wypadek, chociaż tu ze względu na mróz może taki efekt, jak przy smażeniu jajecznicy - jak wyłączysz dopływ ciepła pod patelnią zaczyna parować
- destroyed22
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 GDI STYLE
- Kolor: Biały
Witajcie, dziś jadąc do pracy (15km) zauważyłem pewną rzecz. Temperatura doszła do ok. 80 stopni tak po 10km jazdy, po kolejnych 5km aż do końca mojej jazdy temperatura schodziła aż zeszła tak do 40 stopni.. Czy ktoś miał coś podobnego ?
-
- Twórca
- Twój samochód: 1.6 GDI Style
- Kolor: Silver
hej, też tak mam jak chwilę po uruchomieniu silnika włączę nawiew np na szybę