Tucson TL
System parkowania (przód i tył)
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: Tucson 1.6 GDI Comfort + Navi
- Kolor: Czarny
Re: System parkowania (przód i tył)
@Bartek, odnośnie tego dołożenia to masz wiedzę czy zrobiło to ASO czy ściągnęli gotowca z fabryki? Pytam ze względu na to co zaznaczył @krisman. Napisałem też e-mail do dealera kolegi @m&m, zobaczę co mi odpowiedzą i podzielę się informacjami.
- Bartek
- Forumowicz
- Twój samochód: 1.6 GDI Comfort Navi
- Kolor: czarny
W fabryce tylko tylne czujniki i kamera. W ASO przed odbiorem hak, czujniki przód i reszta. Czujniki przód miały być lakierowane pod kolor i w sumie chyba są bo to czarna perła, a więc czarne są
Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu TapatalkaNie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Świeżak
- Kolor: Black
Przy odbiorze byłem z jednej strony tak zdziwiony że wersja comfort nie ma czujników z przodu, a z drugiej tak szczęśliwy, że nawet do głowy mi nie przyszło pytać o możliwość montażu. Ile kosztuje taka przyjemność?
- Bartek
- Forumowicz
- Kolor: czarny
Mnie skasowali 1500.
Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka
-
- Nowicjusz
- Twój samochód: Tucson 1.6gdi comfort + ford
- Kolor: Biały
Dziwnie to działa, ja mam comforta ale bez navi i przy wstecznym miedzy zegarami pojawia mi się obrys auta i pokazuje za pomocą belek (i dzwiekow) czy już wjechałem tylem w przeszkodę.nrz pisze: ↑12 lut 2018, 22:21... w wersji Comfort nie wyświetla na LCD piktogramu nawet z tylnych czujników (fabryczne) tylko kamerę + dźwięk. Chociaż zachowanie się "systemu" przy wbiciu biegu wstecznego (wyświetlenie piktogramu na sekundę) wzbudziło moją dociekliwość, że może to być jakaś niedoróbka / usterka.....
Jak jesteś zainteresowany, to mogę nagrac film jak to działa.
- rwicik
- Autor
- Twój samochód: Design 1,7 dct
- Kolor: Sand
Obraz z kamery na dużym wyświetlaczu i na małym między zegarami z czujników.
A jakiż to argument był powodem twojego szczęścia i zaskoczenia, toż specyfikację przed kupnem chyba czytałeś?
@nrz moim zdaniem skopali Ci ten montaż, przez podłączenie niededykowanego zestawu.
-
- Nowicjusz
Dlatego dzięki wielkie wszystkim za odpowiedzi aktualne i przyszłe, to będzie mój argument do rozmowy z ASO.
Nie ma najmniejszego argumentu za tym, że ktokolwiek by zamówił taki lub inny dodatek, miał otrzymać gorszą wersję, w końcu to było z katalogu dostępnych części w ASO a nie w pierwszym lepszy autoserwisie
Zbiorę jeszcze trochę informacji i napiszę ponownie do mojego ASO, przy okazji zgłaszając reklamację.
- Fred.X
- Weteran
- Twój samochód: Tucson 1.6 GDi
- Kolor: Polar White
potwierdzam u mnie w comforcie działa jak kolega napisał
-
- Nowicjusz
ASO Szczecin udzieliło mi dość ciekawych informacji - są 2 rodzaje czujników, aktualnie mają sprawdzić moje auto po VIN i poradzić co zrobić jak już zbierą informacje.
Wychodzi na to że są czujniki zwykłe "uniwersalne" (tylko buzzer) albo zintegrowane z systemem auta (dedykowane do Tucsona) - mi widocznie założyli te gorsze albo spieprzyli podłączenie (mignięcia piktogramu przy wbiciu wstecznego). Rozczarowuje mnie fakt, że nikt też nie poinformował mnie o "różnych opcjach" przy składaniu zamówienia na auto. Pewnie to moja naiwność ale nie pomyślałbym, że są różne opcje i warto zapytać "bo to przecież ASO"...
Niestety kolejny raz się nie popisali, 2 auta u nich kupiłem i z poprzednim kiedyś potrzebowałem wsparcia technicznego i dali ciała (wprowadzili mnie w błąd).
Zaraz zacznę żałować że wszystkie zakupy były u nich, tym bardziej że spławiają swojego klienta na którym zarabiają i być może jeszcze by zarobili (nawet jeśli nie wiedzieli to nie dociekali dlaczego tak jest, tylko odgórnie "nie da się").
Nie skupiając się tylko na żalu - ASO w Szczecinie poinformowało mnie, że w takim przypadku jak mój, są w stanie zrobić upgrade systemu - dokładają moduł elektroniczny (pomiędzy czujnikami a konsolą), który zintegruje czujniki z systemem auta. Koszt tej zabawy to 400 zł i około 2 godzin pracy.
*Co do mojego ASO, to celowo nie podaję konkretnego dealera ponieważ dam im szansę się zrehabilitować. Jeśli nie potraktują mnie jak natręta i pomogą rozwiązać ten defekt to będzie ok.
**Jak dowiem się jeszcze czegoś istotnego w tej kwestii to dodam te informacje, być może kiedyś komuś z identycznym problemem przyda się ta wiedza.
Wychodzi na to że są czujniki zwykłe "uniwersalne" (tylko buzzer) albo zintegrowane z systemem auta (dedykowane do Tucsona) - mi widocznie założyli te gorsze albo spieprzyli podłączenie (mignięcia piktogramu przy wbiciu wstecznego). Rozczarowuje mnie fakt, że nikt też nie poinformował mnie o "różnych opcjach" przy składaniu zamówienia na auto. Pewnie to moja naiwność ale nie pomyślałbym, że są różne opcje i warto zapytać "bo to przecież ASO"...
Niestety kolejny raz się nie popisali, 2 auta u nich kupiłem i z poprzednim kiedyś potrzebowałem wsparcia technicznego i dali ciała (wprowadzili mnie w błąd).
Zaraz zacznę żałować że wszystkie zakupy były u nich, tym bardziej że spławiają swojego klienta na którym zarabiają i być może jeszcze by zarobili (nawet jeśli nie wiedzieli to nie dociekali dlaczego tak jest, tylko odgórnie "nie da się").
Nie skupiając się tylko na żalu - ASO w Szczecinie poinformowało mnie, że w takim przypadku jak mój, są w stanie zrobić upgrade systemu - dokładają moduł elektroniczny (pomiędzy czujnikami a konsolą), który zintegruje czujniki z systemem auta. Koszt tej zabawy to 400 zł i około 2 godzin pracy.
*Co do mojego ASO, to celowo nie podaję konkretnego dealera ponieważ dam im szansę się zrehabilitować. Jeśli nie potraktują mnie jak natręta i pomogą rozwiązać ten defekt to będzie ok.
**Jak dowiem się jeszcze czegoś istotnego w tej kwestii to dodam te informacje, być może kiedyś komuś z identycznym problemem przyda się ta wiedza.