Tucson TL
Trzecie światło stopu - awaria, uszkodzenie
Re: 3 Światło stopu [Uszkodzenie]
Czyli woda nie chlupie tylko jakby para osiada. Dziękuję @krisman.
Wysłane przy użyciu Tapatalka
-
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson TL (2015) 1.6 T-GDI 4WD
- Kolor:
@krisman używasz spryskiwacza tylnej szyby? Czy zaparowanie powstało po myciu?
1.6 T-GDI 4WD Comfort
Auto myje karcherem. Może omijać to miejsce z mocnym strumieniem ? W instrukcji np.pisze aby nie kierować strumienia myjką cisnieniową na kamerę.
Spryskiwacza użyłem może z pięć do dziesięciu razy przez dziesięć miesięcy Wydaje mi się, że myjka ciśnieniowa też odpada, bo zawsze sprawdzałem po myciu od czasu wymiany i nic nie widziałem, więc zostaje normalna jazda po deszczu lub wszystko razem wzięte
Pomimo, że nie zauważyłem nic niepokojącego dziś (czas trwania wymiany 15 min) wymieniono mi światło STOP. Serwis stwierdził, że załapałem się na akcje więc nie mają wyboru.
@kik, ale jak się załapałeś ? Pojechałeś, zapytaleś, czy wysłali ci zaproszenie na akcję ?
Swoją drogą, mi nie wymienili jak na razie trzeci raz. Zamówili dyszę nowego rodzaju, nieco dłuższą która nieco wystaje za gładź światła i to ma niby skutkować sukcesem w usunięciu trwale usterki, bo winią chyba jednak dyszę. Zobaczymy
Co do nr vin do wymiany, są dostępne w aso na telefon, mój nie podlegał akcji i co z tego?
Co do nr vin do wymiany, są dostępne w aso na telefon, mój nie podlegał akcji i co z tego?
@krisman, Twój wóz będzie testerem