Tucson TL
Trzecie światło stopu - awaria, uszkodzenie
-
- Mistrz
- Twój samochód: Tucson TL (2015) 1.6 T-GDI 4WD
- Kolor:
Re: 3 Światło stopu [Uszkodzenie]
Hmm... dziwną politykę ma Hyundai, robią akcję serwisową a wymieniają bubel na bubel licząc, że jakimś cudem będzie lepiej.
1.6 T-GDI 4WD Comfort
Przyczyną jest zapewne nie wymieniona dysza spryskiwacza, która ma wadę. W nowym biuletynie servisowym hyundia jest o tym info.Aron23 pisze:Już trzy krotnie wymienili światło stopu teraz patrze po tym jak umyłem auto znów jest zaparowane... :/
Jest więc nadzieja, że się wreszcie z tym problemem uporają.
W serwisach pewnie komentują te światło jako lektura obowiązkowa w każdym serwisie - Syzyfowe prace...
Wysłane przy użyciu Tapatalka
Niestety płonne nadzieje. Mimo wymiany u mnie z tą niby poprawioną dyszą, wczoraj zauważyłem, że znowu para się zbiera w świetle. Ręce opadają, że nie mogą sobie poradzić z tak banalnym elementem. Światło będzie wymieniane zapewne po raz trzeci niestety . Ale na razie daję sobie z tym spokój, może kiedyś przy okazji .
Pewnie dlatego tak jest, że trzecie światło umieszczone jest na samej górze szyby w połączeniu ze spojlerem. Zauważyłem, że po umyciu auta zawsze w tej szparze kumuluje się woda nie mając odpływu. Powoduje to przedostawanie się wody i wilgoci do środka lampy. Myślę, że wymiana lamp nic tu nie da.
Julek, ale w wielu autach, m/i w ix35 tak jest, a o problemach z światłem nie słyszałem.
-
- Weteran
- Twój samochód: nieważne
- Kolor: nieważne
U mnie po wymianie odpukać jak na razie wszystko ok, a wymieniane było w kwietniu.
2016 Hyundai Tucson 1.6GDI, Phantom Black
No dobra, umówiłem się na wymianę po raz trzeci, a co z braku innych problemów Pozytyw z tego taki, że nawet na jutro były miejsca co świadczy o dość małym ruchu, w tym dużym jednak aso
@krisman - do trzech razy sztuka, jak się mawia...
A swoją drogą jak wygląda ten defekt z lampą stop - widać jak w niej pływa woda czy po prostu zaparowane jest ?
A swoją drogą jak wygląda ten defekt z lampą stop - widać jak w niej pływa woda czy po prostu zaparowane jest ?
Ano takie kropelki są w środku, choć na zdjęciu kiepsko widać, trzeba powiększyć. Zawsze od lewej strony.