Tucson TL
Światła dzienne vs pozycyjne
- Tucson
- Autor
- Twój samochód: 1.6 GDI Style - Tour de Pologne
- Rok produkcji: 2016
- Napęd 4x4: Nie
- Skrzynia: Manual
- Wersja: TL
- Paliwo: Benzyna
- Kolor: Polar white
- Kontakt:
Re: światła dzienne vs pozycyjne
Efekt fajny i przydatny, w pochmurne dni palą się światła z tyłu i można pomykać
ciekawe co na to pałkarnia? Pewnie nic... wiele razy jak miałem Mercedesa okularnika jeździłem na samych pozycyjnych, nawet na leszcza.... a przy kontroli nic nie mówili.
Zapraszamy również na Forum Chińskich Aut - https://chaf.pl - Chińskie Auto Forum
-
krisman
Mnie bardziej interesuje, co powie diagnosta, jak włączy pozycyjne, a zapalą się też dzienne.
Ostatnio zmieniony 09 sty 2017, 9:35 przez krisman, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: int.
Powód: int.
-
krisman
Dobra ,byłem w garażu i sprawdziłem. Wszystko jest ok. Pozycyjne jeśli zapalimy na postoju/przy wyłączonym zapłonie palą się same. Więc spełniają swoją rolę. Jeśli jesteśmy po włączeniu silnika na dziennych i przerzucimy na postojowe ,wtedy mamy świecące dzienne + postojowe ,ale wyłączamy silnik i zostają same postojowe.Chyba nic nie pokręciłem 
-
Turanza
- Nowicjusz
- Twój samochód: Honda Civic
- Kolor:
Wychodzi na to, że najładniejsze, najbardziej efektowne i nowoczesne z wyglądu są pozycyjne, czyli z zasady rzadko oglądane. Po włączeniu świateł mijania "giną" we wspólnej poświacie ze zwykłymi halogenowymi reflektorami
Zwykle teraz producenci prześcigają się w projektowaniu wymyślnych i efektownych pasków świateł dziennych... a tu taki zonk i te dzienne takie kiepskie 
-
krisman
No nie go końca giną .U mnie wygląda to tak (mijania + postojowe)
-
Turanza
- Nowicjusz
- Twój samochód: Honda Civic
- Kolor:
W wersji Style i owszem, ujdzie, ale w Comfort są zwykle H7 do mijania i wyglądają jak żółte i nie odcinają tak ładnie
-
losiek
- Weteran
- Twój samochód: nieważne
- Kolor: nieważne
Pierwsza rzecz jaką zrobiłem po kupnie auta to zmiana seryjnych żarówek H7 na OSRAM Cool Blue HYPER. Efekt rewelacja. Polecam.
2016 Hyundai Tucson 1.6GDI, Phantom Black
-
wrobel
losiek - z tymi żarówkami to uważaj
bo jak podaje producent:
Wskazówka firmy OSRAM:
Żarówki te nie mogą być używane na drogach publicznych, ponieważ nie zostały zatwierdzone przez EKG. Nie mogą być zatem używane jako źródło światła w reflektorach przednich bądź dodatkowych. Włączenie ich na drodze publicznej grozi unieważnieniem dowodu rejestracyjnego pojazdu oraz utratą ubezpieczenia pojazdu.
- jag888
- Weteran
- Twój samochód: Tucson 2016 1.7 CRDi 7AT 2WD (141 KM) BlueDrive , wersja Style
- Kolor: Phantom Black
Nie masz z nimi kłopotu w deszcz? Próbowałem je w drugim aucie i na deszczu wrażenie niedoświetlenia...losiek pisze:Pierwsza rzecz jaką zrobiłem po kupnie auta to zmiana seryjnych żarówek H7 na OSRAM Cool Blue HYPER. Efekt rewelacja. Polecam.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk